Čudotvorna svojstva kapi divljeg origana


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

Mnogo puta ste čuli od drugih kako su im kapi divljeg origana pomogle prilikom stomačnih tegoba, urinarnih infekcija i dr. 

Međutim, nekako nikad niste našli vremena da  pročitate nešto o njima. U sledećem tekstu možete pročitati šta su kapi divljeg origana,  za šta se sve mogu koristiti i šta sve leče.

Šta je divlji origano?

Divlji origano odličan je antiseptik koji uspešno i brzo uništava viruse i bakterije. 

Poznat i kao aromatični začin koji se koristi u  u kulinarstvu, divlji origano je zaista odličan antibiotik koji na prirodan način eliminiše kandidu, ešerihiju koli, salmonelu i stafilokoke. 

Divlji origano je prirodan lek koji se pojavljuje kao: čajna mešavina, esencijalno ulje i tinktura. Raste u oblastima gde je zastupljena mediteranska klima kao i u južnoj  i centralnoj Aziji. 

Ima veoma dugu upotrebu u tradicionalnoj medicini za lečenje prehlade, probavnih smetnji i stomačnih tegoba. 

Kapi divljeg origana

Kapi divljeg origana su veoma lekovite i zdrave. 

Ulje divljeg origana smatra se najjačim prirodnim antibiotikom i jednim od najmoćnijih antioksidanasa koje je priroda uspela da proizvede. 


Kod nas su najpoznatije Probotanic kapi divljeg origana koje su poznate svima jer su u 99% slučaja pomogle ljudima u rešavanju tegoba koje su imali. 

Prema mnogim  istraživanjima, glavni delotvorni i aktivni sastojak origana je karvakrol  koji divljem origanu daje  antivirusna, antibakterijska, antifungalna, protivparazitna, antiseptička i antioksidativna svojstva. 

Origano ulje sprečava bakteriju da živi i širi se i na ovaj način je odmah blokira i ne dozvoljava njenu mutaciju i povećano i razorno dejstvo na ljudski organizam. 

Probotanic origano ulje sadrži  minimum 80% karvakrola pa je zato i najpoznatije ulje divljeg origana u našoj zemlji. Takođe,  studije pokazuju da listovi biljke sadrže niz antioksidativnih jedinjenja, kao što su fenoli, triterpeni, rozmarinska kiselina, ursolna kiselina i oleanolna kiselina. 

Ako upoređujemo sa dejstvom antibiotika na telo, ulje divljeg origana neće izazvati mnoge štetne nuspojave koje se obično pripisuju velikoj upotrebi antibiotika – kao što je povećan rizik od rezistencije na antibiotike, loše zdravlje creva zbog uništavanja korisnih probiotskih bakterija, smanjena apsorpcija vitamina i oštećenje sluzokože gastrointestinalnog trakta.

Šta leče ove čudesne kapi

Uzimanje ulja origana u vidu kapi divljeg origana veoma je korisno za celokupno zdravlje čoveka. Korišćenjem kapi divljeg origana , pomoćićete svom organizmu na nekoliko načina. 

Dokazano je da ulje divljeg origana smanjuje i rešava tegobe prilikom bakterijske i glivične infekcije, parazita, virusa, upalnih procesa, alergija, tumora, lošeg varenja, kandide i dr. Nekoliko aktivnih jedinjenja koja se nalaze u ulju divljeg origana mogu pomoći u varenju tako što opuštaju mišiće crevnog trakta i takođe pomažu u balansiranju odnosa dobrih i loših bakterija u crevima

Istraživanja takođe pokazuju da dodavanjem kapi od ulja divljeg origana možete poboljšati nivo holesterola u krvi. Ulje origana se može koristiti na koži kao što je lečenje gljivica atletskog stopala ili noktiju. 

U jednom istraživanju u kome su se proučavala lekovita  dejstva 11 esencijalnih ulja protiv bakterija za koje se zna da izazivaju atletsko stopalo, ustanovljeno je da je ulje origana najmoćnije u najefikasnije  (za kojim slede timijan, kora cimeta , limunska trava i karanfilić ).


Srodni tekstovi:


Važnost zdrave ishrane za efektivan organizam

Mnogi će se složiti da pridržavanje zdravih navika ipak nije težak niti iscrpljujući posao. Neophodn...

Detaljnije

Prvi put kod ginekologa - evo kako izgleda pregled

Kao što i sami znate poseta ginekologu je od velikog značaja. Preventivni pregledi mogu da pr...

Detaljnije

Zašto su probiotici za decu važni za razvoj

Ako ste roditelj, znate koliki izazov može biti da naterate dete da jede zdravu hranu. Pri tome, uko...

Detaljnije

Kako do zdrave i zategnute kože?

Starenje je prirodan proces, a prvi znaci obično se pojavljuju već oko dvadesetpete godine života. G...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS