Pogledajte zbog čega triderm mast treba da bude u Vašoj torbici sa lekovima na svakom putovanju


Prevencija i lečenje


Iako je proleće ove godine „zakasnilo“ mnogi su već počeli da rezervišu putovanja za praznike, a većina je već počela i da razmišlja o tome gde će ići na letovanje. Bilo da se radi o odlasku na planinarenje, na more, na kampovanje ili u neku banju, sva ova putovanja su prava avantura i ne bi trebalo da dozvolite da Vam bilo šta pokvari odmor. Najčešći problemi sa kojim se i odrasli i deca suočavaju na odmorima jesu osipi ili neka slična kožna oboljenja. Zbog toga bi uvek kada odlazite na putovanje u torbici sa lekovima trebalo da imate triderm mast. 

Šta je triderm mast?

Triderm mast je na bazi kortikosteroida i koristi se za kožne bolesti, najčešće za ublažavanje simptoma bakterijskih i gljivičnih infekcija. Koristi se i za lečenje ekcema, dermatitisa i ekcema, ali isključivo pod nadzorom lekara. Primenjuje se za lečenje dece starije od dve godine i odraslih, uz poseban oprez kada je primena na licu u pitanju, jer ne sme doći u kontakt sa očima.

Triderm mast u sebi sadrži tri aktivne supstance: gentamicin, betametazon i klotrimazol. Gentamicin je antibiotik koji se koristi za lečenje raznih bakterijskih infekcija. Betametazon je jedna vrsta steroidnog leka i u obliku kreme se koristi za lečenje psorijaze i dermatitisa. Klotrimazol je lek koji se koristi za lečenje raznih vrsta gljivičnih oboljenja.

Upravo zbog kombinacije ova tri leka triderm mast ima toliko širok spektar delovanja na različite vrste kožnih oboljenja. Koristi se ujutru i uveče tako što se blago utrlja na problematičnu regiju i zatim se ostavi da se osuši.

Triderm mast za ekcem

Svako ko ima ekcem sigurno već zna za ovu mast. Simptomi ekcema su svrab, crvenilo i ekstremno suva koža i oni se javljaju periodično. Ovo oboljenje je najčešće nasledno, a može se javiti i kod osoba koje imaju neke autoimune bolesti ili alergije na hranu (celijakija). Na iritaciju kože i pojavu ekcema utiču mnogi faktori, a neki od njih su različiti kozmetički preparati, deterdžent ili omekšivač za veš, hlor, dim cigareta i slično. Zbog toga skoro sve osobe koje imaju ekcem moraju da nose triderm mast na putovanja jer im se može desiti da odreaguju na neku supstancu i da im se pojavi crvenilo i svrab. 

Alergije i osipi na letovanju

Najčešći problem sa kojima se osobe koje idu na letovanje suočavaju su upala uha i razna kožna oboljenja. Čak i ako nemate ekcem ili neko slično oboljenje, može Vam se desiti da dobijete alergiju na sunce ili da se ospete zbog prevelike količine hlora koja se najčešće sipa u hotelske bazene. Kožne iritacije su veoma česte i kod osoba koje posećuju spa i velnes centre. Iskustva korisnika pokazuju da je triderm mast idealna za brzo ublažavanje svraba i smanjenje crvenila, otoka i osipa. 

Kožne iritacije na planinarenjima i proputovanjima su još češće

Za ljude koji biraju aktivniji odmor – odlazak na planinarenje, kampovanje ili neko proputovanje, triderm mast je još potrebnija. Za vreme svih ovih aktivnosti se u većem delu dana nosi obuća i pojačano je znojenje, pa postoji rizik od pojave atletskog stopala i sličnih gljivičnih oboljenja koja se leče upravo ovim preparatom. 










Srodni tekstovi:


Dentalni turizam ne zvuči tako bolno

Iako se nijedan stomatološki pregled ne bi mogao nazvati baš najprijatnijim iskustvom ...

Detaljnije

Sifilis – polno prenosiva infekcija

Ima bolesti, kojima se svako može zaraziti u slučaju vaginalnog, analnog ili oralnog odnosa sa boles...

Detaljnije

Kako se koriste mape uma u nastavi

Kao što reče Duško Radović „dete je čovek u odelu deteta“ i zbog toga je v...

Detaljnije

Koliko vremena treba da se zatrudni?

Ovo je prvo pitanje koje svaka žena postavi kada odluči da je spremna za bebu. Pitanje je samo ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS