Muči Vas sve slabiji vid nakon četrdesete? Bez brige, rešenje postoji!


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje


Starenje je neminovan proces koji se odvija u svakom od nas. Ipak, u današnjem vremenu stvar je izbora koliko ćete dozvoliti da vas godine ograniče u svakodnevnim aktivnostima. Uz pravilne savete i pomoć, promene koje se dešavaju nakon četrdesete godine biće minimalne.

Progresivna stakla – izbor za život bez poteškoća

Pitate se zašto su progresivna stakla pravi izbor za Vas? Objašnjenje je sasvim jednostavno. Progresivna stakla omogućavaju postepen (progresivan) prelaz između dioptrija I to je ono što ih izdvaja od drugih.

Vremenom oštrina vida opada, pa ako ste koristili naočare za čitanje, sigurno će vam trebati i dodatan par za korekciju vida na daljinu. To nas dovodi do drugog para, koji uvek mora biti pri ruci. Ne čini vam se komplikovanim? Da, to tako zvuči, ali samo u teoriji. U praksi će se pre desiti da većinu vremena provodite u traženju gde ste ostavili dodatni par naočara,a o njihovom oštećenju i gubitku tek da ne govorimo. Već tada počinje gubitak vida i na nekim srednjim dužinama, a za pravilno korigovanje su potrebne i treće naočare.

Objedinite sva tri para u jedan sa multifokalnim (progresivnim) staklima. Ovakva stakla su šira nego kod naočara za čitanje jer treba obuhvatiti šire vidno polje. Trik se nalazi u postavkama dioptrije u vidu peščanog sata na samim staklima. Na gorenjem delu je korektivna dioptrija na daljinu, srednji deo je polje za srednje udaljenosti, a donji deo je dioptrija za čitanje na kratke distance. Saznajte više o mulifokalnim staklima za naočare,  na ovom linku https://www.showroomoptike.rs/page/multifokalna-stakla-za-naocare/.

Postepeno slabljenje vida nakon 40-te

Presbiopija je stanje pojačanog slabljenja vida zbog starenja, gde očni živac gubi elastičnost pa je slika mutna i nemoguće ju je izoštriti. Za čitanje počinjete koristiti naočare, ali primećujete da je i tekst na kompjuteru nejasan, pa Vas sve to frustrira i kao da govori da ne možete da ispratite savremen tempo života jer počinjete osećati posledice svojih godina. Ne očajavajte, savremeno doba je donelo rešenje u vidu multifokalnih naočara.

Multifokalne (progresivne) naočare su najnaprednije smišljeno optičko pomagalo današnjice. Obuhvataju korekciju različitih dioptrija pa koristite  jedne naočare da vidite jasno sve predmete na različitim udaljenostima. 

Budite u trendu i nakon četrdesete!

A kako drugačije biti u trendu nego noseći naočare? Danas su potpuni hit i toliko su tražene da se proizvode i bez dioptrija da bi ih ljudi nosili.

Nakon odabira multifokalnih stakala, rešili ste Vaš zdravstveni problem, ali odabiranjem atraktivnog okvira možete imati i trendi varijantu svaki dan i u svakoj prilici.

Pošto su progresivne naočare nešto skuplje, savet je da se pri biranju okvira gleda da to bude varijanta koji će biti uklopiva sa svakim dobom dana. Multifokalne naočare mogu imati specijalan premaz protiv grebanja, protiv odsjaja ili pak one koje se zatamne pri izlasku na spoljnu svetlost, pa imaju funkciju i sunčanih naočara.

Sitnice čine život potpunim, ali sitnice mogu i da učine svaki dan napornim. Ne dozvolite da se slabljenje vida nakon četrdesete godine ispreči u svakodnevnici i od lako rešivog problema napravi konstanto pitanje „gde sam ostavio naočare“. Neka svet bude jasno vidljiv  kao u mlađim danima, a Vašim aktivnostima nek ne bude prepreka ni broj godina ni slabljenje vida.Srodni tekstovi:


Na koje zdravstvene probleme ukazuju tamni podočnjaci

Koliko god godina da imate, kog god da ste pola i čime god da se bavite – tamni podočnjaci su ...

Detaljnije

Kako se pripremiti za dolazak bebe

Dolazak prinove je svakako najuzbudljiviji događaj u životu, koji je ujedno i pun lepih emocija i is...

Detaljnije

Vežbanje i zdravlje

Biti fizički aktivan i redovno vežbati je jedan od osnovnih preduslova zdravog života. Neko bi rekao...

Detaljnije

Šta je najgore što vam se može desiti nakon ugradnje zubnih implantata?

Kada god radimo neku interveciju, odnosno od momenta kada shvatimo da nam je potrebna ta intervecija...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS