Dentalni turizam ne zvuči tako bolno


Ostalo Prevencija i lečenje

najbolji zubar u beogradu

Iako se nijedan stomatološki pregled ne bi mogao nazvati baš najprijatnijim iskustvom na svetu, pojedinci čak i ciljano putuju da bi te preglede obavili. Naravno, radi se o onima koji žive u zemljama gde su usluge stomatologa toliko skupe da im se više isplati da spakuju kofere i krenu na put da bi se posvetili svom oralnom zdravlju. Te usluge su čak i u nekim okolnim državama i tri do četiri puta skuplje nego kod nas, pa nije ni čudo što smo, bar za region, popularna destinacija za oralni turizam.

Novac ne sme da bude prepreka u čuvanju oralnog zdravlja

Ne sme, ali često jeste, naročito kada mora da se radi bilo šta što ima veze sa protetikom. Što se naše države tiče, u povoljnijoj situaciji su oni koji su u povlašćenim kategorijama, pa imaju ili besplatne usluge ili značajne popuste, o trošku države. Oni koji nisu u tim kategorijama, moraju izdvojiti novca za svaku intervenciju. I u tom pogledu je važna prevencija – bolje rešavati bolesti zuba dok se ne iskomplikuju jer svaka komplikacija znači i više para.

Kako da se izabere najbolji zubar u Beogradu

Kada strani državljani dolaze u Srbiju zbog dentalnog turizma, najčešće biraju Beograd kao mesto koje im nudi najviše izbora. Beograd kao najveći grad ne zaostaje u pogledu opremljenosti zubarskih ordinacija ali ni po pitanju stručnjaka koji zahvate obavljaju. Danas se stomatološke usluge koje pruža najbolji zubar u Beogradu najčešće mogu uraditi sve na jednom mestu. To je ono što igra veliku ulogu u izboru zubara, naročito za one koji su, kao dentalni turisti, ograničeni vremenom. Jedna savremena ordinacija, pored najavremenije aparature, treba da ima i sve ostale povezane oblasti, kao što je snimanje, pravljenje protetike i slično. Cena je naravno i turistima važna, pa iako dolaze da prođu jeftinije, ne žele da odu baš kod najskupljeg. Preporuka je ono što je ipak  nenadmašivo – za dobrog zubara koji je posvećen pacijentu i uz kog pregled i intervencija nisu bolno i loše iskustvo, uglavnom se ne žali para.

Sve potrebne informacije i bez sitnih slova

Da bi se pacijent odlučio da svoj osmeh poveri određenom zubaru, on mora da uliva poverenje i da bude izrazito transparentan. Drugim rečima, ako je potrebno da se uradi neka popravka ili nadomešćivanje nedostajućih zuba, pacijent mora da bude precizno obavešten o tome šta procedura podrazumeva i koliko će trajati, odnosno da li je potrebno više dolazaka u ordinaciju. To se posebno odnosi na izradu veštačke vilice ili ugradnju implanata. Svaki stranac, pa i naš čovek koji živi u inostranstvu, tražiće jasno definisan cenovnik i unapred plan troškova, koji u slučaju protetike nisu nimalo zanemarljivi. Kvalitet koji pacijenti u pitanju stručnosti zubara, ali materijala dobijaju u našoj zemlji, može da parira onima iz najvećih evropskih gradova, ali po znatno nižim cenama. Takođe, estetske procedure i ulepšavanje osmeha takođe je jedan od razloga zbog kog se takođe masovno dolazi u Srbiju, gde najviše dominiraju lasersko beljenje zuba, ugradnja navlaka, odnosno faseta, kao i ispravljanje zuba fiksnim protezama.
Srodni tekstovi:


Folna kiselina za trudnice i njen značaj tokom reproduktivnog perioda

Početkom tridesetih godina prošlog veka naučnica Lusi Vilis u svom naučnom radu opisala je zn...

Detaljnije

Zašto dolazi do povišenog holesterola i šta morate izabciti iz ishrane

Povećani holesterol je jako čest zdravstveni problem. Obično se javlja kod starijih ljudi, ali nije ...

Detaljnije

Tri olakšavajuće okolnosti koje će vam pomoći da smršate

U modernom vremenu svi govore o zdravoj hrani i ako ste na društvenim mrežama, sigurno ste us...

Detaljnije

Kada ljubomora postaje bolest?

Ljubomora nije baš tako prijatno stanje, čak i kod osoba koja je doživljavaju povremeno. Osob...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS