Novi Sad- utočište umornih Beograđana


Ostalo Ostalo

Prestonica Srbije, kao i prestonica bilo koje druge evropske zemlje, oduvek je, kao magnet, privlačila ogroman broj ljudi. Večni centar svih poslovnih, političkih i kulturnih dešavanja, Beograd je decenijama bio vrlo atraktivna lokacija za život. Ipak, sve se češće mogu čuti argumenti koji našu prestonicu ipak predstavljaju kao urbanu džunglu u kojoj je sve teže mirno živeti. 

Stalna gužva, saobraćajni kolapsi i evidentan nedostatak urbanističkih rešenja postaju još problematičniji za porodice sa decom. Veliki broj dnevnih obaveza i količina vremena koje one oduzimaju sve češće prisiljavaju ove porodice da potraže mesto u kome će moći da vode mirniji i zdraviji život. Favorit u ovom izboru je Novi Sad. Ipak, preseljenje u drugi grad nije jednostavna odluka. Od izbora lokacije do kupovine nekretnine, proces može biti dug i iscrpljujući. Ili ne mora. Novi Sad nudi pregršt bajkovitih lokacija, a prodaja stanova je u rukama profesionalnih agencija. 

Oaza mira nadomak prestonice

Samo 95 kilometara severnozapadno od Beograda, Novi Sad gospodari ravnicom Vojvodine kao centar kulture, umetnosti i industrije. Ovaj mondenski grad se često opisuje kao „veliki taman koliko treba i mali taman koliko treba“. Naime, Novi Sad je grad koji nikada ne miruje. Izložbe, koncerti, predstave u najstarijem pozorištu u Srbiji, ali i bogat noćni život obezbeđuju kvalitetan sadržaj za sve uzraste. Sa druge strane, dobro urbanističko planiranje je rezultiralo time da se gotovo do svake tačke u gradu vrlo lako može stići laganom šetnjom jednim od prostranih bulevara. 

Javni prevoz je funkcionalan i pristupačan, mada se većina Novosađana neretko odlučuje za najomiljenije prevozno sredstvo današnjice- bicikl. Sam grad je koncipiran tako da svako naselje ima odgovarajuću infrastrukturu, neophodnu za svakodnevno funkcionisanje jedne porodice- vrtiće, škole, markete i pijace, dovoljan broj parking mesta... Novi Sad je zaista u službi svojih stanovnika i primer je idealnog spoja lepog i korisnog. 

Kako do nekretnine u Novom Sadu?

Iako sve atraktivniji, naročito za porodice sa malom decom, Novi Sad i dalje nudi veliki broj lokacija na kojima je jednostavno pronaći odgovarajuću nekretninu. Praksa je pokazala da se prodaja stanova u Novom Sadu najčešće obavlja preko agencije za nekretnine, pa će to biti prva adresa na kojoj će budući Novosađani potražiti novi dom. Kao najprivlačnija naselja se godinama izdvajaju Detelinara, Novo naselje i Liman, u sklopu koga se nalazi Univerzitetski grad, gradska plaža Štrand, sportsko-trgovački centar Spens i kej koji je omiljeno mesto za šetnju i rekreaciju novosadskih porodica. Ne bi li bila uspešna prodaja i izdavanje stanova Novi Sad je grad koji od uskoro bivših i uskoro budućih vlasnika ne zahteva previše truda, niti ih nepotrebno košta nerava. 

Sve što je potrebno jeste da odaberu neku od desetak agencija za nekretnine kao svog ovlašćenog posrednika i sa agentom definišu kriterijume koji su im bitni. Sve ostalo je u rukama profesionalaca. Kako bi sama selidba prošla glatko i jednostavno, budućim stanovnicima Novog Sada na raspolaganju su i agencije za selidbe, naročito specijalizovane za bezbedan i brz prevoz stvari iz jednog grada u drugi.  Najzad, budućim Novosađanima jedino ostaje da se upoznaju sa ovim biserom Vojvodine i uvere se da se ovaj grad sa razlogom naziva Malom Atinom. 




Srodni tekstovi:


Fasete ili krunice za zube – šta izabrati?

Kada se radi o ulepšavanju osmeha, toliko je načina i saveta koji dolaze sa svih strana. Kao ...

Detaljnije

Vodič za teretanu - naučite da razlikujete sprave u teretani

Sportske fizičke aktivnosti su postale nešto što nam je svima neophodno u današ...

Detaljnije

Jaka imunološka podrška: Ruske mešavine biljaka za jačanje imuniteta

Ojačate svoj imunitet na prirodan način, ruske mešavine biljaka su pravi izbor za to. Kako ča...

Detaljnije

Šta je alergija na kravlje mleko i koji su njeni simptomi

Alergija na proteine kravljeg mleka sve je češća pojava kako kod dece, tako i kod odraslih. O...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS