Zašto treba promeniti barem tri peškira dnevno?


Ostalo Ostalo

Budući da naša zemlja prolazi kroz krizu izazvanu virusom korona, moramo samo da se trudimo i činimo najbolje što možemo kako bismo brinuli na najbolji način o svojim porodicama. Uz sve ovo zagađenje i zarazne bolesti, imamo više razloga da budemo oprezni sa higijenom.

Zato treba posebno obratiti pažnju na peškire, jer isti peškiri koje koristimo nakon tuširanja trebalo bi koristiti samo jednom, a zatim ih promeniti.

Korejci koriste jedan peškir po jednom tuširanju. Recimo da postoji petočlana porodica, to znači da bi porodica imala 10 peškira za pranje svakog dana. S obzirom na to da cena peškira nije visoka, sve se svodi na vreme koje je potrebno za pranje.  To je mnogo veša, ali budući da je reč o higijeni, pogledajmo ovih pet razloga zašto ima smisla imati na raspolaganju najmanje tri peškira svakog dana.

Koristite jedan peškir tri do pet puta!


Obično se jedan peškir koristi 3-5 puta i to je prihvatljivo. Ali ako je to više od šest puta, onda postaje neprikladno. Korišćenje vlažnih peškira povećava rizik od kožnih bolesti jer se klice i bakterije skupljaju i dobro rastu u vlažnim oblastima. I budimo iskreni, peškire često okačimo na mesta poput kupatila ili spavaće sobe gde nema protoka vazduha ili izlaganja sunčevoj svetlosti, što uopšte ne pomaže u čistoći peškira.


Svaki put kada telo brišemo peškirom posle tuširanja, takođe trljamo i mrtve ćelije kože. Dakle, to znači da ako koristite isti peškir, iznova trljate telo mrtvim ćelijama kože i klicama koje će se zalepiti za vaše telo čak i nakon detaljnog tuširanja.

Rešite se akni!


Za one od vas koji imaju problema sa aknama na leđima, pa čak i na grudima, možete kriviti gel za tuširanje ili šampon, ali ikad razmislite da li je to možda peškir? Budući da su peškiri omiljeno mesto za klice, kada peškir koristite na telu, akne postaju stalni problem. Pokušajte često da menjate peškir da biste videli da li je zapravo do peškira.

Redovno menjajte peškir za lice!Koža na licu je vrlo nežna, pa ne bi trebalo da koristite isti peškir koji koristite na telu, posebno onaj koji je korišćen već nekoliko puta. Da li se ikada zapitate zašto još uvek imate akne kada se umivate i temeljito negujete? Peškiri! Lice vam je nežnije od ostatka tela, pa predlažem svima koji su skloni aknama da svakodnevno menjaju peškir. Česta zamena peškira cena je koju morate platiti za besprekornu kožu.


Ne koristite vlažne peškire!


Kada je peškir vlažan i dodiruje kožu, vlažna vlakna peškira češće uzrokuju kožne bolesti od suvih peškira.

Sad kad znate svih pet razloga, odmah bi trebalo da promenite peškir. Ako nemate dovoljno peškira za redovnu promenu, preporučujemo vam da ih redovno obnavljate, jer je neophodno da peškiri budu visokokvalitetni.

Briga o higijeni je na prvom mestu, a ukoliko želite čistu i besprekornu kožu bez akni i drugih kožnih oboljenja, onda je vreme da se pozabavite obnavljanjem zaliha. Takođe, ako znate pravilno da koristite peškire, onda neće biti nikakbih neželjenih posledica po vašu kožu. Redovna zamena, pranje, kao i pravilno održavanje higijene siguran su i efikasan recept za čistu i negovanu kožu.
Srodni tekstovi:


Moderno doba sve više stvara potrebu za odlaskom u psihološko savetovalište

Šta utiče na našu potrebu za odlaskom kod psihologa?U današnjem modernom dobu, ...

Detaljnije

Kako možete unaprediti navike u ishrani? - 3 saveta do zdravijeg obroka

Svako od nas ima svoju definiciju navika u ishrani, neke su dobre a neke manje dobre, i kao takve mn...

Detaljnije

Kako odabrati najbolja kolica za bebe?

Da li jedva čekate da svojoj bebi pokažete svet? Pronađite najbolja kolica za bebe koja će vam savr&...

Detaljnije

Hod po hladnim pločicama izaziva mnoga oboljenja…

Hod po pločicama može biti uzrok mnogih oboljenja, naročito kada se radi o dugotrajnom i redovnom st...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS