Lep osmeh, ali i zdravlje – važno je nadoknaditi izgubljene zube


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

Kada se desi da usled neke bolesti zuba dođe do toga da on mora da se izvadi ili čak sam ispadne, obično je to trenutak kada pacijent krene ozbiljnije da shvata tak segmentsvog zdravlja. I kao da se tu potvrđuje ona krilatica da dok nešto ne izgubiš nisi ni svestan šta si imao. A svi smo imali osnovu od koje je trebalo krenuti i prema njoj je odgovorno odnostiti – tu mislimo naročito na trenutak kada se zamene mlečni zubi stalnima (mada su mlečni i te kako važni za dalji razvoj stalnih). Uprkos boljoj ili lošijoj genetici, zubi se čuvaju tako što se ide na redovne preglede i održava propisna higijena. Ipak, svega toga se setimo onda kada je već kasno – zuba nema, a mi nezadovoljni svojim osmehom, ali i svojim zdravljem.

Zubna ordinacija je mesto gde se stvari rešavaju na najbolji mogući način

Medicina, a stomatologija naročito, napredovala je te se danas svi ti problemi na ovaj ili onaj način rešavaju. Sve u zavisnosti od toga kolikim novcem raspolažemo da rešimo taj problem, postoje zaista različiti načini da se bezubost nadoknadi. Naravno, i dalje prvo na pamet pada ona klasična proteza koje se pacijenti pribojavaju jer se odmah u glavi javljaju slike kako ona ispada u nezgodnim situacijama. To ipak i nije baš tako – ako je dobra zubna ordinacija Beograd bila vaša adresa – a pod dobrom ordinacijom smatramo onu u kojoj rade vrhunski stručnjaci. 

Ukoliko vaša odluka budu zubni implanti – Beograd je tu kao savršena lokacija

Ipak, ono najbolje što se može uraditi kada neko ostane bez zuba – jeste da se ugrade zubni implanti,Beograd se u tom slučaju nameće kao mesto gde se takve ipak zatevne procedure rade. Neretko je Beograd i mesto kome hrle takozvani zubni turisti – koji dolaze u Beograd u potrazi za stomatološkim uslugama raznih vrsta, ali naročito onih koje u zemljama u kojima žive koštaju toliko da im se više isplati da otputuju i reše problem koji imaju. To su uglavnom regionalne zemlje, ali i svi oni koji su poreklom odavde ali žive daleko.

Zašto su zubni implanti toliko popularni

Odgovor je prilično jednostavan – ukoliko postoje uslovi da se ugrade implanti (a preduslov je da je vilična kost očuvana, odnosno da se nije povukla), to je najbolji način na koji će pacijent nadoknaditi zube, a koji će pružiti prirodan osećaj. A najbolje od svega je da su implanti rešenje za problem bezubosti koje maltene traje večno. Jer implanti se pre svega sastoje iz titanijumskog šrafa koji se ugrađuje u viličnu kost – to je neuništiva osnova za protetiku koja se na njih kasnije ugrađuje (obično su to keramičke krunice ili mostovi). Jedino što se ipak treba uzeti u obzir jeste da se poreduzme sve da se napravi dobra priprema i analiza slučaja, da ne dođe ni pacijent ni stomatolog u situaciju da intervencija ne bude uspešna – odnosno da vilica ne prihvati implant. To se vrlo retko dešava, jer je to situacija koju iskusni stomatolozi znaju da preduprede.  




Srodni tekstovi:


Moderno doba sve više stvara potrebu za odlaskom u psihološko savetovalište

Šta utiče na našu potrebu za odlaskom kod psihologa?U današnjem modernom dobu, ...

Detaljnije

Spasite zdravlje i očistite nameštaj

Da li vam je u domu mirisno i čisto zavisi od celokupne čištoće enterijera. Šta to zna...

Detaljnije

Refluks kod bebe - zašto se javlja i kako pomoći bebi?

Verovatno vam se mnogo puta dogodilo da vaša beba, nakon podoja, izbaci malu k...

Detaljnije

Kako čajevi mogu da pomognu, kada je regulisanje šećera u krvi u pitanju?

Čajevi su popularan i prirodan način za održavanje opšteg zdravlja i blagostanja. Pored toga,...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS