Planirate da studirate medicinu na nekom prestižnom fakultetu u Engleskoj – Evo šta vam je sve potrebno


Ostalo Ostalo

Imate i više nego dobre ocene u srednjoj školi, a vaše znanje stranog jezika je na zavidnom nivou. Razmišljajući o tome gde da upišete medicinski fakultet, na pamet vam pada Engleska. Privlači vas, bez sumnje, profesionalni pristup nastavi, upoznavanje ljudi drugog mentaliteta, sticanje novih i interesantnih iskustava, a pritom obožavate kišu. Dobra stvar je da su vrata engleskih prestižnih univerziteta otvorena za svaku gotovo osobu, međutim, jedino uz fantastičan nivo jezičkog znanja možete imati pristup obrazovanju. 


Medicina u Londonu kao broj 1 u svetu

Studiranje u inostranstvu, a posebno u Londonu, u koji svake godine dolazi sve veći i veći broj međunarodnih studenata, sigurno će vam obezbediti željeno iskustvo i uspešnu karijeru. Možete se obrazovati u širokom broju područja, počev od anestetike, opšte prakse, psihijatrije, hirurgije i tako dalje. Medicinski univerziteti iako su ovde veoma zahtevni i stimulativni, oni su broj 1 u svetu, pa je insistiranje na dobrim rezultatima testa iz Engleskog jezika sasvim opravdano. 

Pre svega, ukoliko želite obrazovanje u Engleskoj radite na poboljšanju IELTS ili UKCAT rezultata. Reč je savremenom načinu testiranja vašeg logičkog zaključivanja, verbalnog i kognitivnog rezonovanja, medicinske etike i tako dalje, jer medicina u Londonu i Engleskoj uopšteno - nije samo pojam koji ste odlučili studirati već stil života. Vaše ocene iz hemije, biologije, matematike i fizike, pored rezultata iz stranog jezika biće prvenstveno uzete u obzir. Mnogi kandidati prestižnih medicinskih univerziteta budu pozvani na intervju, međutim, ne dobije svako priliku da postane student. Strani medicinski fakulteti osim što nude kvalitetna istraživanja na raznim područjima i svetski priznate programe, sigurno će odgovarati svim vašim potrebama jer ćete biti usredsređeni i na klinički kurs, tj praktičnu obuku. U Engleskoj možete slediti svoje snove, specijalizovati se, pohađati naučne kurseve i istraživačke programe. I za to se vredi potruditi. 


Šta je još potrebno kako biste upisali studije u Engleskoj pored IELTS i UKCAT testa

Ne treba zaboraviti na studentsku vizu koja je neophodna kako biste živeli i studirali na području Engleske. Pored toga, biće vam potrebna važeća lična karta, mnoštvo aplikacionih formulara, motivaciono pismo, prevod razne propratne dokumentacije, uplate, uverenje o završenom školovanju i tako dalje. Taj proces prikupljanja potrebne dokumentacije i samog apliciranja na željeni univerzitet može biti iscrpljujući i veoma stresan. Potrebno je pronaći stručnjaka koji će se pozabaviti sa celokupnom vašom dokumentacijom.


Kako vam prevodilac za engleski jezik može u tome pomoći 

Ukoliko želite povećati svoje šanse da budete primljeni na prestižni univerzitet u Engleskoj, vaše motivaciono pismo, ali i propratna dokumentacija moraju piti savršeno formulisani, jasno i tačno prevedeni na engleski jezik. Prevodilac za engleski jezik može vam omogućiti maximalno precizne prevode, bilo da je u pitanju vaša diploma, stručna medicinska dokumentacija koja ukazuje na vaš nivo umeća, nekakvo uverenje, preporuka ili bilo kakav drugi dokument. Upis na strani fakultet ipak zahteva vašu punu koncentraciju, a verodostrojnost vašeg stručnog znanja i vaša želja trebaju biti adekvatno prikazani pisanim putem. Sa prevodiocem za engleski jezik sve to biva moguće. Neka vas medicina u Engleskoj inspiriše da razvijate svoje kreativne i naučne veštine. 


Srodni tekstovi:


Prevencija zatvora kod dece

Kada imate dete sa konstipacijom, može biti teško da ga gledate kako se nosi sa bolnim pražnj...

Detaljnije

Uravnotežena ishrana- ključ za zdrav i pravilan život

Uravnotežena ishrana je jedan o ključnih preduslova za zdrav i skladan život. Raznovrsni prehrambeni...

Detaljnije

Organizujete druženje kod kuće? Evo kakvu hranu možete da pripremite - ili naručite!

Ukoliko se još uvek ne osećate dovoljno komforno da izlazite kao nekada, i dalje imate mogućn...

Detaljnije

Osnovne karakteristike i značaj medicinskih uniformi prilikom lečenja

Činjenica je da niko od nas ne voli da bude bolestan ili da iz bilo kog razloga posećuje lekare, osi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS