Zašto je važno redovno korišćenje kreme za sunčanje i kako odabrati najbolju?


Lepota Prevencija i lečenje Lepota Prevencija i lečenje

Jedan od najvažnijih kozmetičkih preparata koje treba koristiti tokom cele godine su kreme za sunčanje. One su jedina adekvatna odbrana izloženih delova kože od štetnog UV zračenja. 

Sunce je izvor života, ali preterano izlaganje nanosi i štetu. Zbog toga je važno ozbiljno shvatiti zaštitu kože i sprečiti nastanak svih promena koje se mogu javiti.

Zaštite se na vreme – kreme za sunčanje su neophodne tokom cele godine

Uprkos brojnim mišljenjima, uticaj štetnog zračenja postoji tokom čitave godine. Sa smanjenjem ozonskog omotača nikada nije bio veći imperativ sprečiti nastajanje promena na koži, a krema za sunčanje je nenadmašna u tome. 

Pravilnim odabirom i redovnim nanošenjem se sprečava ubrzano starenje kože, pojava promena kao što je crvenilo, mladeži, pege, ali i ozbiljne maligne promene koje su u porastu. 

Zimi je nekada i jače zračenje nego leti, naročito tokom boravka na snegu koje reflektuje zračenje. Oblačna jesen i proleće takođe nisu garancija zaštite kože jer i tada postoji prodor UV zraka koji jesu blaži, ali vremenom prave štetu. Zato ne treba rizikovati bez zaštite. 

Najbolje je kombinovati načine pa uz kreme za sunčanje koristiti i odeću dugih rukava, šešire i naočare. Sada nećete primetiti razliku, ali kroz 10 godina će biti jasno koji su delovi tela bili bolje zaštićeni a koji to nisu.

Zdrava koža je uvek u modi – odaberite kremu sa visokim SPF faktorom

Preplanula koža je koža koja je pretrpela uticaj zračenja sunca, oštećena je i pokušava da zaštiti telo menjajući svoju boju. To niko ne želi pa je zato sve više onih koji biraju dozirano izlaganje, kreme i zaštitu sa posebnim majicama dugih rukava koje se nose čak i na plaži. Preplanuo ten dobijaju uz pomoć kozmetike za samopotamnjivanje i čuvaju svoje zdravlje. 

Linija La Roche Posay Anthelios SPF 50 donosi nekoliko različitih krema za sunčanje, ali i preparata za dnevnu negu koji sadrže visok faktor zaštite. Tu su tonirane kreme, mleko za telo, posebne kreme za lice, balzami za obnavljanje kože… 

Upravo ovakvi preparati su ono što treba odabrati kao svakodnevnu zaštitu, po svim vremenskim uslovima. Dermatološka testiranja, formulisanje za svaki tip kože, nežna formula koju koža upija… su samo neki od razloga za odabir ove linije i sa takvim preparatima treba sprečiti uticaj UV zračenja na kožu

Pravilnom negom koža će sačuvati elastičnost, jedrinu, bore će se ređe pojavljivati, a ona će i u zrelim godinama pokazivati zdravlje i lepotu.

Da li pravilno nanosite preparat za sunčanje?

Dozvolite koži da upije kremu 

Pola sata pre izlaganja suncu treba naneti kremu i sačekati da je koža upije. Namažite i delove koji su pod odećom jer ona štiti, ali ne i potpuno. 

Zaštita delova oko očiju, uči i usne 

Osetljiva koža oko očiju, usne, šake, uši…moraju biti jednako pravilno zaštićeni da bi se blokiralo UVA i UVB zračenje. 

Redovno ponavljanje nanošenja 

Na svakih 2 sata bi trebalo ponoviti nanošenje kreme za sunčanje, a ako se telo briše, znoji ili kvasi onda i češće. 

Nanošenje preparata u odgovarajućem sloju 

Svaki preparat ima preporučen način upotrebe i u kom sloju treba da bude na koži. Pažljivo nanošenje će doneti adekvatnu zaštitu i manju šansu za oštećenje. 

Brinite o svom zdravlju i zaštite se od spoljnih uticaja kakvo je zračenje sunca. U ovom slučaju je nega jednostavna i laka. Dovoljno je cele godine koristiti SPF kremu i sprečićete brojna kozmetička i medicinska stanja koja će narušiti vašu lepotu i ugroziti zdravlje.

Srodni tekstovi:


Šta je agorafobija?

Ranije je bio dobro poznat strah od otvorenog prostora i nazivao se agorafobijom, međutim, kako je n...

Detaljnije

Prednosti privatnih poliklinika

Nažalost, situacija u zemlji je takva da je za samo jedan ultrazvuk potrebno čekati i po nekoliko me...

Detaljnije

Da li CO2 aparat za varenje utiče na zdravlje?

Varenje je proces koji je nezaobilazan u mnogim industrijama, ali koji sa sobom donosi određene rizi...

Detaljnije

Trčanjem do izlečenja depresije i drugih tegoba

„U zdravom telu – zdrav duh.“, predpostavljam da ste često čuli ovu rečenicu i da ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS