Zašto su stanovi na Novom Beogradu toliko traženi?


Ostalo Ostalo


Naša prestonica važi za investicioni centar nekretnina u jugoistočnoj Evropi. Nalazi se na istorijskoj i geografskoj raskrsnici, a cena novogradnje nije svuda oko 4000 ili 5000 evra. Prosečna cena stanova zavisi od nekoliko kriterijuma, a konačnu cenu formiraju lokacija, kvalitet gradnje, struktura stana i ukupna površina nekretnine. A svaki deo grada je priča za sebe. U ovom tekstu fokusiraćemo se na Novi Beograd. 


Ali zašto se baš toliko traže stanovi na Novom  Beogradu?


Novi Beograd – za poslovni svet i sve one koji vole luksuz

Novi Beograd jeste jedna od najtraženijih lokacija za stanove u Beogradu. Među 17 gradskih opština, Novi Beograd se pozicionirao na prvom mestu kao najpoželjniji za život. Otuda ne iznenađuje da se veliki broj investitora utrkuju za izgradnju nekretnina upravo na ovoj lokaciji.

Da li vam se viđa Belvil?

Ili biste radije A blok? A kako vam se čini West 65?

Posle Drugog svetskog rata kada su omladinci na radnim akcijama zidali Novi Beograd niko tada nije mogao ni da pretpostavi da će ova opština predstavljati najpoželjniju lokaciju za život u Beogradu. Na levoj obali Save nalazi se ova najmlađa beogradska opština, a u njoj živi najviše milionera.


Moderni kompleksi koji nude sve što je neophodno

Pošto je primetan brzi razvoj Novog Beograda, investitori se odlučuju da grade moderne komplekse koji će stanarima ponuditi sve za udoban život. Reč je o popularnim kondominijumima, koji u svojoj blizini imaju vrtiće, osnovne škole, markete, tržni centar, domove zdravlja, a pritom je odlično povezan i sa drugim delovima grada. Prvi kondominijum biće Wellport, a pošto je Novi Beograd najpopularniji među mlađom populacijom, sve se prilagođava novim generacijama. 

Airport City predstavlja najveći poslovni prostor u Srbiji, a stanarima se u okviru modernih kompleksa omogućavaju sve pogodnosti kako bi se upravo odlučili za novobeogradsku nekretninu.

U toku ove godine žiteljima će biti ponuđeno preko 500 stambenih jedinica, a stanari na raspolaganju imaju obezbeđenje, privatni parking, stalni video nadzor, zatvoreno dečije igrališe, profesionalno održavanje zgrade. U proseku se cene luksuznih nekretnina kreću oko 3000 evra, dok se za staru gradnju na Novom Beogradu mora izdvojiti oko 1300 do 1500 evra.


Izdavanje stanova u Beogradu za nijansu jeftinije nego početkom godine

Procene sa početka godine bile su da će u toku ove godine cene kvadrata neće rasti, ali da će se shodno budžetu i birati lokacije u Beogradu. Međutim, novonastala situacija sa infektivnim virusom COVID 19 ove projekcije smestila je u drugi plan. Trenutno je situacija zaista neizvesna što se tiče prodaje, a šta je sa cenama izdavanja? Ako pogledamo oglase za izdavanje stanova Beograd, činjenično je stanje da su cene blago opale. Međutim, ta pomeranja su minimalna, a u ovom trenutku je zaista teško govoriti o novim trendovima po pitanju cene jer je sutuacija sa virusom i merama za suzbijanje virusa prilično neizvesna. 


Jedno je sigurno: ako ste u potrazi za stanom za izdavanje u Beogradu ili na bilo kojoj drugoj lokaciji, proces gledanja stanova je trenutno nešto komplikovaniji. A kako biste bi čitav proces bio što bezbedniji, na gledanja obavezno sa sobom nosite zaštitnu opremu i gledajte samo one stanove za koje ste sigurni da su vam u užem izboru. 
Srodni tekstovi:


Zbog čega bismo trebali prioritet dati kupovini domaćih proizvoda u odnosu na proizvode iz supermarketa?

Danas po supermarketima možete pronaći robu koja se uvozi iz najrazličitijih delova sveta, pa je sam...

Detaljnije

3 koraka do normalnog krvnog pritiska

Pre svega treba da znate da povišeni krvni pritisak ne mora da bude ništa što j...

Detaljnije

Matične ćelije - budućnost lečenja

Matične ćelije su nazrele ćelije koje imaju sposobnost da proizvode druge matične ćelije odnosno krv...

Detaljnije

Zašto je način i vreme uzimanja vitamina važno?

Koliko vam je poznata sledeća informacija? Vašem telu je za pravilno funkcionisanje potrebno ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS