Čudotvorna svojstva kapi divljeg origana


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

Mnogo puta ste čuli od drugih kako su im kapi divljeg origana pomogle prilikom stomačnih tegoba, urinarnih infekcija i dr. 

Međutim, nekako nikad niste našli vremena da  pročitate nešto o njima. U sledećem tekstu možete pročitati šta su kapi divljeg origana,  za šta se sve mogu koristiti i šta sve leče.

Šta je divlji origano?

Divlji origano odličan je antiseptik koji uspešno i brzo uništava viruse i bakterije. 

Poznat i kao aromatični začin koji se koristi u  u kulinarstvu, divlji origano je zaista odličan antibiotik koji na prirodan način eliminiše kandidu, ešerihiju koli, salmonelu i stafilokoke. 

Divlji origano je prirodan lek koji se pojavljuje kao: čajna mešavina, esencijalno ulje i tinktura. Raste u oblastima gde je zastupljena mediteranska klima kao i u južnoj  i centralnoj Aziji. 

Ima veoma dugu upotrebu u tradicionalnoj medicini za lečenje prehlade, probavnih smetnji i stomačnih tegoba. 

Kapi divljeg origana

Kapi divljeg origana su veoma lekovite i zdrave. 

Ulje divljeg origana smatra se najjačim prirodnim antibiotikom i jednim od najmoćnijih antioksidanasa koje je priroda uspela da proizvede. 


Kod nas su najpoznatije Probotanic kapi divljeg origana koje su poznate svima jer su u 99% slučaja pomogle ljudima u rešavanju tegoba koje su imali. 

Prema mnogim  istraživanjima, glavni delotvorni i aktivni sastojak origana je karvakrol  koji divljem origanu daje  antivirusna, antibakterijska, antifungalna, protivparazitna, antiseptička i antioksidativna svojstva. 

Origano ulje sprečava bakteriju da živi i širi se i na ovaj način je odmah blokira i ne dozvoljava njenu mutaciju i povećano i razorno dejstvo na ljudski organizam. 

Probotanic origano ulje sadrži  minimum 80% karvakrola pa je zato i najpoznatije ulje divljeg origana u našoj zemlji. Takođe,  studije pokazuju da listovi biljke sadrže niz antioksidativnih jedinjenja, kao što su fenoli, triterpeni, rozmarinska kiselina, ursolna kiselina i oleanolna kiselina. 

Ako upoređujemo sa dejstvom antibiotika na telo, ulje divljeg origana neće izazvati mnoge štetne nuspojave koje se obično pripisuju velikoj upotrebi antibiotika – kao što je povećan rizik od rezistencije na antibiotike, loše zdravlje creva zbog uništavanja korisnih probiotskih bakterija, smanjena apsorpcija vitamina i oštećenje sluzokože gastrointestinalnog trakta.

Šta leče ove čudesne kapi

Uzimanje ulja origana u vidu kapi divljeg origana veoma je korisno za celokupno zdravlje čoveka. Korišćenjem kapi divljeg origana , pomoćićete svom organizmu na nekoliko načina. 

Dokazano je da ulje divljeg origana smanjuje i rešava tegobe prilikom bakterijske i glivične infekcije, parazita, virusa, upalnih procesa, alergija, tumora, lošeg varenja, kandide i dr. Nekoliko aktivnih jedinjenja koja se nalaze u ulju divljeg origana mogu pomoći u varenju tako što opuštaju mišiće crevnog trakta i takođe pomažu u balansiranju odnosa dobrih i loših bakterija u crevima

Istraživanja takođe pokazuju da dodavanjem kapi od ulja divljeg origana možete poboljšati nivo holesterola u krvi. Ulje origana se može koristiti na koži kao što je lečenje gljivica atletskog stopala ili noktiju. 

U jednom istraživanju u kome su se proučavala lekovita  dejstva 11 esencijalnih ulja protiv bakterija za koje se zna da izazivaju atletsko stopalo, ustanovljeno je da je ulje origana najmoćnije u najefikasnije  (za kojim slede timijan, kora cimeta , limunska trava i karanfilić ).






Srodni tekstovi:


Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Vrste naočara za vid koje su u trendu

Naočare za vid su danas vrlo različite u pogledu proizvođača i brendova, dostupnih modela, oblika, v...

Detaljnije

Zašto je važno redovno korišćenje kreme za sunčanje i kako odabrati najbolju?

Jedan od najvažnijih kozmetičkih preparata koje treba koristiti tokom cele godine su kreme za sunčan...

Detaljnije

Kako bez stresa upravljati bračnim izazovima

Brak je odiseja, puna neistraženih teritorija i neočekivanih previranja. Od trenutka kada dvoje ljud...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS