Lepota i zdravlje se čuvaju u dermatološkim ordinacijama


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

Nega kože nije samo stvar estetike, već i brige o svom zdravlju. Prva asocijacija na dermatološku ordinaciju obično je ulepšavanje, a zapravo je to mesto gde možete odraditi specijalističke preglede i  rešiti mnoge probleme sa kožom. 

Pregledi mladeža su postali imperativ za očuvanje zdravlja

Veoma aktuelna tema danas u dermatologiji jeste pregled mladeža. U gotovo svakoj dermatološkoj ordinaciji lekari vrše preglede ali i praćenje promena mladeža, koji su glavni indikator za melanom, agresivnu malignu bolest kože. 

Svi imamo mladeže na telu, u manjoj ili većoj meri, a naročito osobe svetle kože. Iz tog razloga se preporučuje dermatološki pregled bar jednom godišnje, a za osobe sa velikim brojem mladeža i na šest meseci, kako bi lekari pratili stanje i dali vam adekvatne savete. Naročito u sezoni letnjih godišnjih odmora ukoliko planirate često sunčanje, treba prethodno posetiti dermatološku ordinaciju radi dermoskopskog pregleda mladeža, ali i drugih pigmentovanih promena. Zdravlje je na prvom mestu, zato nemojte biti lenji i posetite svog dermatologa. 

Pravovremena dijagnoza i lečenje ključni su zdravu kožu

Zahvaljujući napretku medicine, u dermatološkim ordinacijama, uz stručnih lekara i savremenih uređaja, mogu se vrlo uspešno dijagnostifikovati i lečiti mnoga kožna oboljenja. Od raznih vrsta ožiljaka, bradavica, uraslih dlaka ili noktiju, pa do različitih kožnih bolesti, uspešno se mogu sanirati veoma komplikovani problemi. 

Takođe, u mnogim dermatološkim ordinacijama rade se i hiruški zahvati, a danas je razvijena i radiohirurgija, metoda kojom se pomoću radiotalasa efikasno, brzo i gotovo bezbolno mogu otkloniti mladeži, bradavice, ožiljci i drugo. 

Estetska dermatologija

Živimo u vremenu kada se u izgled ulaže mnogo, pa je samim tim i veliki broj estetskih tretmana razvijeno u dermatološkim ordinacijama. Uglavnom su to tretmani za podmlađivanje kože, prilagođeni raznim dobima za starije, a za mlađe tretmani problematične kože lica. Najpopularniji tretman protiv bora je botox. 

Ukoliko se odlučite za ovakav zahvat, veoma uspešan kada je u pitanju podmlađivanje, najbolje je da se prethodno raspitate za preporuku pre nego što odaberete dermatološku ordinaciju u kojoj ćete zahvat obaviti. Ovaj tretman mora biti odrađen veoma precizno i kvalitetno, kako bi vaš izgled ostao prirodan. 

Pored botoxa, postoje i različite vrste filera, kao što su na primer hijaluronski fileri. Hijaluronska kiselina je sastavni deo naše kože, koja se  vremenom gubi usled čega dolazi do starenja. Gel od hijaluronske kiseline se ubrizgava u malim količinama, i time vraća elastičnost mestima na koja je implementiran. 

Danas veoma popularna mezoterapija je bezbedna metoda lekovitim sredstvima. Preparati se ubacuju tankom iglom na željena područja, tako da je praktično bezbolan tretman. Dermatolozi u zavisnosti od problema određuju koja kombinacija preparata i u kojoj količini će biti upotrebljena. Na ovaj način zapravo ubacujete potrebne vitamine, aminokiseline, kolagen, koji vašoj koži nedostaju, tako da nema veštačkih ili opasnih materija. 

Mezoterapija se koristi kao tretman za različite namene, kao što su celulit, strije, ožiljci, starenje lica, zatim akne, crvenilo i drugi problemi kože lica. Danas su razvijeni i tretmani bez igle ultrazvučnim talasima i naizmeničnom strujom, kao neinvazivna metoda. Za mezoterapiju treba odabrati proverenu dermatološku ordinaciju, jer dermatolog prema vrsti problema i tipu kože određuje sastav koktela za mezoterapiju. 







Srodni tekstovi:


Održavanje bezmetalnih keramčkih krunica i mostova

Mnogi pacijenti posle ugradnje keramičkih bezmetalnih krunica i mostova, uzimajući u obzir njihov kv...

Detaljnije

Kako smršati na Zlatiboru?

Problem gojaznosti u moderno vreme sve je izraženiji, a čak i kod nas sve veći broj ljudi se odlučuj...

Detaljnije

Kako izabrati grudnjak za velike grudi

Sve one devojke i žene koje imaju velike grudi znaju da nekada to može predstavljati problem. Niti n...

Detaljnije

Hladno vam je u stanu? Ne znate kako da sačuvate zdravlje! Možda je pravo vreme da razmislite o zameni stolarije?!

Zima je mesec koji neko voli, dok neki ne podnose hladnoću koju sa sobom nosi. Bilo hladno ili ne, v...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS