Tajna savršenog tena i mladolikog izgleda korejskih žena


Lepota


Kristalno čisto i mladoliko lice korejskih žena postaje ideal i trend kod žena širom sveta.  One same imaju visoke standarde i zahteve. Na ulicama njihovih gradova možete vidite obične žene  koje imaju lice kao iz snova. Teško im se mogu odrediti godine jer sve izgledaju savršeno mladoliko bez preterane šminke. Kako je ovo moguće? Ne, nije u pitanju samo genetika već svakodnevna nega i specifična korejska kozmetika.

Korejska kozmetika, svetski hit

Korejske žene od malena shvataju i uče da vode računa o svom izgledu i da je ključ svega nega. Ono što su koristile iz prirode njihove bake danas korejska kozmetika koristi i razvija. U osnovi se koriste biljni prirodni sastojci bez veštačkih i sintetičkih dodataka. Korejska kozmetika je inovativna i svakodnevno se i dalje razvija jer ima jako zahtevne potrošače. Muškarci ni malo ne zaostaju za ženama u pogledu korišćenja preparata. Još jedna od karakteristika korejske kozmetike je to što je blaga i nežna. Međutim nije sve tako jednostavno. Prosečna Korejka koristi minimum 10 preparata koje upotrebljava i ujutru i uveče. One nemaju problem da utroše značajno vreme za negu jer znaju da je cilj savršeno lice. Rutina se stiče u detinjstvu, mnogo pre ulaska u pubertet.

Nega kao rutina

Kao što niko ne treba da vas podseti da popijete vodu, jedete i spavate, tako korejske žene ne treba niko da podseća da posvete vreme nezi svoga lica. Za njih je to svakodnevna rutina koja daje odlične rezultate. Prozračan ten bez tamnih mrlja i podočnjaka, bez mikro bora,  nepravilnosti i nečistoća je nešto čemu svi teže. Završna diskretna šminka je zapravo samo glazura na tortu jer ono što se ističe i vrednuje je prirodno lice koje nije preterano zaklonjeno šminkom. Zato ne štede vreme koje će posvetiti sebi i onda rezultati ne izostaju. 

U nekoliko koraka do savršenstva

Prvo i osnovno u nezi je umivanje mlakom vodom. Nikada, ali nikada  ne trljaju lice peškirom već nežno tapkaju lice. Koriste se vodice ili tonik za čišćenje i stabilizovanje PH vrednosti. Zatim stave topli peškir na lice i rade blagu masažu 15 minuta. Vrlo popularan proizvod korejske kozmetike je esencija, nešto između seruma i tonika. Esencija je sastavni deo svake korejske kozmetike dok se na zapadu retko koristi ali i slabo proizvodi. Preparati se koriste tm redosledom , tako da posle esencije koriste serume različitih tipova i u zavisnosti od tipa kože i potrebe. Serumi  su koncentrati koji imaju različita dejstva. Jedni utiču na bore, drugi vrše čišćenje, treći duboko hidriraju. Mogu se koristiti ciljano, više seruma za različite delove lica. Maske su takođe vrlo popularne i koriste se češće nego na zapadu, dva do tri puta nedeljno, a neke Korejke koriste maske svakodnevno. Ono što je zanimljivo je da mnoge Korejke maske koriste posle kreme. 

Mnogi će se zapitati kako posle nekoliko preparata staviti masku i zar se ona ne stavlja na čisto lice? Korejke su stava da maska pomaže da svi do tada stavljeni preparati bolje dubinski prodiru u kožu. Krema je neizostavna stavka korejske kozmetike i prevashodno su hidratantne. Organske su i često sadrže egzotične prirodne dodatke. Neizostavna je i krema oko očiju koje se blagim tupkanjem nanose na osetljiv predeo oko očiju obavezno i ujutru i uveče. Sa kremama za predeo oko očiju se ne počinje kada žene već primete mikro bore, već od rane mladosti, da bi se sačuvala elastičnost i svežina. Dakle, kao prevencija a ne kao kontrola već nastale štete. Ono što je takođe specifično za korejske žene jeste da se „čuvaju“ od sunčevih zraka jer smatraju da sunce ima negativan uticaj  na kožu ako je preterano izlažemo njegovom dejstvu bez upotrebe adekvatne zaštite. Iz tog razloga obavezno se nanosi krema sa zaštitnim SPF faktorom. Ova krema se nanosi čitave godine i zimi. Mnoge žene nisu svesne da dejstvo sunca može biti jednako opasno za nezaštićenu kožu zimi, i da se posebno pojačava odsjajem od beline snega. 

Porculanski ten kao ideal

Ono što možemo da naučimo od korejskih žena je na prvom mestu da disciplina i rutina doprinose lepoti. Počinje se rano sa negom i ona postaje sastavni deo života svake žene. Korejke tačno znaju šta žele i ne smatraju vreme koje ulažu u svoj izgled potrošenim vremenom, već dugoročnim ulaganjem zbog čega sa pedeset godina izgledaju kao tridesetogodišnjakinje. U tome im umnogome pomaže i korejska kozmetika koja ih prati na tom putu i izlazi u susret njihovim visokim zahtevima. Uostalom sam izgled žena ne njihova najbolja reklama jer svi vidimo efekat koji se postiže. Kao i obavezna rutina






Srodni tekstovi:


Vreme je vrlo bitan faktor kod lečenja raka dojke

Rak dojke je najčešća maligna bolest sa kojom se susreću žene u Srbiji. Veliki broj žena ovu ...

Detaljnije

Kako da izvučete maksimum tokom kućnog treninga?

Sobni bicikl je već decenijama osnovna sprava zavežbanje i to sa dobrim razlogom. Vežbanje na bicik...

Detaljnije

Kako čajevi mogu da pomognu, kada je regulisanje šećera u krvi u pitanju?

Čajevi su popularan i prirodan način za održavanje opšteg zdravlja i blagostanja. Pored toga,...

Detaljnije

Zubni implanti i krunice - sve što treba da znate

Zubni implanti i bezmetalne krunice na njima su najbolje, savremeno rešenje, za nadoknadu izg...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS