Kako do podmlađenog izgleda?


Lepota Lepota

hijaluron i botoks cena

Mladost je doba kojeg čovek često postane svestan tek kada prođe. Neretko se dešava da se ona uzima zdravo za gotovo, a da počinje da se ceni tek kada nestane. U tim trenucima, kada na sebi primetimo da ona mladalačka svežina i sjaj nestaju, preduzimaju se mere koje će doprineti da i u zrelijem dobu izgledamo što bolje.

Kada kažemo podmlađivanje, prva asocijacija mogla bi biti estetska hirurgija. A kada kažemo estetska hirurgija, tu je i pomisao na operacije i hirurške zahvate. Međutim, podmlađivanje ne mora da podrazumeva  uvek invazivne metode, niti je uvek to neophodno u vraćanju i održavanju svežeg izgleda.

Njegovo veličanstvo – hijaluron

Hijaluron kao da je svuda oko nas. Gotovo obavezni sastojak antiejdž krema, neizostavan deo mnogih kozmetičkih tretmana, hijaluron je jedna od najviše korišćenih reči u svetu ulepšavanja i brige o estetskom izgledu. Ali da krenemo iz početka. Šta je hijaluron? Najvažnije je pre svega istaći da je hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina, zapravo prirodni sastojak u našoj koži, i zaslužan je za elastičnost i svež izgled same kože. Osobina hijalurona je da vezuje vodu u našem organizmu, kojim se obezbeđuje dovoljna hidriranost. Zatim, hijaluron podstiče stvaranje kolagena, pa se time usporava starenje kože, dakle, ima veliku i bitnu ulogu kada je regeneracija kože u pitanju. Nekada se uz podmlađivanje lica najčešće pominjao botoks, ali hijaluron, odnosno hijaluronski fileri kao da su odneli prevagu. Za to je najviše zaslužan prirodni izgled koji se zadržava prilikom kozmetičkog tretmana u kom se upotrebljava hijaluron. Kada su u pitanju hijaluron i botoks cena je takođe nešto što pravi razliku, ali i stanje kože i godine u kojima se jedan od ova dva tretmana primenjuju.

Kada je ipak potreban botoks i koja je nejgova cena

Botoks u estetskoj hirurgiji postoji veoma dugo, ali u jednom trenutku počele su da ga prate brojne zablude koje ga stavljaju u negativan kontekst. Botoks se zato sve češće vezuje za nerirodan i ukočen izraz lica, što je posledica toga što se u njegovoj upotrebi ili preteruje ili zahvate obavljaju nestručna lica. Prva zabluda koju treba odagnati jeste to da botoks nije prirodni sastojak. Dakle, botoks je vrsta toksina koji proizvodi bakterija klostridija botulinum, koji se koristi i u lečenju mnogih bolesti. U estetskoj hirurgiji koristi se i preventivno, u manjim količinama, kao i kod dubokih i mnogobrojnih bora na licu, vratu, dekolteu... Tretman se može započeti sa prvim znacima starenja, kao preventiva u nastanku staračkog izgleda.

Kada je u pitanju botoks lica cena najpre zavisi od toga koju regiju želite raditi - da li su to kapci, brada, vilica ili neki drugi deo lica. Cena botoksa lica zatim zavisi od kvaliteta sastojaka, od brenda, pa i od kozmetičke ordinacije koja ga primenjuje (koliko je ta ordinacija na dobrom glasu). U suštini, danas se botoks lica kreće od par hiljada dinara pa ide naviše, zavisno od toga šta želite raditi i kakav botoks izaberete. 

Hijaluron i botoks cena

Kao što je pomenuto, iako naizgled deluju polarizovano, hijaluron i botoks imaju zajedničke strane. Prirodni sastojci, upotreba u bilo kom stadijumu starenja. Za hijaluron i botoks cena tretmana zavisi od toga na kojoj regiji se primenjuje (da li je u pitanju celo lice, predeo oko očiju, čelo, nos, regija između nosa i usana...), kao i koja količina supstance je u pitanju. Tretmani se i u jednom i u drugom slučaju ponavljaju posle izvesnog vremena, otprilike nakon šest meseci do godinu dana. Ono što je takođe neophodno pre svakog zahvata jeste konsultovanje sa doktorom, kao i odabir proverenih i pouzdanih stručnjaka koji te tretmane obavljaju.  




Srodni tekstovi:


Ovo su najbolje tablete za mršavljenje

Iako je sezona kupaćih kostima prošla, to ne znači da je prošla naša želja da i...

Detaljnije

Koje vam probleme može rešiti ORL ordinacija?

Svi znamo da ORL ordinacija pruža pomoć u rešavanju problema sa uhom, grlom i nosem, ali možd...

Detaljnije

Univerzum šapuće - tajne koje tvoj um krije!

Svako od nas nosi unutar sebe duboku, nepreglednu univerzalnost. To je svet skrivenih poruka, suptil...

Detaljnije

Neustrašivo protiv straha

Još od malih nogu čovek se suočava sa mnogim strahovima – strah od mraka, od nepoznatih...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS