Erektilna disfunkcija kao faktor rizika


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

erektilna disfunkcija


Erektilna disfunkcija koju mnogi nazivaju potencija, svakako predstavlja veliki faktor rizika čiji uzrok predstavlja stvarno stanje organizma i način života. Starosno doba partnera igra veliku ulogu u mogućnosti odvijanja normalnog seksualnog odnosa bez prekida. Navedeni poremećaj više je vezan za starosno doba što nikako ne znači isključivu povezanost sa godinama života. Sve više mladih poseduje navedni problem, što se direktno dovodi u vezu sa neuravnoteženim načinom života čiji ključni faktor ima ishrana. Još jedan faktor za nemogućnost normalnog razvoja seksualne aktivnosti predstavlja cirkulacija krvi kroz polni organ. 

Izvesne posledice koje sa sobom nosi erektilna disfunkcija

Ako partner ima nemogućnost normalnog odvijanja seksualne aktivnosti, to za polsedicu sa sobom nosi veliki nezadovoljstvo kod oba partnera. Može se javiti osećaj krivice ili stida zbog samog nedovršenog čina. Usled takve psihičke problematike, od velike je važnosti podrška partnera, pomoć u vidu razgovora i potpunog razumevanja. Naročito po pitanju reprodukcije odnosno proširenja porodice, oba partnera moraju imati međusobno poverenje i visok stepen tolerancije. Ako partner pati od problema erektilne disfunkcije, postoje specijalizovani lekari uz pomoć kojih se na adekvatan način rešava problem. U tom slučaju je potrebna velika upornost i vera u sebe, kako ne bi došlo do dodatnog psihičkog opterećenja. 

Kako se adekvatno odlučiti i pripremiti za posetu lekaru

Osnovni i prvi stupanj u rešavanju problematike potencije predstavlja sagledavanje stvarnog stanja i priznavanje navedenog zdravstvenog poremećaja. Zašto kažemo zdravstvenog poremećaja? Zato što je on gotovo uvek izazvan određenim zdravstvenim problemom.  Sam odlazak kod lekara ne treba da predstavlja stres već ključ za rešavanje problema. Od izabranih lekara prevashodno je potrebno obratiti se urologu a zatim i endokrinologu. Oba lekara u sebe uključuju multidisciplinovan pristup. Urolog će sagledati problem sa reproduktivne strane stavljajući akcenat na mušku reproduktivnost. Endokrinolog kao stručnjak za hormonski status, sagledaće stvarno stanje žlezda odgovornih za proizvodnju testosterona. 

Usled detaljnog pregleda, partner biva ispitan o istoriji bolesti ili genetskim predispozicijama u porodici. Na taj način se isključuju brojni zdravstveni problemi. Pacijent će u razgovoru sa lekarom izneti svoje životne navike, koje će u saradnji sa lekarom i stvarnim stanjem organizma biti izmenjene. 

Postoji li sigurno lečenje erektilne disfunkcije

Lečenje potencije svakako u sebe uključuje promenu načina života, pri čemu je od velike važnosti prevencija. Preventivni pregledi kod izabranog lekara, redovna i uravnotežena ishrana, lagodan način života bez prevelikog izlaganja stresnim situacijama, poboljšaće seksualni život. Ako pacijent ne reaguje na određene zdravstvene terapije suplementima predlaže se terapija putem stimulacije. Usled korišćenja određenih lekova, naročito kod muškaraca u zrelijem starosnom dobu, erektilna disfunkcija ne može trajno biti izlečena već na taj način pospešena i zadovoljavajuća. Još jedna ključna stvar kod zdravstvenog stanja pacijenta jeste nivo šećera u krvi, odnosno dijabetes. Dijabetičari usled poremećaja rada pankreasa i stvaranja velike količine šećera u krvi nemaju adekvatan libido. To su osobe za koje ne važe terapije lekovima, već najveći efekat ima navedena stimulacija. 

Takođe, primenjuje se inovativna metoda koja u sebi uključuje jačanje celokupnog vaskularnog dela, pri čemu se polni organ ojačava sprovođenjem talasa niskih frekvencija. Ukoliko želite neoperativno lečenje i bez upotrebe medikamenata posetite Fizioterapeutski centar Fizionova i uverite se u efikasnost ovakvog načina lečenja.
Srodni tekstovi:


Kada treba koristiti tablete za prehladu?

U prelaznim periodima godine posebno treba voditi računa o imunitetu i jačati ga, kako biste izbegli...

Detaljnije

Lepota i zdravlje se čuvaju u dermatološkim ordinacijama

Nega kože nije samo stvar estetike, već i brige o svom zdravlju. Prva asocijacija na dermatolo&scaro...

Detaljnije

Ishrana kod proliva

Proliv je prilično često stanje koje može biti uzrokovano: bakterijskom ili virusnom infekcijom, fun...

Detaljnije

Marmelada za sunčanje postala pravi trend u svetu

Možda ste i sami primetili da je marmelada za sunčanje ove godine uzela maha, postala je baš ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS