Kako da odabrane naočare za vid budu izbor koji će upotpuniti izgled


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje



Nakon 30. godine, a posebno deceniju kasnije, pojavljuju se prvi znaci da će biti potrebne naočare za vid, kod velilkog broja ljudi. Kako je to neminovnost koja dolazi sa protokom vremena, u pitanju je potreba koja se ne može izbeći. Ipak, naočare su postale danas mnogo više od poboljšanja vida, a to je da su čak i fenomenalni modni detalj. 

Moderne naočare za vid su mnogo praktičnije i funkcionalnije nego ranijih godina i posebno decenija. Ne samo da se mogu pronaći u velikom broju oblika ramova, kombinacije materijala i modela, već su i u pogledu izbora stakala raznovrsne i praktične. 

Vanvremenski dizajn i vrste stakala za sve prilike

Naočare za vid danas su raznovrsnije nego ikada radije. U pogledu vrste i izgleda stakala, može se videti širok asortiman domaćih i stranih proizvođača, za sve generacije i kako za dame, tako i za muškarce. Moderna stakla mogu imati dve dioptrije, što su modeli sa bifokalima. Sa druge strane, tu su i nasjavremenije multifokalne naočare, koje imaju nekoliko dioptrijskih prelaza na jednom paru stakala. Najčešće, raspored dioptrija u takvim staklima je u vidu peščanog sata. 

Uz kratak period privikavanja na višestruke dioptrije, multifokalna stakla su najnoviji trend koji imaju najbolje naočare za vid. Istovremeno, stakla krasi vanvremenski dizajn koji odlično izgleda i može se nositi u svim prilikama. Više dioptrija u jednom modelu naočara podrazumeva njihovo nošenje svkodnevno, i bez obzira da li se radi za računarom, gleda tv, prati prezentacija, šeta ulicom ili uživa u asortimanu pića u klubu. Zbog svega toga, ovakve naočare su vrlo popularne i tražene na našem tržištu. 

Oblici i boje koje daju potpunost izgledu

Savremene naočare za vid karakteriše i veliki izbor oblika i boja. Sam izbor tonova rama i stakala može se uskladiti sa preferiranim bojama autfita koji se nosi svakodnevno, u poslovnim ili posebnim prilikama. Mada ljudi često biraju univerzalne tonove sive, crne i srodnih boja. Naime, najbolje je da se biraju u proverenim optičarskim radnjama direktnim isprobavanjem modela. U zavisnosti od dijagnoze, oblika glave i želja kupaca, bira se idealna varijanta stakala i rama. Okviri mogu da budu od metala, plastike, gume i njihove sjajne kombinacije. Za okrugla lica najbolje pristaju potpuno različite naočare, koje imaju oštre i ravne ivice, dok za srcast oblik preporučuje se neprimetni ramovi sa staklima koji se šire sa donje strane. 

Suprotno od okruglog, osobama sa četvrtastim i pravougaonim crtama i oblikom lica najbolje stoje okrugle i oble naočare za vid. Dalje, za izduženo lice odlični su obli ramovi i stakla, dok osobe koje imaju ovalne crte imaju čast da izaberu oblik prema ličnim željama, jer će svako stajati kao saliveno. Popularne naočare za vid imaju mogućnost ugradnje dioptrije u varijantu koja se koristi za sprečavanje prodiranja sunčevih zraka, što ih čini još više atraktivnim i sve traženijim za kontinuirano nošenje bez posedovanja nekoliko modela. 

Naočare za vid nose odrasli, a nekada i deca. Zbog toga što postaju neizostavan deo svakodnevnice, važno je da budu odabrane u skladu sa ličnim potrebama, željama i preporukama lekara i iskusnih optičara. Moderne opcije kao što su multifokalne naočare sa višestrukim dioptrijama, zatim raspoloživost ogromnog broja stakala i ramova, njihovih oblika, boja i materijala, predstavljaju inovaciju koju bira sve veći broj ljudi.






Srodni tekstovi:


Diskus hernija – bolest savremenog društva

Definitivno da ne postoji osoba koja nije čula za pojam diskus hernija. Neki od njih su itekako upoz...

Detaljnije

Kako održavati higijenu kod muških beba?

Čitava porodica obožava miris beba! Međutim, kad dođe vreme da se dete okupa i sredi, sa tim zadatko...

Detaljnije

Održavanje bezmetalnih keramčkih krunica i mostova

Mnogi pacijenti posle ugradnje keramičkih bezmetalnih krunica i mostova, uzimajući u obzir njihov kv...

Detaljnije

Zdravi zalogaji - na poslu se podjednako brine o zdravlju

Ishrana je izvor mnogih pozitivnih vibracija na poslu, od nje, u mnogome, zavisi raspoloženje radnik...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS