Pampers pelene – najčešći izbor roditelja


Roditeljstvo


Od bebinog rodjenja roditelje, uz sve druge dileme, jedna  stalno prati, a to je: Koje jednokratne pelene su najbolje za bebu? Dilema nije bezrazložna, na tržištu je toliko različitih vrsta, a bebina je koža tako nežna i osetljiva i zahteva jednokratnu pelenu koja će sastavom, udobnošću i visokom zaštitom od mogućih iritacija biti pravi izbor za nju. 

Mame odlično znaju da je najvažnije da bebi u peleni bude udobno, onda sigurno neće plakati, ali i da pelena štiti njenu kožu od iritacija. Danas je jednokratna pelena najbolji saveznik roditelja u odrastanju njihove bebe, a kao lider se nameću pampers pelene, one su najtraženije, roditelji ih najčešće kupuju zato što prvenstveno sastavom, a onda i svim drugim parametrima prate bebine potrebe.


Od čega se prave pampers pelene?


Za pampers pelene se kaže da su vrlo visokog kvaliteta, a roditelji bi sigurno voleli da znaju šta sve ulazi u njihov sastav pa ih čini tako kvalitetnim, a on se pre svega ogleda u tome da materijali od kojih su napravljene imaju visoku moć upijanja i da tako čuvaju kožu od ojeda, a samim tim su bezbedne za bebu. Svaka pampers pelena ima tri sloja, unutrašnji, upijajući i spoljašnji i u njihovom kvalitetu se ogleda i njen kvalitet. Urin najpre prolazi kroz unutrašnji sloj koji treba da bude i zaštitni, zato se on sastoji od polipropilenskih vlakana pomešanih sa poliesterom, a blagi losion štiti kožu od vlage i tako održava njeno zdravlje. Kada prodje kroz unutrašnji sloj, urin dolazi do upijajućeg sloja koji je super-apsorbujući, sastavljen od celuloze koja je hemijski neutralna i bezbedna za bebu. 

Celuloza je materijal koji je prirodnog porekla, iz ekološki održivih izvora, njeno najvažnije svojstvo je da upija vlagu, super-apsorbujući materijal koji može da upije i do trideset puta veću težinu tečnosti, no što je njena.  U pampers pelenama su pronašli odličan odnos izmedju materijala, ta ravnoteža osigurava da pelena ne bude predebela i ograničava bebi pokrete. Spoljni sloj ima ulogu da vlaga ne prodje do bebine odeće ili posteljine u krevetiću, zato se on pravi od polietilena, a spoljašnja navlaka je od polipropilena kako bi se postigla mekoća i udobnost. Tračice su možda spoljašnji detalji, ali nisu nevažne, one sadrže lepak koji se nalazi u mnogim proizvodima za decu i bezbedan je za bebu i nemaju dodira sa bebinom kožom, a  drže čvrsto pelenu što je važno da ne propusti. Zbog ovoga pampers pelene jesu medju najkvalitetnijim pelenama i najčešći su izbor roditelja u Srbiji. 


Boje, mirisi i sintetika u pelenama


Pampers pelene zbog različitih dezena, apsolutno liče na donji veš. Za sve te zanimljive dezene i crteže, pampers koristi pigmente, a ne boje koje su vrlo štetne i mogu da naude bebinoj koži. Pigmenti su antialergijski, ista vrsta koja se koristi kao boja u hrani ili za sočiva.  Nizak nivo mirisa je veoma prirodan, potiče od prirodnih izvora, anti-alergijski je, ne šteti bebi. Nema kliničkih dokaza da su pelene sa mirisom štetne, da je veći rizik od pelenskog ojeda ukoliko se one koriste. Kao ispitan i bezbedan po bebino zdravlje je i elastin koji je u peleni u svim zonama gde bi pelena mogla da procuri. 






Srodni tekstovi:


Koliko su redovni pregledi kod lekara bitni za vaše zdravlje?

Redovni pregledi i odlazak kod lekara su obavezni kako bismo očuvali zdravlje i  pratili zdravs...

Detaljnije

Šta je ušni vosak i kako reagovati kad dođe do začepljenja uha

Ušni vosak, poznat i kao cerumen, je prirodna supstanca koju proizvode žlezde u spolja&scaron...

Detaljnije

O čemu sve treba razmišljati na putu ka samostalnosti

 Bilo da imate osamnaest ili trideset i osam godina, jednom će doći trenutak kada ćete morati d...

Detaljnije

Zašto je higijena u kozmetičkim salonima važna?

Kozmetički saloni su danas defitivno mesto koje svaka žena koja vodi računa o svom izgledu i lepoti ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS