Negovati prirodnu lepotu ili se dodatno ulepšati - večita dilema


Lepota Lepota



U savremenom dobu ljudi u ogledalu uglavnom vide svoje nedostatke. Ovo se podjednako odnosi na muškarce i žene. Društvene mreže nude privid savršenstva, mediji isto tako, pa se čini da prirodnom izgledu i nesavršenosti nema mesta.

Postavlja se pitanje: Kako prihvatiti svoj izgled i osećati se dobro u sopstvenoj koži? Odgovori su različiti i svako od nas ima pravo da donosi odluku o svojoj spoljašnosti, da neguje prirodan izgled ili po potrebi nešto menja. Svakako je najvažnije ono kako se osećamo i šta želimo.


Nega kao neizostavni deo lepog izgleda


Lepota je u oku posmatrača, sa njom je direktno povezana nega. Nikada nemojte zaboraviti da je pravilna briga o koži vrlo bitna za održavanje vašeg izgleda.

Pravilna hidratacija i nega kože omogućavaju da ona bude zdrava i da izgleda blistavo. Voda je izvor lepote, vrlo je bitno popiti dovoljno tečnosti u toku dana, ona je kao lek za kožu, pomaže pri izbacivanju štetnih toksina, koži daje sjaj. Bez dovoljno tečnosti izgledaćete starije nego što jeste, koža će vam biti suva i lice umorno. Vodite računa da temperatura vode prilikom tuširanja bude umerena. Suviše topla voda skida površinsku masnoću sa kože. Trudite se da redovno negujete kožu tela odgovarajućim hidratantnim losionima. Krema za lice sa zaštitinim UV faktorom potrebna je i tokom zime, a ne samo u letnjim mesecima. Bićete zadovoljni kada nastupe zrele godine vašeg života jer ne kaže se bez razloga „koža pamti“.

Lepa i negovana kosa je uvek primećena i pruža određenu dozu samopouzdanja. Naravno, nemamo svi jaku i kvalitetnu kosu, ali ako je negujemo na pravi način, sjaj i lepota neće izostati. Potrudite se da uvek nađete malo vremena za sebe. Postoje stvari koje možete uraditi za svoju kosu i dok završavate obaveze u kući. Razne maske  koje mogu mnogo poboljšati njen kvalitet ne zahtevaju posebno izdvojeno vreme, a utiču na izgled vaše kose. Osvežite svoj izgled redovnom posetom frizera i trudite se da koristite preparate koji su prirodni i odgovaraju vašem tipu kose.

Pravilna nega podrazumeva da svakodnevno posvećujete pažnju kosi, koži lica i tela. Vrlo je bitno odabrati odgovarajuće preparate za negu, a u tome možemo potražiti i pomoć stručnjaka. Svaki novi preparat potrebno je testirati na koži i biti pažljiv prilikom upotrebe. Na tržištu je mnogo toga što se nudi, ali treba obratiti pažnju na ono što odgovara vašim potrebama.


Šminka - ulepšavanje ili prikrivanje lepote


Mnogi su stava da je šminkanje deo svakodnevice i da nas šminka ulepšava, dok drugi misle da kvari prirodnu lepotu i ostavlja posledice na koži. Mišljenja su podeljena, ali u svemu, pa i u šminkanju treba imati meru, pratiti potrebe svoje kože i obraćati pažnju na doba dana kada je nanošenje šminke u pitanju. 

Šminka bi trebalo da naglasi vašu prirodnu lepotu i pomogne vam da sakrijete nedostatke. Ono što je jako bitno je da na kraju dana obavezno skinete šminku i očistite lice. Proizvode za skidanje šminke odaberite prema tipu svoje kože, koristite maramice, micelarnu vodu  ili odgovarajuće tonike, ali neka vaša koža lica pred spavanje bude savršeno čista. Naravno, čišćenje lica pred spavanje bitno je i ukoliko niste našminkani jer bilo koja nečistoća može izazvati infekciju i uticati na vaš izgled.


Botoks kao potreba u savremenom društvu


Odlazak na estetske tretmane ili kliniku za plastičnu hirurgiju, postao je kao i odlazak kod zubara, nešto redovno i često. Botoks je ušao na velika vrata i sve više ljudi, kako žena tako i muškaraca, koriste ove tretmane. On se ne primenjuje samo u estetske svrhe, već se vrlo često koristi i kao lek u medicini.

Ono što je važno, ako se odlučite da botoksom nešto „popravite“ na sebi ili „ublažite“ starenje, pažljivo izaberite lekara i ordinaciju za to. Često možemo čuti da stručnjaci preporučuju prvi tretman botoksom u periodu prelaska proleća u leto jer zbog sunčanog vremena više pokrećemo mimične mišiće, pa bore više dolaze do izražaja. O ovome i još mnogo čemu u vezi sa ovim tretmanima treba se posavetovati i dobro razmisliti. 

Ako ste odlučili da ublažite bore na licu i osvežite svoj izgled, birajte proverene klinike koje se uglavnom nalaze u većim gradovima. Botoks Novi Sad ima sve pozitivne kritike jer se u ovom gradu nalazi više specijalizovanih klinika koje ovakva ulepšavanja rade sa velikom odgovornošću i na krajnje profesionalan način.


Ne zaboravite unutrašnju lepotu


Održavajte svoju lepotu i negujte se na nabolji mogući način, ali ne zaboravite onu unutrašnju. Trudite se da uvek zračite, a za to je potrebno biti zadovoljan i srećan. Ne zaboravite na svoje želje, potrebe i očekivanja. Vaša sreća je usko povezana sa njima. U današnje vreme, kada se od žena očekuje da budu uspešne na svim poljima, dešava se da im očekivanja naruše samopouzdanje. Pronađite u svom životu ono što vas raduje i stavlja osmeh na vaše lice. Menjajte sebe i primetićete da se menjaju i neke stvari oko vas.







Srodni tekstovi:


Čaj od koprive leči mnoge boljke

Kopriva je od davnih vremena poznata kao biljka koja ima raznovrsna blagotvorna dejstva u domenu zdr...

Detaljnije

Loše emocije koje vode do bolesti

Svako od nas može da navede neke teške, izrazito loše emocije i stanja koje je nekada ...

Detaljnije

Šta predstavlja i kako se leči DNK fragmentacija spermatozoida?

Muškarci i žene u današnjem vremenu sve češće se susreću sa problemom sterilite...

Detaljnije

ICF i Ignite projekat za društveni napredak

Ignite inicijativa ICF fondacije se proširila širom sveta 2018. godine. U skladu sa mi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS