Kako izabrati pouzdanog plastičnog hirurga za botoks?


Lepota

Odabir pouzdanog plastičnog hirurga za botoks je važna stavka kako biste se osećali prijatno tokom trajanja tretmana, ali i pripremnog procesa. S obzirom na to koliko kozmetička hirurgija utiče na samopouzdanje pojedinca, odnos poverenja je ključan kako biste na ovaj tretman otišli spokojni. Takođe ima i prevaranata, pa je važno da obavite temeljno istraživanje kako ne bi došlo trajnih posledica po zdravlje. Evo na šta treba da obratite pažnju prilikom biranja plastičnog hirurga za botoks.

Proverite svoje opcije

Pre nego što se upustite u ceo proces, proverite koje su vam sve opcije na raspolaganju jednostavnom pretragom na internetu. U Google ili drugi pretraživač ukucajte ključne reči: botox novi sad , odnosno mesto iz koga ste ili obližnji veći grad. Potom napravite listu svih rezultata i upustite se u temeljno istraživanje šre donošenja konačne odluke.

Pročitajte recenzije prethodnih klijenata

Kada se upustite u istraživanje i pronalazak pouzdanog plastičnog hirurga, potražite recenzije i izjave prethodnih klijenata. Recenzije na Guglu ili grupama na društvenim mrežama mogu pružiti uvid u iskustva drugih pacijenata. Tom prilikom posvetite se čitanju kako pozitivnih, tako i negativnih iskustava. 

Posebnu pažnju treba da obratite na negativna iskustva na koje je ordinacija odgovorila. Nekada se dešava da pacijenti jednostavno nisu zadovoljni ishodom. Ukoliko je ordinacija na negativan komentar odgovorila ljubazno i profesionalno, to može biti veliki plus.

Pitajte za preporuke

Ako vam se ceo proces sa pretragom prekom interneta ne mili, možete da potražite preporuke od prijatelja, članova porodice ili zdravstvenih radnika koji su prošli tretmane botoksa. Lične preporuke mogu biti dragocene u pronalaženju plastičnog hirurga od poverenja.

Takođe mogu biti i mač sa dve oštrice. S jedne strane, iskustva iz prve ruke su dragocena, ali sa druge, ne znači da će i vama isti hirurg odgovarati. Botoks tretmani su individualna stvar, očekivanja takođe. Važno je da procenite da li određena ordinacija za estetsku hirurgiju može da izađe u susret vašim potrebama.

Proverite akreditacije

S vremena na vreme u novinama se pojavi članak kako je neko bez potrebnog znanja i akreditacija, odnosno licence, radio tretmane kozmetičke hirurgije. Zbog ovakvih prevara važno je da se uverite da je plastični hirurg kog ste izabrali licenciran za davanje injekcija botoksa. Odnedavno je na sajtu Lekarske komore Srbije dostupan spisak svih licenciranih lekara, te tamo možete proveriti da li plastični hirurg koga ste izabrali ispunjava sve uslove za rad.

Iskustvo i stručnost

Potražite stručnjaka koji ima iskustva, posebno sa injekcijama botoksa. Pitajte ih o obuci, koliko dugo su davali injekcije botoksa i koliko često. Veća je verovatnoća da će iskusni estetski hirurg imati veštine i znanje da obezbedi bezbedne i efikasne tretmane.

Ono što takođe treba da ispratite jeste odnos prema inovacija i da li su sa njima u toku. Nekada će mlađi lekari biti zainteresovaniji za novitete u svojoj oblasti, što može biti prednost u odnosu na godine radnog staža.

Konsultacije

Zakažite konsultacije sa izabranim hirurgom pre nego što krenete na tretman botoksom. Tokom konsultacije, razgovarajte o svojim ciljevima, postavite sva pitanja koja imate o proceduri i procenite profesionalizam i komunikacijske veštine.

Čistoća i bezbednost

Posetite ordinaciju ili kliniku da biste procenili čistoću i bezbednosne protokole. Renomirani estetski hirurzi će održavati čisto i higijensko okruženje kako bi smanjili rizik od infekcije.

Transparentnost i obrazovanje

Plastični hirurg od poverenja će vam pružiti detaljne informacije o botoks tretmanu, uključujući potencijalne rizike i neželjene efekte, i postaviće u radu sa vama realna očekivanja. Takođe bi trebalo da budu spremni da odgovore na sva vaša pitanja i da razreše na sve nedoumice.

Razmatranje troškova

Iako cena ne bi trebalo da bude primarni faktor u vašoj odluci, bitno je razmotriti cene i da li su u skladu sa vašim budžetom. Botoks je rešenje koje daje rezultate, ali posle nekog vremena tretman morate ponoviti. Budite oprezni sa značajno sniženim tretmanima botoksa, jer oni mogu ukazivati na lošije kvalitete ili neiskusne praktičare.

Nega nakon tretmana botoksom

Raspitajte se o politici u vezi sa naknadnim pregledima i negom posle tretmana. Pouzdan hirurg će ponuditi naknadne posete kako bi se uverio da ste zadovoljni rezultatima i rešio sve nedoumice koje se mogu pojaviti.

Prateći ove korake i odvajajući vreme da istražite i izaberete plastičnog hirurga od poverenja, možete biti sigurni u svoju odluku da se podvrgnete botoks tretmanima.






Srodni tekstovi:


Kako da razumete i prevaziđete burnout sindrom

Uzimajući u obzir ubrzan način života koji je postao svakodnevnica, kao i sve veće pritiske na radno...

Detaljnije

Zašto su probiotici za decu važni za razvoj

Ako ste roditelj, znate koliki izazov može biti da naterate dete da jede zdravu hranu. Pri tome, uko...

Detaljnije

Pripremite se za teretanu - šta vam je sve potrebno za trening?

Vežbanje i trening predstavljaju suštinski momenat u zdravom načinu života. Osim toga što redovnim v...

Detaljnije

Igranje kapaka – pojava koja se svima događa

 Sigurno vam se dešavalo da, bez ikakvog razloga, jedan ili oba kapka krenu nekontrolisa...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS