Zašto je najisplativije platiti najkvalitetniji zubni implant?


Prevencija i lečenje


Zubni implantati su protetičke nadoknade koje se koriste u situaciji kada postoji nedostatak i zubne krune, ali i korena zuba, tj. kada pacijentu nedostaje jedan ili više zuba.

Iako cena zubnih implanta zavisi i od opšteg zdravstvenog stanja pacijenta, postoje i različite vrste implantata pa je važno odabrati odgovarajuće vrste koje naravno i različito koštaju.

Ceo proces odabira zavisi i od saveta stomatologa, ali je važno obratiti se renomiranom stručnjaku i ordinaciji koja koristi najsavremenije materijale jer je to važan preduslov za kvalitetan rezultat ugradnje.

Ako vas zanima koje implante odabrati, kako prepoznati kvalitet i da li postoje načini za uštedu…predlažemo vam da nastavite sa čitanjem i sve informacije potražite u nastavku daljeg teksta. Odluka će vam biti lakša, a izbor jednostavniji.


Kada je implantat najbolje rešenje?

Situacija kada dođe do ekstrakcije, tj. vađenje zuba je poslednji stadijum u stomatologiji i stanje koje bi trebalo izbeći po svaku cenu. Ipak, to je neminovno u nekim situacijama, ali sa implantima za zube se i taj problem može rešiti.

Implanti imaju mogućnost da nadoknade i koren i zubnu krunu tako što se ubace veštački dodaci koji su trajna nadoknada i vraćaju normalnu funkciju vilici.

Postupak ugradnje traje nekoliko meseci i započinje sa ugradnjom veštačkog korena u vilicu. On ima oblik šrafa i od titanijuma je, pa kada sraste, nakon 3-4 meseca se postavlja veštačka krunica i time se završava ceo postupak.

Nove metode su donele mogućnost i da se on postavi čak i kada su se desni povukle jer je prošlo dosta vremena od vađenja zuba. Tada se pre intervencije radi postupak augmentacije kojom se dodaje deo veštačke kosti u vilicu pa kada ta procedura da željeni rezultat sledi ugradnja implantata u vilicu.

Jasno je da je procedura složena pa je jasno zašto je cena implantata od 300€ pa više, ali koliko god zavisi od složenosti procedure, zavisi i od materijala koji se koriste pri postavljanju.


Cena kvalitetnih zubnih implantata je viša, ali je vredi platiti…

Nobel Biocare, Straumann, Astra, Ankylos su kompanije sa premijum zubnim implantima pa je i rezultat postavljanja jednako dobar, a pacijenti zadovoljni.

Ako se odaberu ovakvi zubni implanti cena je viša, ali se očekuje da oni pruže veći kvalitet, dugotrajnost, da imaju bolju precinost izrade, a daju i tehničku podršku i garanciju pa su i stomatolozi i pacijenti daleko zadovoljniji.

Izuzetno je važno da veštački koren bude kvalitetan jer on ostaje trajni deo vilice. Trebalo bi da titanijumski šraf bude adekvatnog oblika i pripremljene površine što će obezbediti da se on bolje ugradi u vilicu.

Premijum kompanije češće menjaju svoje noževe za oblikovanje veštačkog zuba, a najbolji to rade posle svake 1.000 proizvodnje, dok pojedini tek posle 10.000 jedinica. To utiče na preciznost izrade i kvalitet dobijenog proizvoda i iako je za takve zubne implante cena viša, ona će sigurnije doneti bolje rezultate ugradnje i pravilno pozicioniranje veštačkog korena.

Najkvalitetniji implanti koriste cirkonijum-keramičku krunicu koja je takođe skuplji model veštačkih krunica, ali donosi neverovatnu belinu i savršeno uklapanje u postojeći zubni niz.

Ipak, krunica se vremenom menja pa se može neznatno uštedeti ako ona bude metalo-keramička i malo povoljnija, ali i estetika je važna pa u dogovoru sa stomatologom treba izabrati najbolje rešenje.

U svakom slučaju kada se biraju zubni implanti cena ne treba da bude odrednica, ili makar ne prva jer mnogo toga utiče na kvalitet implantata, a važno je da pruži višedecenijsku upotrebu bez ikakvih problema.


Šta se može dogoditi ako zubni implant nije kvalitetan?

Prvi rizik jeste ispadanje, loma ili promene pozicije postavljenog šrafa koji uprkos mesecima čekanja nije dovoljno dobro vezan sa vilicom. Jednostavno, loše konstruisan veštački koren neće moći da se dobro postavi u vilicu i postoji rizik od ispadanja.

To vodi do ponovne ugradnje i još jedne procedure što svakako treba izbeći, a moguće je uz kvalitetne implantate.

Periimplantitis je zapaljenje tkiva oko implantata pa se lečenje komplikuje, a ako materijal nije bio-kompatibilan veća verovatnoća je da će doći i do odbacivanja implanta što se sa savremenim i kvalitetnijim modelima ređe dešava.

Kada kvalitetnim protetičkim sredstvima dodate savremene postupke ugradnje i stručnost stomatologa, imaćete najbolji stomatološki rezultat koliko god da je složena situacija u pitanju.

Obratite se stomatologu i potražite rešenje. Implantati se koriste i za pojedinačnu ugradnju, ali i kod nadoknade više nedostajući zuba, kod All on 4 i All on 6 procedure, pa je i u tim slučajevima važno odabrati kvalitet jer će se svakako isplatiti.

Doneće lakše postavljanje, manje problema i adekvatnije korišćenje i što manje problema tokom višedecenijske upotrebe. To je rezultat koji treba očekivati i cena koju vredi platiti.







Srodni tekstovi:


Jednostavan trik za lečenje erektilne disfunkcije

Magični, jednostavan lek za erektilnu disfunkciju je tema mnogih naučnih istraživanja na ovu temu to...

Detaljnije

Kako provesti uskršnje praznike

Za većinu lljudi su dani pre i posle ovog praznika posebni. Uskrs je simbol nade, pa samim tim gotov...

Detaljnije

Muči Vas sve slabiji vid nakon četrdesete? Bez brige, rešenje postoji!

Starenje je neminovan proces koji se odvija u svakom od nas. Ipak, u današnjem vremenu stvar ...

Detaljnije

O ovim ćevapima se priča…. Više o njima vam otkrivamo u tekstu.

Ćevapi su jedno od najpopularnijih jela u srpskoj kuhinji, a u Beogradu postoji veliki broj mesta na...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS