Planirate da studirate medicinu na nekom prestižnom fakultetu u Engleskoj – Evo šta vam je sve potrebno


Ostalo Ostalo

Imate i više nego dobre ocene u srednjoj školi, a vaše znanje stranog jezika je na zavidnom nivou. Razmišljajući o tome gde da upišete medicinski fakultet, na pamet vam pada Engleska. Privlači vas, bez sumnje, profesionalni pristup nastavi, upoznavanje ljudi drugog mentaliteta, sticanje novih i interesantnih iskustava, a pritom obožavate kišu. Dobra stvar je da su vrata engleskih prestižnih univerziteta otvorena za svaku gotovo osobu, međutim, jedino uz fantastičan nivo jezičkog znanja možete imati pristup obrazovanju. 


Medicina u Londonu kao broj 1 u svetu

Studiranje u inostranstvu, a posebno u Londonu, u koji svake godine dolazi sve veći i veći broj međunarodnih studenata, sigurno će vam obezbediti željeno iskustvo i uspešnu karijeru. Možete se obrazovati u širokom broju područja, počev od anestetike, opšte prakse, psihijatrije, hirurgije i tako dalje. Medicinski univerziteti iako su ovde veoma zahtevni i stimulativni, oni su broj 1 u svetu, pa je insistiranje na dobrim rezultatima testa iz Engleskog jezika sasvim opravdano. 

Pre svega, ukoliko želite obrazovanje u Engleskoj radite na poboljšanju IELTS ili UKCAT rezultata. Reč je savremenom načinu testiranja vašeg logičkog zaključivanja, verbalnog i kognitivnog rezonovanja, medicinske etike i tako dalje, jer medicina u Londonu i Engleskoj uopšteno - nije samo pojam koji ste odlučili studirati već stil života. Vaše ocene iz hemije, biologije, matematike i fizike, pored rezultata iz stranog jezika biće prvenstveno uzete u obzir. Mnogi kandidati prestižnih medicinskih univerziteta budu pozvani na intervju, međutim, ne dobije svako priliku da postane student. Strani medicinski fakulteti osim što nude kvalitetna istraživanja na raznim područjima i svetski priznate programe, sigurno će odgovarati svim vašim potrebama jer ćete biti usredsređeni i na klinički kurs, tj praktičnu obuku. U Engleskoj možete slediti svoje snove, specijalizovati se, pohađati naučne kurseve i istraživačke programe. I za to se vredi potruditi. 


Šta je još potrebno kako biste upisali studije u Engleskoj pored IELTS i UKCAT testa

Ne treba zaboraviti na studentsku vizu koja je neophodna kako biste živeli i studirali na području Engleske. Pored toga, biće vam potrebna važeća lična karta, mnoštvo aplikacionih formulara, motivaciono pismo, prevod razne propratne dokumentacije, uplate, uverenje o završenom školovanju i tako dalje. Taj proces prikupljanja potrebne dokumentacije i samog apliciranja na željeni univerzitet može biti iscrpljujući i veoma stresan. Potrebno je pronaći stručnjaka koji će se pozabaviti sa celokupnom vašom dokumentacijom.


Kako vam prevodilac za engleski jezik može u tome pomoći 

Ukoliko želite povećati svoje šanse da budete primljeni na prestižni univerzitet u Engleskoj, vaše motivaciono pismo, ali i propratna dokumentacija moraju piti savršeno formulisani, jasno i tačno prevedeni na engleski jezik. Prevodilac za engleski jezik može vam omogućiti maximalno precizne prevode, bilo da je u pitanju vaša diploma, stručna medicinska dokumentacija koja ukazuje na vaš nivo umeća, nekakvo uverenje, preporuka ili bilo kakav drugi dokument. Upis na strani fakultet ipak zahteva vašu punu koncentraciju, a verodostrojnost vašeg stručnog znanja i vaša želja trebaju biti adekvatno prikazani pisanim putem. Sa prevodiocem za engleski jezik sve to biva moguće. Neka vas medicina u Engleskoj inspiriše da razvijate svoje kreativne i naučne veštine. 






Srodni tekstovi:


Šta da radim kada mi se pojavi herpes na usni

Oralni herpes je infekcija usana, usta ili desni zbog virusa herpes simpleksa. Izaziva male, bolne p...

Detaljnije

Hormonska terapija za menopauzu

Stav o hormonskoj spupstituciji značajno je promenjen u odnosu na period pre desetak godina. Indikac...

Detaljnije

Šta je konizacija, kada se radi i kako izgleda zahvat?

Konizacija predstavlja medicinski, hirurški zahvat tokom kojeg se otklanja mali deo cerviksa....

Detaljnije

Igranje kapaka – pojava koja se svima događa

 Sigurno vam se dešavalo da, bez ikakvog razloga, jedan ili oba kapka krenu nekontrolisa...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS