Kako do podmlađenog izgleda?


Lepota Lepota

hijaluron i botoks cena

Mladost je doba kojeg čovek često postane svestan tek kada prođe. Neretko se dešava da se ona uzima zdravo za gotovo, a da počinje da se ceni tek kada nestane. U tim trenucima, kada na sebi primetimo da ona mladalačka svežina i sjaj nestaju, preduzimaju se mere koje će doprineti da i u zrelijem dobu izgledamo što bolje.

Kada kažemo podmlađivanje, prva asocijacija mogla bi biti estetska hirurgija. A kada kažemo estetska hirurgija, tu je i pomisao na operacije i hirurške zahvate. Međutim, podmlađivanje ne mora da podrazumeva  uvek invazivne metode, niti je uvek to neophodno u vraćanju i održavanju svežeg izgleda.

Njegovo veličanstvo – hijaluron

Hijaluron kao da je svuda oko nas. Gotovo obavezni sastojak antiejdž krema, neizostavan deo mnogih kozmetičkih tretmana, hijaluron je jedna od najviše korišćenih reči u svetu ulepšavanja i brige o estetskom izgledu. Ali da krenemo iz početka. Šta je hijaluron? Najvažnije je pre svega istaći da je hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina, zapravo prirodni sastojak u našoj koži, i zaslužan je za elastičnost i svež izgled same kože. Osobina hijalurona je da vezuje vodu u našem organizmu, kojim se obezbeđuje dovoljna hidriranost. Zatim, hijaluron podstiče stvaranje kolagena, pa se time usporava starenje kože, dakle, ima veliku i bitnu ulogu kada je regeneracija kože u pitanju. Nekada se uz podmlađivanje lica najčešće pominjao botoks, ali hijaluron, odnosno hijaluronski fileri kao da su odneli prevagu. Za to je najviše zaslužan prirodni izgled koji se zadržava prilikom kozmetičkog tretmana u kom se upotrebljava hijaluron. Kada su u pitanju hijaluron i botoks cena je takođe nešto što pravi razliku, ali i stanje kože i godine u kojima se jedan od ova dva tretmana primenjuju.

Kada je ipak potreban botoks i koja je nejgova cena

Botoks u estetskoj hirurgiji postoji veoma dugo, ali u jednom trenutku počele su da ga prate brojne zablude koje ga stavljaju u negativan kontekst. Botoks se zato sve češće vezuje za nerirodan i ukočen izraz lica, što je posledica toga što se u njegovoj upotrebi ili preteruje ili zahvate obavljaju nestručna lica. Prva zabluda koju treba odagnati jeste to da botoks nije prirodni sastojak. Dakle, botoks je vrsta toksina koji proizvodi bakterija klostridija botulinum, koji se koristi i u lečenju mnogih bolesti. U estetskoj hirurgiji koristi se i preventivno, u manjim količinama, kao i kod dubokih i mnogobrojnih bora na licu, vratu, dekolteu... Tretman se može započeti sa prvim znacima starenja, kao preventiva u nastanku staračkog izgleda.

Kada je u pitanju botoks lica cena najpre zavisi od toga koju regiju želite raditi - da li su to kapci, brada, vilica ili neki drugi deo lica. Cena botoksa lica zatim zavisi od kvaliteta sastojaka, od brenda, pa i od kozmetičke ordinacije koja ga primenjuje (koliko je ta ordinacija na dobrom glasu). U suštini, danas se botoks lica kreće od par hiljada dinara pa ide naviše, zavisno od toga šta želite raditi i kakav botoks izaberete. 

Hijaluron i botoks cena

Kao što je pomenuto, iako naizgled deluju polarizovano, hijaluron i botoks imaju zajedničke strane. Prirodni sastojci, upotreba u bilo kom stadijumu starenja. Za hijaluron i botoks cena tretmana zavisi od toga na kojoj regiji se primenjuje (da li je u pitanju celo lice, predeo oko očiju, čelo, nos, regija između nosa i usana...), kao i koja količina supstance je u pitanju. Tretmani se i u jednom i u drugom slučaju ponavljaju posle izvesnog vremena, otprilike nakon šest meseci do godinu dana. Ono što je takođe neophodno pre svakog zahvata jeste konsultovanje sa doktorom, kao i odabir proverenih i pouzdanih stručnjaka koji te tretmane obavljaju.  
Srodni tekstovi:


Šta je test opterećenja i kada se radi?

Koronarne bolesti su već dugo glavni uzrok nesposobnosti za rad, pogoršavanja kvaliteta život...

Detaljnije

Do boljeg zdravlja u poznijem dobu

Većina ljudi čeka penziju sa idejom da nju provede u miru i blagostanju i tokom života vredno rade d...

Detaljnije

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su veštačka zamena za nedostajući zub. Reč je najsavršenijem protetičko...

Detaljnije

Šta je katarakta? Simptomi, uzroci i lečenje

Promene do kojih dolazi na očnom sočivu dovode do oboljenja, koje je poznato pod nazivom katarakta.&...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS