Kako do zdrave i zategnute kože?


Lepota Lepota

Starenje je prirodan proces, a prvi znaci obično se pojavljuju već oko dvadesetpete godine života. Glavni pokazatelj su uglavnom fine borice i linije na koži, ali za to postoji rešenje koje će doneti dugogoročne benefite. Briga o sopstvenom zdravlju i nega tela su osnovne metode kako možete održavati čvrstinu i zategnutost kože, ali postoje i mnogi drugi.

Približava se vreme odmora, dok su topli i sunčani dani uveliko nastupili, pa tako većina planira putovanje na more, posetu plažama, kupanje i sunčanje. Mnogi se baš u ovom periodu prisete brige o zdravlju sopstvene kože, kako će ona reagovati na sunčeve zrake, vodu i kako će izgledati.

Nekoliko nedelja pred odmor nije dovoljno za popravku nemarnosti tokom čitave godine. Ukoliko želite da imate čvrstu kožu, neophodna je redovna nega, jer to nije samo pitanje izgleda, već uključuje i zdrave navike, koje će vam pomagati da se osećate i živite bolje.

U nastavku teksta pročitajte nešto više o tome kako dobiti zdravu i zategnutu kožu kroz dobre navike i male dnevne rituale.

Preparati za negu kože i kvalitetna ishrana

Ukoliko želite da održavate zdravlje kože na visokom nivou i njenu zategnutost tokom procesa starenja, morate redovno brinuti o mnogim stvarima. Jedan od prvih i osnovnih uslova za zategnutost kože je korišćenje kvalitetnih preparata za negu površinskog sloja tela. 

 vam mogu pomoći da je održavate zdravim preparatima koji dolaze direktno iz prirode. U pomenutim prirodnim proizvodima nema toksina, a pored toga imaju antibakterijsko dejstvo. 

Efikasnom borbom protiv masne, nedovoljno hidrirane kože i akni, korišćenjem proverenih preparata, utičete na zdravlje i izgled kompletnog površinskog sloja tela. U tom pogledu, jedna od bitnijih stavki je kvalitetna i zdrava ishrana.

Ukoliko želite da se fokusirate na zdravlje celog organizma, birajte što šareniju hranu sa puno vitamina C, dok se u istvo vreme potrudite da izbegavate prerađene šećere, ugljene hidrate i nezdrave masti. Hrana koja znatno pomaže, sadrži antioksidante u većoj meri, a tu podrazumevamo spanać, paradajz, pasulj, šargarepu. 

Na ovaj način pobrinućete se za kvalitetan unos zdravih namirnica koje podižu snagu imuniteta, pa će to pozitivno uticati i na vašu kožu, tako da nema potrebe da tražite proizvode isključivo dobre za kožu, već brinite o zdravlju sveobuhvatno. Organski proizvodi od poverenja daju sjajne rezultate za zdravlje čitavog organizma i predstavljaju sinonim zdrave ishrane.

Organski proizvedena hrana isključuje iz procesa pripreme standardne dodatke iz prerađene hrane, poput pesticida i hemijskih đubriva, kao ni genetski modifikovane organizme proizvedene u laboratorijama. 


Manje alkohola, više vode

Alkohol generalno nije dobar za naše zdravlje, iako ste sigurno mnogo puta čuli da čak i lekari savetuju jednu čašicu pred ručak. Sa druge strane, nikome neće štetiti da se povremeno opusti na proslavi sa prijateljima, ali sve je stvar umerenosti prilikom konzumacije alkoholnih pića.

Jedan od  načina kako mogu nastati bore je dehidratacijom usled većih količina alkohola. Osim toga, on uzrokuje upale i histaminske reakcije na koži, što dovodi do pucanja kapilara i crvenila na licu. 

Mnogobrojne studije su pokazale da alkohol utiče na povećano lučenje hormona što kroz određene rekacije u telu može izazvati mašćenje kože, zatvaranja pora i pojave akni. Sa druge strane, pravilna hidratacija i unos minimalne preporučene količine vode tokom dana, pomaže izbacivanju toksina iz tela, te ima pozitivne efekte na zdravlje kože i njeno čišćenje.

Dobro je poznato da je jetra organ koji se upravo bavi izbacivanjem štetnih materija iz organizma, pa tako i alkohola, ali njegov preteran unos primorava pomenuti organ da izbacuje toksine preko kože, pa dolazi do pojave akni i bubuljica, jednako ružnih na izgled i bolnih na dodir.  


Poznato je da su cigarete nezdrave, ali kako one utiču na kožu?

Duvanski dim uspeva da suzi i najudaljenije krvne sudove na koži, te na taj način ne dozvoljava adekvatan protok kiseonika, koža postaje bleđa, starija i suvlja. Za elastičnost i čvrstinu kože zadužena su vlakna kolagen i elastin, koje mogu biti oštećene zbog pušenja. 

Takođe, cigarete povećavaju rizik od razvijanja ćelija raka, pa je definitivno najbolja odluka prestati sa konzumiranjem duvanksog dima, a uz savete lekara to možete uraditi brzo i efikasno uz jaku volju. 


Zdrav san za čvrstu kožu

Preporučena dužina spavanja kod odraslih osoba procenjuje se na 7 do 9 sati svake noći. Sve ispod toga u dužem vremenskom periodu može prouzrokovati probleme sa kožom i njeno starenje. 

Tokom zdravog i pravilnog sna, vaše telo se odmara od napornog dana i ulazi u proces obnove energije i regeneracije kože. Takođe, telo ne može proizvoditi dovoljno kolagena ukoliko nema dovoljno sna, pa samim tim kao i kod konzumiranja cigareta, koža postaje labavija. 

Zdrave navike su ključ za pravilno funkcionisanje organizma i dobar osećaj tokom čitavog dana. Pobrinite se da svoje obaveze podredite vašem zdravlju koliko god je to moguće. Počnite od pravilnog spavanja, šarenih obroka, redovne hidratacije, a prve rezultate ćete primetiti na vašoj koži posle kraktog vremenskog perioda. Međutim, potrudite se da zdrave navike postanu životne navike, a ne samo privremeno rešenje. 




Srodni tekstovi:


Vežbanje i zdravlje

Biti fizički aktivan i redovno vežbati je jedan od osnovnih preduslova zdravog života. Neko bi rekao...

Detaljnije

Mirisi kao lek! Istraživanje terapeutskog uticaja parfema!

Mirisi imaju neverovatnu moć da utiču na naša čula, emocije i čak fizičko zdravlje. Kroz veko...

Detaljnije

Zašto su stanovi na Novom Beogradu toliko traženi?

Naša prestonica važi za investicioni centar nekretnina u jugoistočnoj Evropi. Nalazi se na is...

Detaljnije

Spasite zdravlje i očistite nameštaj

Da li vam je u domu mirisno i čisto zavisi od celokupne čištoće enterijera. Šta to zna...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS