Šta je biorevitalizacija lica i kako izgleda u praksi?


Ishrana Lepota Lepota Ishrana

Ako vam se u poslednje vreme često dešava da stojite pred ogledalom i zagledate bore koje su se na licu nastanile, onda je verovatno vreme da po tom pitanju nešto preduzmete. Prvi koraci su antirid kreme, kreme sa antiage efektom, kao i hidratacija koja je uvek važna, bez obzira na starost, tip i stanje kože, ali kod njenog starenja je posebno potrebna. Pored brojnih tretmana i načina na koje možeš da zaustaviš proces starenja i gubljenja svežine kože, tu je i biorevitalizacija lica čijim efektom su svi zadovoljni.

Iako se često kod bora i finih linija osobe razmišljaju o nekim estetski komplikovanim zahvatima, postoje ovakve, neinvanzivne metode koje postižu čak i više. Biorevitalizacija lica predstavlja tretman tokom  kojeg se u kožu ubrizgavaju hijalurosnka kiselina, aminokiseline, kao i vitamini potrebni za negu kože, koji zajedničkim snagama utiču na to da ona izgleda svežije, jedro, zategnutije, da tonus kože bude podignut, ali i još važnije, pokreću prirodne procese izgradnje ćelija kože i proizvodnje kolagena koji je najpotrebniji kako se bore ne bi javljale.


Kako izgleda tretman biorevitalizacije?

Sam tretman biorevitalizacije lica je prilično jednostavan i skoro sasvim neosetan, budući da se radi o injekcionoj metodi, ubodi u kožu jedva i da se osećaju. Nakon što se lice temeljno očisti, nanosi se anestetik po površini kože koji onemogućava da se oseća ubod mikro iglica i tako se sprečava stvaranje neprijatnog i bolnog osećaja. Pošto krema deluje, započinje biorevitalizacija lica ubrizgavanjem koktela sačinjenog od već pomenutih sastojaka. Ubrizgavaju se svuda po koži, tako da se tretiraju i delovi lica gde postoje linije i bore, ali i delovi koji njima nisu zahvaćeni, jer je poenta tretmana da osveži kožu u potpunosti.

Kada se tretman završi, na kožu lica se nanosi maska sa umirujućim dejstvom, koja utiče da se crvenilo umanji, te se nakon nje nanosi antibiotska krema ili gel. Crvenilo koje se javi traje svega nekoliko sati, jer je tu kao odgovor tretiranja kože iglom, kao i sitniji otoci na mestima gde je ubod, koji takođe prolaze nakon nekoliko sati od završenog tretmana.


Ponašanje nakon tretmana

Biorevitalizacija lica ne podrazumeva posebno pripremanje, niti oporavak nakon tretmana. Pre tretmana nije potrebno ništa da uradite, a nakon tretmana nije poželjno, niti dozvoljeno da se narednih 12 sati šminkate. Ujedno nisu dozvoljene ni fizičke aktivnosti, poput trčanja, treninga, koje u tom periodu treba zaobići. Kao i nakon svakog tretmana, potrebno je prvi dan izbegavati sunčanje, a u narednom periodu, kao i uvek, nanositi kreme sa zaštitnim faktorom.


Efekti biorevitalizacije lica

Popunjavanje bora i finih linija, njihovo ublažavanje ili nestajanje, nisu jedini efekat koji biorevitalizacija lica daje. Ono što je isto važno jeste da tanka koža postaje lepša na dodir i izgled, koža je hidrirana u velikoj meri, zbog čega se licu vraća jedrina i zdrav sjaj. Podignut je tonus kože, zbog čega lice dobija mlađi izgled u velikoj razlici u odnosu na period pre tretmana. Sam tretman nema posebnu granicu u godinama kada se radi, iako je već nakon 30. godine poželjan, kada i kolagen počinje umanjeno da se proizvodi u organizmu.




Srodni tekstovi:


Zdrav pristup odevanju: Odeća koju nosimo ima svoju energiju i uticaj

Sve odluke koje donosimo o svom načinu života direktno ili indirektno utiču na naše zdravlje....

Detaljnije

Zubni implanti i krunice - sve što treba da znate

Zubni implanti i bezmetalne krunice na njima su najbolje, savremeno rešenje, za nadoknadu izg...

Detaljnije

Koliko su bitni redovni ginekološki pregledi?

Svaka žena treba da nađe vremena jednom, a bilo bi bolje i dva puta godišnje da ode na gineko...

Detaljnije

Neuhranjenost kod dece i odraslih – kako regulisati?

Malnutricija je stanje pothranjenosti organizma koje nastaje usled smanjenog i neadekvatnog unosa vi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS