Rolo tende za terase-zdrav način da se zaštite od štetnog sunčevog zračenja


Ostalo Ostalo


Sem što su najbolja zaštita od sunca, vetra, kiše ali i neželjenih pogleda rolo tende za terasu estetski su idealne i praktične za ugradnju. Za proizvodnju tendi koriste se najkvalitetniji materijali sa najrazličitijim dezenima platna, što ih čini modernim detaljem koji će upotpuniti izgled vaše terase. Tende za terase koje su najčešće u upotrebi su fiksne, polukružne ili ravne.

Fiksne tende otporne su na jake vetrove i snežne padavine, pa su posebno pogodne za korišćenje u zimskom periodu. Izrađuju se u različitim oblicima i dimenzijama u zavisnosti od vaših potreba.

Svoju terasu možete ukrasiti i modernim detaljem kao što su polukružne rolo tende, koje mogu biti plastificirane u boji prema vašoj želji, a izrađene su od aluminijumskih komponenti i profila.

Ravne rolo tende za terasu u sebi imaju opruge koje omogućavaju nesmetano zatvaranje i otvaranje sa izbačajem do čak 6 metara, takođe mogu biti plastificirane u boji prema vašoj želji, a izrađuju se po meri vaše terase.


Mehanizam za otvararanje rolo tendi

Svoju rolo tendu za terasu možete otvarati i zatvarati pomoću elektromotora ili preko pužnog prenosa, odnosno reduktora. U zavisnosti od veličine rolo tende, zavisiće i snaga elektromotora, što će vam omogućiti potpuno rešenje automatike sa senzorima za kišu, sunce, vetar, kao i daljinske komande. Najnovije tehnologije omogućavaju povezivanje upravljanja tendom sa mobilnim telefonom ili tabletom, a kada počne kiša, ili počne da duva vetar senzor može i  automatski da skupi tendu. Kada sunce ponovo ogreje tenda se automatski ponovo otvara.


Roletne kao sigurnost i zaštita od spoljašnjih uticaja 

Ukoliko želite da tokom letnjih meseci zaštitite svoj dom ili poslovni prostor od toplote i da pri tom održite temperatuturu u unutrašnjosti prostora prijatnom onda je ugradnja roletni na prozore pravi izbor za vas. Sloj vazduha između roletne kada je spuštena i prozora deluje kao izolacija koja će dodatno smanjiti gubitak toplote, i obezbediti njeno zadržavanje u unutrašnjosti prostora. Sem što predstavljaju određeni vid sigurnost roletnama se postiže i odlična zaštita od buke, a takođe i dodatna zaštitita stolarije od spoljašnjih uticaja čime će se produžiti njen vek trajanja. Na kraju krajeva roletne će vas zaštititi i od neželjenih pogleda, ali i vas od neželjenih prizora.


PVC roletne kao jedna od opcija koja vam je na raspolaganju

PVC roletne spadaju u spoljne roletne i montiraju se sa spoljašnje strane prozora. Spoljašnje roletne izrađene su od kvalitenih i izdržljivih materijala pa su otporne na sve spoljašnje uticaje. Najaviše se izrađuju u beloj boji  ali PVC roletne možete da pronađete i u drugim nijansama.

PVC roletne mogu se pokretati pomoću elektromotora ili ručno. Ukoliko ste izabrali roletne na elektropogon, možete sami podesiti program rada na mesečnom ili nedeljnom nivou, što predstavlja pravo olakšanje uliko niste kod kuće.

Možete izabrati da se u PVC roletne ugrade senzori za kišu, sunce, vetar, na taj način će vaš prostor biti zaštićen od svake elementarne nepogode.


Birajte aluminijumske roletne

Ove roletne izrađene su od aluminijumskih lajsni koje su šuplje i ispunjene poliuretanskom penom, koja doprinosi boljoj toplotnoj i zvučnoj izolaciji.

Aluminijum kao materijal obezbeđuje dugotrajnost i čvrstinu i, ali i najbolju zaštitu od  sunca. Njihov mehanizam pruža mogućnos ugradnje protivprovalnih sistema, što je još jedna, dodatna mogućnost ovih roletni. Jedan od nekoliko sistema prenosa pokretnog mehanizma koji su vam na raspolaganju omogućavaju lako i jednostavno rukovanje roletama, a to su: kurbla sa prenosnim mehanizmom, električni pogon, ili povlačenje gurtnom.

Kutija roletni i roletne dostupni su vam u širokoj paleti boja, što će omogućiti da upotpunite estetski doživljaj u vašem domu, prema sopstvenim afinitetima i estetskim kriterijumima.







Srodni tekstovi:


Pravilna Upotreba i Tačnost Testova za Trudnoću: Šta Treba Znati

Testovi za trudnoću su nezamenljivi alati koji omogućavaju ženama da saznaju da li su trudne. Međuti...

Detaljnije

Uticaj pušenja na zdravlje

Pušenje je široko rasprostranjena navika koja ima brojne štetne posledice po zd...

Detaljnije

Alchajmerova i Parkinsonova bolest uzrok i simptomi - Kada je vreme za posetu lekaru?

Alchajmerova i Parkinsonova bolest spadaju u najteža neurološka oboljenja koja su, na žalost,...

Detaljnije

Evo zašto su vam potrebne vlažne maramice za bebe, ako imate mališana

Kada je u pitanju briga o novorođenčetu, jedna od najvažnijih stvari je održavanje čistoće i higije...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS