Čudotvorna svojstva kapi divljeg origana


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

Mnogo puta ste čuli od drugih kako su im kapi divljeg origana pomogle prilikom stomačnih tegoba, urinarnih infekcija i dr. 

Međutim, nekako nikad niste našli vremena da  pročitate nešto o njima. U sledećem tekstu možete pročitati šta su kapi divljeg origana,  za šta se sve mogu koristiti i šta sve leče.

Šta je divlji origano?

Divlji origano odličan je antiseptik koji uspešno i brzo uništava viruse i bakterije. 

Poznat i kao aromatični začin koji se koristi u  u kulinarstvu, divlji origano je zaista odličan antibiotik koji na prirodan način eliminiše kandidu, ešerihiju koli, salmonelu i stafilokoke. 

Divlji origano je prirodan lek koji se pojavljuje kao: čajna mešavina, esencijalno ulje i tinktura. Raste u oblastima gde je zastupljena mediteranska klima kao i u južnoj  i centralnoj Aziji. 

Ima veoma dugu upotrebu u tradicionalnoj medicini za lečenje prehlade, probavnih smetnji i stomačnih tegoba. 

Kapi divljeg origana

Kapi divljeg origana su veoma lekovite i zdrave. 

Ulje divljeg origana smatra se najjačim prirodnim antibiotikom i jednim od najmoćnijih antioksidanasa koje je priroda uspela da proizvede. 


Kod nas su najpoznatije Probotanic kapi divljeg origana koje su poznate svima jer su u 99% slučaja pomogle ljudima u rešavanju tegoba koje su imali. 

Prema mnogim  istraživanjima, glavni delotvorni i aktivni sastojak origana je karvakrol  koji divljem origanu daje  antivirusna, antibakterijska, antifungalna, protivparazitna, antiseptička i antioksidativna svojstva. 

Origano ulje sprečava bakteriju da živi i širi se i na ovaj način je odmah blokira i ne dozvoljava njenu mutaciju i povećano i razorno dejstvo na ljudski organizam. 

Probotanic origano ulje sadrži  minimum 80% karvakrola pa je zato i najpoznatije ulje divljeg origana u našoj zemlji. Takođe,  studije pokazuju da listovi biljke sadrže niz antioksidativnih jedinjenja, kao što su fenoli, triterpeni, rozmarinska kiselina, ursolna kiselina i oleanolna kiselina. 

Ako upoređujemo sa dejstvom antibiotika na telo, ulje divljeg origana neće izazvati mnoge štetne nuspojave koje se obično pripisuju velikoj upotrebi antibiotika – kao što je povećan rizik od rezistencije na antibiotike, loše zdravlje creva zbog uništavanja korisnih probiotskih bakterija, smanjena apsorpcija vitamina i oštećenje sluzokože gastrointestinalnog trakta.

Šta leče ove čudesne kapi

Uzimanje ulja origana u vidu kapi divljeg origana veoma je korisno za celokupno zdravlje čoveka. Korišćenjem kapi divljeg origana , pomoćićete svom organizmu na nekoliko načina. 

Dokazano je da ulje divljeg origana smanjuje i rešava tegobe prilikom bakterijske i glivične infekcije, parazita, virusa, upalnih procesa, alergija, tumora, lošeg varenja, kandide i dr. Nekoliko aktivnih jedinjenja koja se nalaze u ulju divljeg origana mogu pomoći u varenju tako što opuštaju mišiće crevnog trakta i takođe pomažu u balansiranju odnosa dobrih i loših bakterija u crevima

Istraživanja takođe pokazuju da dodavanjem kapi od ulja divljeg origana možete poboljšati nivo holesterola u krvi. Ulje origana se može koristiti na koži kao što je lečenje gljivica atletskog stopala ili noktiju. 

U jednom istraživanju u kome su se proučavala lekovita  dejstva 11 esencijalnih ulja protiv bakterija za koje se zna da izazivaju atletsko stopalo, ustanovljeno je da je ulje origana najmoćnije u najefikasnije  (za kojim slede timijan, kora cimeta , limunska trava i karanfilić ).


Srodni tekstovi:


Suplementi - šta su i kako se koriste

Zdravlje je najvažnija stvar o kojoj treba da vodimo računa, zato se ne treba igrati sa tim i eksper...

Detaljnije

Beta HCG - da li sam trudna?

Beta HCG je hormon (human chorionic gonadotropin) koji proizvodi placenta nekoliko dana nakon začeća...

Detaljnije

Zanimljivosti o hirurgiji koje niste znali

Hirurgija predstavlja bitan mediciniski element uspešnog lečenja mnogih problema i bolesti ko...

Detaljnije

Rolo tende za terase-zdrav način da se zaštite od štetnog sunčevog zračenja

Sem što su najbolja zaštita od sunca, vetra, kiše ali i neželjenih pogleda rolo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS