Dentalni turizam ne zvuči tako bolno


Ostalo Prevencija i lečenje

najbolji zubar u beogradu

Iako se nijedan stomatološki pregled ne bi mogao nazvati baš najprijatnijim iskustvom na svetu, pojedinci čak i ciljano putuju da bi te preglede obavili. Naravno, radi se o onima koji žive u zemljama gde su usluge stomatologa toliko skupe da im se više isplati da spakuju kofere i krenu na put da bi se posvetili svom oralnom zdravlju. Te usluge su čak i u nekim okolnim državama i tri do četiri puta skuplje nego kod nas, pa nije ni čudo što smo, bar za region, popularna destinacija za oralni turizam.

Novac ne sme da bude prepreka u čuvanju oralnog zdravlja

Ne sme, ali često jeste, naročito kada mora da se radi bilo šta što ima veze sa protetikom. Što se naše države tiče, u povoljnijoj situaciji su oni koji su u povlašćenim kategorijama, pa imaju ili besplatne usluge ili značajne popuste, o trošku države. Oni koji nisu u tim kategorijama, moraju izdvojiti novca za svaku intervenciju. I u tom pogledu je važna prevencija – bolje rešavati bolesti zuba dok se ne iskomplikuju jer svaka komplikacija znači i više para.

Kako da se izabere najbolji zubar u Beogradu

Kada strani državljani dolaze u Srbiju zbog dentalnog turizma, najčešće biraju Beograd kao mesto koje im nudi najviše izbora. Beograd kao najveći grad ne zaostaje u pogledu opremljenosti zubarskih ordinacija ali ni po pitanju stručnjaka koji zahvate obavljaju. Danas se stomatološke usluge koje pruža najbolji zubar u Beogradu najčešće mogu uraditi sve na jednom mestu. To je ono što igra veliku ulogu u izboru zubara, naročito za one koji su, kao dentalni turisti, ograničeni vremenom. Jedna savremena ordinacija, pored najavremenije aparature, treba da ima i sve ostale povezane oblasti, kao što je snimanje, pravljenje protetike i slično. Cena je naravno i turistima važna, pa iako dolaze da prođu jeftinije, ne žele da odu baš kod najskupljeg. Preporuka je ono što je ipak  nenadmašivo – za dobrog zubara koji je posvećen pacijentu i uz kog pregled i intervencija nisu bolno i loše iskustvo, uglavnom se ne žali para.

Sve potrebne informacije i bez sitnih slova

Da bi se pacijent odlučio da svoj osmeh poveri određenom zubaru, on mora da uliva poverenje i da bude izrazito transparentan. Drugim rečima, ako je potrebno da se uradi neka popravka ili nadomešćivanje nedostajućih zuba, pacijent mora da bude precizno obavešten o tome šta procedura podrazumeva i koliko će trajati, odnosno da li je potrebno više dolazaka u ordinaciju. To se posebno odnosi na izradu veštačke vilice ili ugradnju implanata. Svaki stranac, pa i naš čovek koji živi u inostranstvu, tražiće jasno definisan cenovnik i unapred plan troškova, koji u slučaju protetike nisu nimalo zanemarljivi. Kvalitet koji pacijenti u pitanju stručnosti zubara, ali materijala dobijaju u našoj zemlji, može da parira onima iz najvećih evropskih gradova, ali po znatno nižim cenama. Takođe, estetske procedure i ulepšavanje osmeha takođe je jedan od razloga zbog kog se takođe masovno dolazi u Srbiju, gde najviše dominiraju lasersko beljenje zuba, ugradnja navlaka, odnosno faseta, kao i ispravljanje zuba fiksnim protezama.
Srodni tekstovi:


Svi benefiti marakuje – moćnog i egzotičnog voća

Marakuja pripada grupi egzotičnih voćki puput kivija, ananasa i grejpfruta. Poreklo vodi iz Južne Am...

Detaljnije

Koliko su bitni redovni ginekološki pregledi?

Svaka žena treba da nađe vremena jednom, a bilo bi bolje i dva puta godišnje da ode na gineko...

Detaljnije

Razlika između astme i bronhitisa i kako se prirodno leče

Bolest koju karakterišu napadi kašlja kao i otežanog takozvanog čujnog disanja kao &sc...

Detaljnije

Kako izgleda porođaj carskim rezom - priprema i oporavak

Porođaj carskim rezom može imati veliki uticaj na mentalno i fizičko zdravlje majke u nedeljama nako...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS