Sve što treba da znate o privatnom zdravstvenom osiguranju


Prevencija i lečenje


Redovni zdravstveni pregledi su izuzetno važni, a sve više ljudi želi dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje daje velike mogućnosti za brzo i pravovremeno lečenje. Na ovaj način se manje gubi vreme, štedi novac i ubrzava sistem lečenja, kao i to da se pravilno detektuju svi problemi.

Pored sistematskih pregleda koji treba da budu kompletni: kardiološki, ORL, fizijatar, oftalmološki pregled… Cijena treba da obuhvati i sanitetski prevoz, hitne medicinske intervencije, preglede u velikom broju domova zdravlja, kontrole u laboratorijama… Sve ovo može da bude itekako korisno tokom lečenja i o polisi treba dobro razmisliti.

Šta je to privatno zdravstveno osiguranje?


Privatno zdravstveno osiguranje je dobrovoljno osiguranje koji korisniku polise obezbeđuje zdravstvenu zaštitu u mnogo širem sistemu od državnih zdravstvenih institucija.

Na ovaj način je moguće lečiti se i u privatnim klinikama i ordinacijama koje imaju potpisan ugovor za korišćenje polise od vaše osiguravajuće kuće. Ono što treba znati da različite osiguravajuće kuće nude različite polise i lečenja koji su u okviru mesečne uplate pa treba potražiti one koji imaju najširi nivo i različite programe u okviru vašeg programa privatnog zdravstvenog osiguranja.

Zašto je dobrovoljno zdravstveno osiguranje popularno?


Iako državne ustanove imaju vrhunske lekare i sistem lečenja, nije uvek lako zakazati, dobiti termine i uraditi sve pretrage. Sistem je pretrpan i mora da podrži preglede čitavog zdravstvenog sistema koji obuhvata svaku osobu u našoj zemlji. Privatno zdravstveno osiguranje omogućava da se lečite u brojnim ustanovama, a da to uradite brže i efikasnije.

Svi mi smo bili prinuđeni da za neke tretmane moramo da odemo u privatne ordinacije, a sa karticom osiguranja ćete na isti način uraditi pregled, ali nećete ga platiti već će ga pokriti osiguranje. Kada su u pitanju specijalni pregledi kao što je oftalmološki pregled cijena nije visoka, ali pravovremena dijagnoza u dosta slučajeva sprečava slepilo pa treba koristiti ovakav sistem lečenja kada god je državno zdravstvo prebukirano.

I firme sve češće uplaćuju privatno osiguranje


Mnoge firme uplaćuju privatno osiguranje zaposlenima iz istog razloga. Jednostavno, više im se isplati da plate brži sistem lečenja nego da je radnik duže nedostupan na poslu. 

Firme uplaćuju redovne sistematske preglede, ali se često pokrivaju i ambulantni pregledi opšte medicine, biohemijskih analiza i specijalistički pregledi. Opet treba naglasiti da je za pojedine preglede kao što je to oftalmološki pregled cijena zaista sitnica kada imamo na umu da i 6 meseci može praviti razliku između trajnog gubitka vida i potpunog izlečenja.

Pored ovakvih pregleda važni su i provera stanja srca i krvnih sudova, urološki i ginekološki pregledi…

Osiguranjem su pokrivene pregledi skenerom i magnetnom rezonancom, ali i oftalmološki pregled. Cijena se plaća na mesečnom nivou i olakšava izvođenje svih procedura koje mogu zatrebati u lečenju. Dijagnoza se postavlja brže pa je i izlečenje lakše.

Privatno zdravstveno osiguranje mogu da imaju svi i da ih uplaćuju individualno ili za sve članove porodice. Osiguranje se plaća mesečno i mali je trošak u odnosu na uslugu koja se dobija.

Umesto da plaćate privatne preglede vi uplatite privatno zdravstveno osiguranje i uštedite novac, a poboljšajte svoje zdravstveno stanje. Ne gubite dragoceno vreme.






Srodni tekstovi:


Znac i simptomi da je potrebno potražiti stručnu pomoć kod hemoroida

Hemoroidi su zdravstveni problem koji može da zahvati svakoga, ali zbog neprijatnosti koju nosi ova&...

Detaljnije

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbija

Beograd, Srbija, 26. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, sa zadovoljstvo...

Detaljnije

Mere prevencije protiv glavobolje

Gotovo da ne postoji osoba koja se bar povremeno ne susreće sa glavoboljom. Ovo stanje ne mora da bu...

Detaljnije

Pogledajte zbog čega triderm mast treba da bude u Vašoj torbici sa lekovima na svakom putovanju

Iako je proleće ove godine „zakasnilo“ mnogi su već počeli da rezervišu putovanja...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS