Kada birate poklon za rođendan, najpopularniji izbor su edukativne igračke


Ostalo Roditeljstvo Ostalo Roditeljstvo

Nema tog roditelja koji se jednom nije našao u nedoumici šta da kupi svom ili tuđem detetu za rođendan. Oni bez dece koji treba da kupe poklon nekom mališanu takođe nisu na nimalo lakšem zadatku. Sve u svemu, u moru igračaka, koje su danas dostupnije nego što su nekada bile, odlučivanje i biranje koja bi to igračka bila najbolja kao poklon ponekad je stvarno iscrpljujuće. Ipak, kad zagrebete u dečje carstvo, postoje neke stvari koje su uvek pun pogodak.

Kako da znamo da dete već nema tu igračku za koju se odlučimo da bude poklon

To jednostavno ne možemo znati, osim ako direktno ne pitamo roditelja tog deteta kome je namenjen poklon da li je odabrana igračka nešto što već imaju. Mada, sa toliko širokim spektrom najrazličitijih igračaka, teško da ćemo ubosti baš onu koju dete poseduje. 

Edukativne igračke su pravi hit

Kada bismo krenuli da nabrajamo zašto je dobro odlučiti se za edukativne igračke, svaka druga obična ne bi u konkurenciji imala šanse. S druge strane, kada kažemo edukativne igračke, neko bi možda mogao da pomisli da su to igračke koji deci nisu toliko zanimljive. To je zabluda broj jedan kada su one u pitanju – one su deci i te kako zanimljive, a dodaju i ono što je u svim uzrastima jako važno - učenje kroz igru, na kom bi trebalo da se temelji njihovo odrastanje.

Kućice, table, slagalice i ostale pametne igračke

Deci su edukativne igračke zabavne, ali i korisne jer se igranjem njima podstiče razvoj sposobnosti od najranijeg uzrasta. Dete u prvim godinama života otkriva svet oko sebe tako što opipava, odnosno taktilnim putem. Ne samo da je to deo prirodnog razvoja već je takvo otkrivanje okoline nešto što je detetu i najinteresantnije. Zato oni vole da dodiruju različite materijale i teksture materijala, kao i neke stvari koje svakodnevno koristimo (kao što su dugmad, rajsferšlusi, kopče, pertle i slično). To su stručnjaci koji su osmislili edukativne igračke prema brojnim poznatim metodičkim programima iskoristili i napravili igračke koje će spojiti lepo i korisno. Tako su sve to implementirali u edukativne kućice i table, koje se sastoje iz više takvih elemenata u primamljivim bojama koje su deci interesantne na duži period. 

Takođe, sve vrste igračaka koje podrazumevaju spajanje delova, kao što su slagalice, puzle i uz to i kocke, jedna su od nezaobilaznih igračaka u kutku za igranje svakog deteta. Deca se na taj način uče oblicima, prostornim odnosima, kontrastima i ostalim stvarima koje su osnova za dalji kognitivni razvoj.

Društvene igre su takođe edukativnog karaktera, naročito one za starije uzraste

Društvene igre, od onih poznatih decenijama unazad, do nekih novijeg datuma, pružaju znanje kroz igru  ali i podstiču veštine koje su važne za svakog čoveka - to su socijalni odnosi. Deca se u zajedničkoj igri uče saradnji, pomaganju, razmišljanju u pogledu stvaranja taktika, ali se stiči i znanja koja su konkretnija (edukativne igre u kojima se uči opšta kultura, strani jezik, koje su obično u vidu kvizova na karticama i slično).
Srodni tekstovi:


Dubinsko pranje tepiha cuva vase zdravlje

Ako već muku mučite sa pranjem tepiha i ribanjem, onda je pravi trenutak da to prepustite profesiona...

Detaljnije

Cene stanova I šta utiče na njihovo formiranje na primeru prodaje stanova u Novom Sadu

Kada se u nekom momentu stvori takva klima na tržištu nekretnina da kupac ima osećaj da stano...

Detaljnije

Da li treba piti Recoforte uz antibiotike?

U savremenoj medicini, antibiotici su nezaobilazni u borbi protiv bakterijskih infekcija. Međutim, n...

Detaljnije

SVE PREDNOSTI KUĆNOG SPA CENTRA

Izvor slike: Andrea Piacquadio, PexelsŠiroko je rašireno mišljenje da su hidrom...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS