Kako se rešiti celulita uz pomoć adekvatne ishrane


Lepota Lepota

Celulit predstavljaju nagomilane, masne naslage koje se nalaze na samo nekoliko milimetara ispod kože, pa iz tog razloga daju ružan izgled „narandzine kore“. Najčešće se pojavljuje na butinama, listovima, bedrima, nadlakticama i to pretežno kod osoba ženskog pola. Celulit se može pojaviti u bilo kom periodu života, i nije posledica gojaznosti, već se njegovim uzročnikom smtaraju genetika, loš način života, neaktivnost i sl.

Anticelulit dijeta


Kako bi se smanjio celulit potrebno ga je „napasti“ sa svih strana, što znači promeniti životne navike u potpunosti. To podrazumeva redovno vežbanje i pravilan način ishrane. Međutim, pre svega toga, potrebno je održati anti celulit dijetu koja će direktno uticati na njegovo smanjenje.

Voda

Anti celulit dijeta pre svega treba da se bazira na unosu vode, s obzirom na to da se celulit javlja i kao posledica loše venske cirkulacije kao i zbog zadržavanja vode u organizmu. Kako bi se taj problem rešio potrebno je unositi veću količinu vode koja će hidrirati telo i  kožu, ali i pospešiti cirkulaciju.

Voće

Pored klasičnog unošenja tečnosti, voda se može unosti i konzumiranjem voća. Kako bi unos voća bio pravilan, voćni obroci se smeju konzumirati isključivo između glavnih obroka, nikada za doručak ili večeru. Preporučljivo je jesti banane koja veoma pomažu kod ubrzavanja cirkulacije, kako u sebi sadrže kalijum i natrijum koji su odgovorni za razmenu materija u organizmu. Na taj način poboljšava se unošenje zdravih materija i u isto vreme brže izbacivanje toksina. Pored banana, pomorandže su još jedna korisna namirnica u anti celulit dijeti. Pomorandže sadrže potrebnu dozu vitamina C, koji takođe utiče na vensku cirkulaciju, pospešujući je.

Povrće

Kao efikasno povrće u borbi protiv celulita, ali i tokom bilo koje dijete, pokazao se krastavac, koji se uvek može konzumirati u neograničenim količinama. Kako se 70% njegovog sastava bazira na vodi, njegove kalorije su neprimetne. Sa druge strane, još jedna vrsta povrća koja uspešno može pomoći ne samo protiv celulita, već i za blagodeti čitavog organizma jeste brokoli. Brokoli ispunjava potrebe našeg tela za vitaminom C i kalcijumom. Pored toga, sadrži visoki procenat dijetalnih vlakana, koja su jako važna u izgradnji kolagena te je važan za izgled kože i kose.  

Pridržavajte se i sledećih saveta u borbi protiv celulita

 

1. Eliminišite ugljene hidrate iz vašeg poslednjeg obroka. Na ovaj način brže ćete sagoreti masti.

2. Pijte zeleni čaj koji je prirodni izvor kofeina i sadrži antioksidante.

3. Jedite manje ugljenih hidrata tokom dana kada ne trenirate, za brže vidljive rezultate. 

4. Imajte tečni obrok posle treninga. Koristite protein surutke ili mešajte mleko i ovas i zasladite ga sirovim kakaom, rogačem ili stevijom. Ovo će ubrzati oporavak mišića.

5. Konzumirajte kofein pre treninga. Možete ga uzeti u obliku tableta ili u prirodnom obliku (zeleni čaj, kafa).

6. Smanjite unos voća. Bez obzira na njegove dobre strane, voće sadrži šećer, pa ga treba ograničiti dok ne postignete svoj cilj.

7. Eliminišite lak pristup hrani. Blizina utiče na frekvenciju potrošnje.

9. Pokrijte polovinu tanjira povrćem svaki put kada jedete. Ovo je jednostavan, ali efikasan trik za smanjenje unosa kalorija, koji istovremeno smanjuje glad.


Sada, sve što treba da učinite je da preduzmete akciju. Pridržavajte se uputstva iz anti celulit dijete i držite se plana koji će proizvesti trajne rezultate. Plan koji će vam konačno omogućiti da dobijete glatke butine i noge koje zaslužujete.


Srodni tekstovi:


Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su veštačka zamena za nedostajući zub. Reč je najsavršenijem protetičko...

Detaljnije

Oporavak nakon operacije nosa - sve što treba da znate

U savremenom dobu skoro da ne postoji osoba koja se barem jednom u životu nije pogledala u ogledalo ...

Detaljnije

3 koraka do normalnog krvnog pritiska

Pre svega treba da znate da povišeni krvni pritisak ne mora da bude ništa što j...

Detaljnije

Kako izgledaju i koliko hemoroidi traju?

Jedan od većih problema sa kojim se tokom života susretne čak 50% svetske populacije jesu hemoroidi....

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS