Šta je najgore što vam se može desiti nakon ugradnje zubnih implantata?


Prevencija i lečenje

Kada god radimo neku interveciju, odnosno od momenta kada shvatimo da nam je potrebna ta intervecija, mi odmah krenemo da razmišljamo o tome šta bi moglo da krene po zlu. Dakle, većina nas voli da zna šta sve možemo da očekujemo. Veoma mali procenat ljudi se ne obazire na to, već u bilo koji proces ide sasvim opušteno i bez velikog opterećenja, što je dobro. Ipak, dobro je uvek i informativno se pripremiti za neku intervenciju, ukoliko vam je tako lakše. 

Ono što je važno jeste da nema potrebe za neopravdanim strahom. U redu je znati kakve su komplikacije moguće, u ovom slučaju nakon ugradnje zubnih impalantata, ali nije u redu konstantno biti u strahu. Važno je izabrati proverenu stomatološku ordinaciju i stomatologa kome verujete i da sve ostalo prepustite stručnjacima koji će sigurno dati sve od sebe da intervencija protekne kako treba. Ipak, ako ste od onih koji žele da znaju sve moguće opcije i eventualne posledice, pročitajte tekst do kraja.

Povreda tkiva tokom ugradnje

Prvo treba da znate da komplikacije mogu da se dese i prilikom same ugradnje zubnog implanta. Naima, može doći do greške stomatologa. Zapravo, vaš zubar može da prilikom pokušaja ugradnje zubnog implanta u isto vreme i ošteti vaše tkivo. To naravno ne mora da bude ništa strašno i to se donekle i smatra normalnim. Međutim, neprofesionalni i neiskusni zubaru mogu da naprave znatno veće greške i nanestu težu povredu tkiva. Intervencija ugradnje zubnog implanta nije uvek tako jednostavna, jer su pacijenti vrlo različiti, odnosno njihova situacija je vrlo različita i zato treba pažljivo pristupati svakome od njih. Zato su važni i pregledi pre i priprema. Naravno, tokom ugradnje zubnih implanata vi morate da budete apsolutno mirni, jer može se desiti da usled vašeg straha, slučajno i mahinalno trzanja, zubar ošteti tkivo. Dakle, važno je izabrati zubara koji zna svoj posao, a u isto vreme važno je biti svestan situacije u kojoj se nalazite i zato treba bar u tom trenutku obuzdati sopstvene strahove. 

Infekcija nakon ugradnje implantata

Infekcija se može javiti nakon bilo koje stomatološke intervencije. Kada je u pitanju infekcija koja se javlja nakon ugradnje zubnog implantata, to najčešće znači da su sami pacijenti glavni krivci za to. Infekcija koja nastaje uglavnom ima veze sa održavanjem nperavilne orgalne higijene, nastaje onda kada ste nemarni prema svom zdravlju, kada apsolutno zanemarite sve moguće savete koje vam je stomatolog rekao. Tada nastaju infekcije, koje utiču na vaš život, na vaše zdravlje i koje zahtevaju posebne tretmane. Može se naravno dogoditi da i samu infekciju izazove stomatolog, ali to se ne dešava tako često i uglavnom su za nastajanje infekcije krivi isključivo pacijenti, koji ne vode dovoljno računa o sopstvenoj oralnoj higijeni. 

Mogućnost oštećenja nerva

S obzirom da su nervi nekada jako blizu mesta gde se ugrađuju zubni implanti, moguće je da se oni oštete. To možete i sami osetiti prilikom ugradnje zubnih imlanata. Međutim, može se dogoditi da se bol javi nakon ugradnje i tada je stanje alarmantno. Naime, tada ćete morati da izvaditi zubni implant, jer postoji mogućost veće komplikacije. 
Srodni tekstovi:


Lečenje desni ozonoterapijom

Ozonoterapija je najsavremeniji postupak lečenja bolesti desni i podstiče obnavljanje njene struktur...

Detaljnije

Veza kao opsesija

Svi smo bar jednom iskusili osećaj kada nam se čini da je u vezi sve na svom mestu, svaki dan je nov...

Detaljnije

Kada je napetost normalno stanje

 Sigurno je da danas možemo reći da ne postoji osoba koja povremeno ne oseti  tesobu, stre...

Detaljnije

Do malog oglasa brzo i lako slanjem SMS poruke

Mali oglasi su svuda oko nas. Gde god da pogledate, gde god da se okrenete, videćete da je neko ogla...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS