Zašto je važno redovno korišćenje kreme za sunčanje i kako odabrati najbolju?


Lepota Prevencija i lečenje Lepota Prevencija i lečenje

Jedan od najvažnijih kozmetičkih preparata koje treba koristiti tokom cele godine su kreme za sunčanje. One su jedina adekvatna odbrana izloženih delova kože od štetnog UV zračenja. 

Sunce je izvor života, ali preterano izlaganje nanosi i štetu. Zbog toga je važno ozbiljno shvatiti zaštitu kože i sprečiti nastanak svih promena koje se mogu javiti.

Zaštite se na vreme – kreme za sunčanje su neophodne tokom cele godine

Uprkos brojnim mišljenjima, uticaj štetnog zračenja postoji tokom čitave godine. Sa smanjenjem ozonskog omotača nikada nije bio veći imperativ sprečiti nastajanje promena na koži, a krema za sunčanje je nenadmašna u tome. 

Pravilnim odabirom i redovnim nanošenjem se sprečava ubrzano starenje kože, pojava promena kao što je crvenilo, mladeži, pege, ali i ozbiljne maligne promene koje su u porastu. 

Zimi je nekada i jače zračenje nego leti, naročito tokom boravka na snegu koje reflektuje zračenje. Oblačna jesen i proleće takođe nisu garancija zaštite kože jer i tada postoji prodor UV zraka koji jesu blaži, ali vremenom prave štetu. Zato ne treba rizikovati bez zaštite. 

Najbolje je kombinovati načine pa uz kreme za sunčanje koristiti i odeću dugih rukava, šešire i naočare. Sada nećete primetiti razliku, ali kroz 10 godina će biti jasno koji su delovi tela bili bolje zaštićeni a koji to nisu.

Zdrava koža je uvek u modi – odaberite kremu sa visokim SPF faktorom

Preplanula koža je koža koja je pretrpela uticaj zračenja sunca, oštećena je i pokušava da zaštiti telo menjajući svoju boju. To niko ne želi pa je zato sve više onih koji biraju dozirano izlaganje, kreme i zaštitu sa posebnim majicama dugih rukava koje se nose čak i na plaži. Preplanuo ten dobijaju uz pomoć kozmetike za samopotamnjivanje i čuvaju svoje zdravlje. 

Linija La Roche Posay Anthelios SPF 50 donosi nekoliko različitih krema za sunčanje, ali i preparata za dnevnu negu koji sadrže visok faktor zaštite. Tu su tonirane kreme, mleko za telo, posebne kreme za lice, balzami za obnavljanje kože… 

Upravo ovakvi preparati su ono što treba odabrati kao svakodnevnu zaštitu, po svim vremenskim uslovima. Dermatološka testiranja, formulisanje za svaki tip kože, nežna formula koju koža upija… su samo neki od razloga za odabir ove linije i sa takvim preparatima treba sprečiti uticaj UV zračenja na kožu

Pravilnom negom koža će sačuvati elastičnost, jedrinu, bore će se ređe pojavljivati, a ona će i u zrelim godinama pokazivati zdravlje i lepotu.

Da li pravilno nanosite preparat za sunčanje?

Dozvolite koži da upije kremu 

Pola sata pre izlaganja suncu treba naneti kremu i sačekati da je koža upije. Namažite i delove koji su pod odećom jer ona štiti, ali ne i potpuno. 

Zaštita delova oko očiju, uči i usne 

Osetljiva koža oko očiju, usne, šake, uši…moraju biti jednako pravilno zaštićeni da bi se blokiralo UVA i UVB zračenje. 

Redovno ponavljanje nanošenja 

Na svakih 2 sata bi trebalo ponoviti nanošenje kreme za sunčanje, a ako se telo briše, znoji ili kvasi onda i češće. 

Nanošenje preparata u odgovarajućem sloju 

Svaki preparat ima preporučen način upotrebe i u kom sloju treba da bude na koži. Pažljivo nanošenje će doneti adekvatnu zaštitu i manju šansu za oštećenje. 

Brinite o svom zdravlju i zaštite se od spoljnih uticaja kakvo je zračenje sunca. U ovom slučaju je nega jednostavna i laka. Dovoljno je cele godine koristiti SPF kremu i sprečićete brojna kozmetička i medicinska stanja koja će narušiti vašu lepotu i ugroziti zdravlje.

Srodni tekstovi:


Priprema za letnju formu: Kako da uz Whey protein dođete do savršenog tela za plažu

Tokom leta, svi izgledaju sjajno, ali to može dovesti do nesigurnosti kod onih koji nisu zadovoljni ...

Detaljnije

Šta možete očekivati u poslednjem tromesečju trudnoće?

Trudnoća je divno putovanje koje ženu vodi kroz različite faze, svaka sa svojim jedinstvenim izazovi...

Detaljnije

Grčevi kod beba: šta treba da znate?

Kada pitate novopečene roditelje, a posebno mame, šta je to što ih je najviše p...

Detaljnije

Ovo su rančevi za školu koje prvaci obožavaju i koji su dobri za njihova leđa

Polazak u školu deteta izaziva veliku radost, ali i nervozu u kući. Život porodice se menja i...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS