Lečenje (tretmani) pijavicama - alternativna biorevitalizacija organizma


Lepota Prevencija i lečenje Lepota Prevencija i lečenje

Lečenje pijavicama nije nikakva novina. Još su stari Egipćani znali za ovu metodu. Kleopatra je, navodno, pomoću metode lečenja pijavicama uspela da izleči sterilitet. U srednjem veku pijavice nisu ni spadale u alternativnu, već u klasičnu medicinu i primenjivale su se za lečenje različitih nedostataka u organizmu.

Danas se ovaj metod polako vraća u upotrebu. Najpre se posle dužeg vremena ponovo pojavio u Rusiji, a počinje da se širi po čitavoj Evropi. U našoj zemlji lečenje metodom pijavica i dalje spada u altrnativnu medicinsku metodu.

Šta se sve može lečiti terapijom pijavica?

Pijavice pomažu kod:

 • Glavobolje
 • Cirkulacije
 • Proširenih vena
 • Problema sa jetrom
 • Hemoroida
 • Krvnih sudova
 • Steriliteta
 • Reguliacije šećear u krvi
 • Podmlađivanja lica i tela
 • Oslobađanja od celulita
 • Oslibađanja od stresa i napetosti
 • Ojačavanja imuniteta
 • Vraćanja energije organizmu

Terapija pijavicama vam može otkloniti glavobolju (bol prestaje vrlo brzo, a trajniji rezultati mogući su nakon nekoliko tretmana).Ova terapija, takođe, pospešuje krvnu cirkulaciju i samim tim se rešava i problem sa krvnim ugrušcima, a pomaže i kod kardio-vaskularnih oboljenja. Terapija pijavicama daje odlične rezultate kod muškog i ženskog steriliteta. Kroz nekoliko tretmana pozitivno utiče i na regulaciju šećera u krvi. Pošto tretman ima efekat liftinga utiče i na smanjenje bora (nakon 3-4 tretmana koža postaje čista i elastična), kao i na regulaciju celulita. Terapija pijavicama prečišćava naš organizam od toksina i štetnih materija, pa u tako, u globalu, odlično utiče i na jačanje imuniteta. Zbog višenamenskog boljitka smanjuje se hroničan stres, sam tretman je vrlo opuštajući i tako se vraća energija i vitalnost našem telu. Zbog svega toga se i ubraja u biorevitalizujuće tretmane.

Kako se radi tretman pijavicama?

Od oko 400 različitih vrsta pijavica, koliko ih je do danas poznato, samo se jedna koristi za ovu terapiju, to je hirudina medicinalis. Zato se terapija pijavicama naziva još i hirudoterapija.

Treba naglasiti da ovaj tretman mora da radi samo stručno lice. Pijavica se stavlja na akupunkturne tačke ili čakre i drži se 40 minuta. Nakon završenog tretmana pijavica se skida sa tretiranog mesta i baca. Suština je u tome da se u pljuvački pijavice nalazi više od 120 fermenata koji pozitivno utiču na naš organizam. Sam tretman nije ni naporan ni bolan.

Biorevitalizujuća terapija pijavicama

Tretman pijavicama okrepljuje naš organizam. Zahvaljujući svojim čudotvornim prirodnim moćima pijavice mogu lečiti oštećene delove našeg organizma ili organizam u celini. S obzirom na to da terapija nije zahtevna, ne iziskuje puno vremena i beskonačna ponavljanja, idealna je za oporavak tela, rasterećenje uma, unapređenje rada organa i osnaživanje imuniteta. U te svrhe se može upražnjavati i preventivno. U tom slučaju ova terapija treba da biorevitalizuje naš organizam i učini ga otpornim za razne bolesti na duge staze. Iako je terapija pijavicama kod nas i dalje alternativni metod, ona daje rezultate i po negde gde klasična medicina prestaje ili gde jednostavno nema odgovore. Ukoliko postoji izvesno gađenje pri pomisli na pijavice, samo se setite toga koliko su Kleopatra i ruske carice bile lepe i moćne žene u svakom smislu.

Ko ne sme da koristi terapiju pijavicama?

Ovaj tretman nema neželjena dejstva i u principu se svima preporučuje, osim trudnicama i obolelima od hemofilije ili nekih sličnih krvnih bolesti.
Srodni tekstovi:


Šta spakovati detetu za ekskurziju

Vaše dete treba uskoro da krene na ekskurziju, a vi još uvek ništa niste spakov...

Detaljnije

Kako mleko i mlečni proizvodi utiču na vaše zdravlje

Mleko i mlečni proizvodi su jedni od najzastupljenijih namirnica u ishrani na našim prostorim...

Detaljnije

Prednosti joge kod astme

Redovna fizička aktivnost značajno doprinosi očuvanju zdravalja, posebno kada je reč o hroničnim obo...

Detaljnije

Gde roditelji greše kada se deca boje stomatologa

Deca se plaše mraka i zubara - provereno i sigurno. Mraka se plaše iz različitih razlo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS