Marmelada za sunčanje postala pravi trend u svetu


Lepota Lepota

Možda ste i sami primetili da je marmelada za sunčanje ove godine uzela maha, postala je baš zastupljena na našim prostorima. Posebno one voćne sa različitim aromama i mirisima, od kojih ne možemo da se odvojimo koliko lepo mirišu.

Kad je već trend, i mi smo odlučili da probamo jednu i prenesemo vam kako se koristi marmelada za suncanje, kako da je napravite sami kod kuće, koliko košta u radnji i odgovore na slična pitanja.

Kako napraviti marmeladu za suncanje 


Proučili smo sastojke koje ima prosečna marmelada na tržištu, tako da ćemo vam predložiti kvalitetne sastojke koje treba da koristite da biste dobili pravi džem za telo. Kupovne marmelade uglavnom imaju u sebi petroleum što se nama nije svidelo. Ako vas zanima kako napraviti marmeladu za suncanje tako da bude kvalitetna i sigurna po vašu kožu, onda nemojte dodavati sastojak koji spomenusmo. U pitanju je derivat nafte, koji nikako ne treba da se nađe u sastavu bilo kog proizvoda koji koristimo. 

Da biste napravili jedan kvalitetan džem za telo, kako volimo da kažemo, možete koristiti sledeće sastojke:

  • ulje šargarepe

  • ulje oraha

  • maslonovo ulje

  • kokosovo ulje

  • shea puer

  • kakao puter

  • pčelinji vosak 

Kada pomešate sva ova ulja, dobićete onu divnu zlatno-narandžastu boju. Gotov džem možete začiniti mirisom koji volite, a mi vam preporučujemo da se opredelite za voćne arome, od kojih svaka nestvarno miriše. 

Pošto proizvode ne bi trebalo držati u plastičnim posudama, možete se opredeliti za neku eko friendly ambalažu, sa poklopcem. 

Kada sami napravite marmeladu, znaćete da taj proizvod sigurno ne sadrži mineralna ulja, silikone i parabene, koji ne treba da se nalaze u proizvodima za kožu.

Kako se koristi marmelada za suncanje

Ona se nanosi na čistu i suvu kožu. Najpre možete uraditi piling da bi vam telo bilo glatko i mekano, a zatim nanesite marmeladu. Pored toga što će vam pružiti bronzani ten, ona će nahraniti vašu kožu vitaminima, ukoliko ste se odlučili za one prirodnije varijante.

Imajte u vidu da ona ne sadrži zaštitni faktor i neće vašu kožu učiniti bezbednom ako ste previše izloženi suncu. Prema tome, ako već planirate da sate provedete na plaži ili negde drugde gde je sunčano, namažite se kremom sa spf faktorom, jer ćete sa njom biti bezbedni.  

Dovoljno je da stavite u šaku malo proizvoda i počnete da razmazujete po telu. Videćete da će vam ta količina biti sasvim dovoljna da prekrijete pola ili celo telo. I to radite pre i posle sunčanja. 

Savet dermatologa jeste da se ne izlazi na sunce u periodu od 11 do 17h, jer bi provođenje vremena na otvorenom u ovo vreme moglo ozbiljno uticati na zdravlje. 

Da spomenemo da se marmelada koristi isključivo za spoljnu upotrebu. 

Marmelada za suncanje - cena 

Ako vas zanima koliko košta marmelada za suncanje, cena se uglavnom kreće od oko 800 dinara, pa naviše, zavisno od brenda za koji se odlučite. Ovaj iznos možda i nije tako nizak, ali kako se bliži kraj leta, one postaju sve povoljnije, tako da sledi period kada će vam biti po meri i džepu marmelada za suncanje. Cena iako možda bude veća, biće vredna svakog dinara koji ste platili, jer ove marmelade ne samo što vam daju mogućnost da pocrnite, već vam i hrane kožu, a uglavnom se prodaju u većim pakovanjima. S obzirom da je potrebno da koristite malu količinu marmelade, ona će vam znatno duže trajati. 

Da zaključimo… 

Otkrili smo vam odgovore na glavna pitanja kako napraviti marmeladu za suncanje i spomenuli kako se koristi. Marmelada za suncanje može biti veoma zdrava, ako pažljivo birate sastojke, pogodna za vašu kožu i veoma hranljiva. Ostaje vam samo da nabavite ili napravite sebi jednu za more. 


Možda vas zanima i članak o kremama za sunčanje




Srodni tekstovi:


Kako da znate da li je razvod dobra odluka

Nije tajna da je podnošenje zahteva za razvod ozbiljna odluka koju ne treba shvatiti olako. P...

Detaljnije

Prednosti privatnih poliklinika

Nažalost, situacija u zemlji je takva da je za samo jedan ultrazvuk potrebno čekati i po nekoliko me...

Detaljnije

Kada i kako koristiti cink tablete?

Cink je minaral koji se nalazi u ljudskom organizmu u količina od svega 2-3 grama i za koji je važno...

Detaljnije

Kada se može javiti krvarenje u trudnoći?

Pitanje koje je važno odmah rešiti jeste: da li je svako krvarenje u trudnoći opasno po majku...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS