Kako da izaberete mleko za bebe?


Roditeljstvo Roditeljstvo

Svima nam je poznato koliko su bebe i mala deca aktivna. Oni stalno pomeraju rukice i nogice, okreću se, puze, kreću se. Drugim rečima, veoma su živahna i troše puno energije. Kako bi nadomestili izgubljenju energiju, važno je da se hrane zdravo. Njihova ishrana treba da sadrži visokokvalitetne hranljive materije, koji u svom sastavu imaju vitamine i minerale, koji podržavaju njihov pravilan rast i razvoj. 

Mleko za bebe predstavlja pravi izbor za užinu ili glavni obrok vašeg deteta. Mleko za bebe, napravljeno pomoću adaptirane mlečne formule, u svom sastavu sadrži sve ono što je potrebno za jedan kvalitetan obrok bebe ili malog deteta. 


Mleko za bebe podpomaže pravilan razvoj i rast vašeg deteta

Mleko za bebe u svom jedinstvenom sastavu kombinuje različite vrste vitamina, minerala i proteina. Među vitaminima izdvajaju se A, C, D a ne smemo zaboraviti ni gvožđe koje je neophodno za pravilan i zdrav rast i razvoj svakog novorođenčeta, kao i deteta najmlađeg uzrasta. Pored toga, mleko za bebe u svom sastavu ima i omega 3 masne kiseline, koje doprinose pravilnom razvoju mozga i očiju kod male dece i jačaju njihov imuni sistem. Probiotici i prebiotici su još jedna komponenta koju u svom sastavu ima mleko za bebe. Oni održavaju zdravu sluzokožu creva i omogućavaju lako varenje mleka, što će sprečiti pojavu grčeva kod vašeg mališana. 


Različite vrste mleka za bebe

Mleka za bebe se razlikuju po brojnim karakteristikama: po proizvođaču, uzrastu deteta za koji su predviđene, zatim po formi u kojoj dolaze ili po nekim specifičnim karakteristikama, kao što su mleka bez laktoze, na primer.

Mleko za bebe treba da odgovara uzrastu vašeg deteta jer različita mleka za bebe prate uzrasne potrebe mališana za vitaminima, mineralima i hranljivim materijama i u skladu sa tim se proizvode. Mleko za bebe prilagođeno uzrastu deteta obezbediće za dete kvalitetanu ishanu i adekvatno će zadovoljiti dečije energetske i nutritivne potrebe, a vi možete biti sigurni da je vaše dete dobilo jedan veoma kvalitetan obrok, odnosno užinu.  

Ukoliko vaš mališan ima netoleranciju na laktozu, pod pojačanim rizikom je od razvoja alergija, ili je prevremeno rođena beba, izaberite za njega posebno pripremljeno mleko za bebe koje je potpuno prilagođeno njegovim potrebama. 


Odaberite formu mleka za bebe koja najviše odgovara stilu vašeg života

Mleko za bebe dolazi u dva oblika: u praškastom obliku i kao pripremljeno mleko odmah spremno za upotrebu.

Najčešće, mleko za bebe je u praškastom obliku, i priprema se neposredno pre obroka. Priprema je vrlo jednostavna: odgovarajuća mera praha se rastvori u vodi, promućka se i mleko za bebe je spremno za upotrebu. Potrebno je samo voditi računa o tome da količina vode i količina praha bude adekvatna, kako je naglašeno na samom pakovanju mleka za bebe.

Mogu se pronaći i mleka za bebe koja ne zahtevaju nikakvu prethodnu pripremu već se samo otvore i kvalitetna užina ili obrok su spremni. Ovo je veoma praktično ukoliko ste vi i vaše dete često van kuće i dosta vremena provodite napolju. 




Srodni tekstovi:


Folna kiselina za trudnice i njen značaj tokom reproduktivnog perioda

Početkom tridesetih godina prošlog veka naučnica Lusi Vilis u svom naučnom radu opisala je zn...

Detaljnije

Koje sve aktivnosti podstiču razvoj dečijeg mozga?

Biti roditelj nije ni malo lak posao. Većina njih brine da li će biti dovoljno snalažljivi kada je v...

Detaljnije

Mere prevencije protiv glavobolje

Gotovo da ne postoji osoba koja se bar povremeno ne susreće sa glavoboljom. Ovo stanje ne mora da bu...

Detaljnije

Uz estetske tretmane i kozmetičke preparate do prelepog lica

U današnjem dinamičnom svetu gde se standardi lepote konstantno razvijaju i transformi&scaron...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS