Kako da odabrane naočare za vid budu izbor koji će upotpuniti izgled


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje



Nakon 30. godine, a posebno deceniju kasnije, pojavljuju se prvi znaci da će biti potrebne naočare za vid, kod velilkog broja ljudi. Kako je to neminovnost koja dolazi sa protokom vremena, u pitanju je potreba koja se ne može izbeći. Ipak, naočare su postale danas mnogo više od poboljšanja vida, a to je da su čak i fenomenalni modni detalj. 

Moderne naočare za vid su mnogo praktičnije i funkcionalnije nego ranijih godina i posebno decenija. Ne samo da se mogu pronaći u velikom broju oblika ramova, kombinacije materijala i modela, već su i u pogledu izbora stakala raznovrsne i praktične. 

Vanvremenski dizajn i vrste stakala za sve prilike

Naočare za vid danas su raznovrsnije nego ikada radije. U pogledu vrste i izgleda stakala, može se videti širok asortiman domaćih i stranih proizvođača, za sve generacije i kako za dame, tako i za muškarce. Moderna stakla mogu imati dve dioptrije, što su modeli sa bifokalima. Sa druge strane, tu su i nasjavremenije multifokalne naočare, koje imaju nekoliko dioptrijskih prelaza na jednom paru stakala. Najčešće, raspored dioptrija u takvim staklima je u vidu peščanog sata. 

Uz kratak period privikavanja na višestruke dioptrije, multifokalna stakla su najnoviji trend koji imaju najbolje naočare za vid. Istovremeno, stakla krasi vanvremenski dizajn koji odlično izgleda i može se nositi u svim prilikama. Više dioptrija u jednom modelu naočara podrazumeva njihovo nošenje svkodnevno, i bez obzira da li se radi za računarom, gleda tv, prati prezentacija, šeta ulicom ili uživa u asortimanu pića u klubu. Zbog svega toga, ovakve naočare su vrlo popularne i tražene na našem tržištu. 

Oblici i boje koje daju potpunost izgledu

Savremene naočare za vid karakteriše i veliki izbor oblika i boja. Sam izbor tonova rama i stakala može se uskladiti sa preferiranim bojama autfita koji se nosi svakodnevno, u poslovnim ili posebnim prilikama. Mada ljudi često biraju univerzalne tonove sive, crne i srodnih boja. Naime, najbolje je da se biraju u proverenim optičarskim radnjama direktnim isprobavanjem modela. U zavisnosti od dijagnoze, oblika glave i želja kupaca, bira se idealna varijanta stakala i rama. Okviri mogu da budu od metala, plastike, gume i njihove sjajne kombinacije. Za okrugla lica najbolje pristaju potpuno različite naočare, koje imaju oštre i ravne ivice, dok za srcast oblik preporučuje se neprimetni ramovi sa staklima koji se šire sa donje strane. 

Suprotno od okruglog, osobama sa četvrtastim i pravougaonim crtama i oblikom lica najbolje stoje okrugle i oble naočare za vid. Dalje, za izduženo lice odlični su obli ramovi i stakla, dok osobe koje imaju ovalne crte imaju čast da izaberu oblik prema ličnim željama, jer će svako stajati kao saliveno. Popularne naočare za vid imaju mogućnost ugradnje dioptrije u varijantu koja se koristi za sprečavanje prodiranja sunčevih zraka, što ih čini još više atraktivnim i sve traženijim za kontinuirano nošenje bez posedovanja nekoliko modela. 

Naočare za vid nose odrasli, a nekada i deca. Zbog toga što postaju neizostavan deo svakodnevnice, važno je da budu odabrane u skladu sa ličnim potrebama, željama i preporukama lekara i iskusnih optičara. Moderne opcije kao što su multifokalne naočare sa višestrukim dioptrijama, zatim raspoloživost ogromnog broja stakala i ramova, njihovih oblika, boja i materijala, predstavljaju inovaciju koju bira sve veći broj ljudi.






Srodni tekstovi:


Fiksna proteza za decu

Mada je najbolje vreme za nošenje fiksnih proteza period srednje škole i studiranja, r...

Detaljnije

Šta predstavlja i kako se leči DNK fragmentacija spermatozoida?

Muškarci i žene u današnjem vremenu sve češće se susreću sa problemom sterilite...

Detaljnije

Treći mesec trudnoće - kako se oseća trudnica i kako se razvija beba

Treći mesec trudnoće obuhvata period od 9-13. nedelje i predstavlja kraj prvog trimestra trudnoće. K...

Detaljnije

Ultrazvuk srca kao važan element proveravanja i kontrole zdravlja ljudi

Ispitivanje zdravlja često počinje proverom pravilnosti rada srca, kao vitalnog organa zahvaljujući ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS