Zdrav i lep osmeh nikada nije bio dostupniji


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

fasete

Da li ima ičeg lepšeg od širokog, blistavog i lepog osmeha? Zdravi, beli i ravni zubi su san svake osobe i „ključ“ koji otvara sva vrata. U današnje vreme, estetska stomatologija je toliko napredovala, da uz veoma male izmene u svom izgledu, možete da ostvarite svoje snove i sa blistavim i šarmantnim osmehom koračate kroz život puni samopouzdanja. 

U razgovoru sa stomatolozima iz stomatološke ordinacije Pavlović, dobili smo potrebne informacije o načinima poboljšanja osmeha uz savremene tehnike izmena boje, položaja ili oblika zuba koje postaju sve popularnije. U nastavku teksta saznajte koje metode su najefikasnije i daju najbolje rezultate.


Kako do savršenog osmeha? Rešenje su fasete


Fasete ili viniri su idealno rešenje u korekciji zuba, upotpunjujući kompletan estetski utisak. Predstavljaju tanke ljuspice, koje se izrađuju od finih materijala, a postavljaju se na prednju površinu zuba bez prethodnog brušenja celog zuba ili uz skidanje minimalne površine zubne gleđi. U upotrebi su kompozitne i keramičke fasete.

Kompozitne fasete predstavljaju ekonomičnije i brže rešenje korekcije prednjih zuba, koji se vide pri osmehu. Izrađuju se od kompozita – mase od koje se prave bele plombe i savršeno su rešenje za korigovanje razlilčitih nedostataka (boja zuba, veliki razmaci ili nepravilan položaj zuba).

Keramičke fasete su dugovečnije i kvalitetnije rešenje zubne korekcije, koje se izrađuju od specijalnih vrsta keramike. Ovaj tip faseta je izdržljiviji i otporniji i ima duži vek trajanja od kompozitnih.

Sama činjenica da se vaši zubi mehanički ne tretiraju ili se tretiraju minimalno, govori o tome da je postavljanje faseta inovativno rešenje za dobijanje prelepog osmeha bez mnogo bola i invazivnih intervencija. 


Kome su potrebne fasete?


Fasete zaista imaju veliku sposobnost da ulepšaju vaš osmeh. Kada se uzme u obzir da se celokupna intervencija obavlja bez zahtevnog brušenja ili uz minimalnu korekciju matičnih zuba, utisak je zaista impresivan. Jednom pravilno posavljena faseta postaće sastavni deo vašeg zuba i činiće jedinstvenu celinu.

Ukoliko imate veliki razmak među sekutićima ili prelom zubne krunice prednjih zuba, fasetama se ovi estetski problemi jednostavno rešavaju. Obojeni i požuteli zubi usled pušenja, loše ishrane ili prisustva kamenca, mogu se dovesti do stanja savršenstva, kao i neadekvatni položaj, oblik ili veličina zuba. Međutim, postavljanje faseta zahteva izvesne uslove, pa bi se pre ove stomatološke intervencije trebalo izvršiti detaljan pregled zuba i usne duplje. 

Ukoliko vam je ovaj način zubne korekcije privukao pažnju, preporučujemo vam usluge stomatološke ordinacije Pavlović, koja već duže od sedamnaest godina svojom stručnošću i posvećenošću rešava svaki mogući dentalni i estetski problem. Na polju estetske stomatologije, na usluzi su vam dr Aleksandar Pavlović i dr Ana Rakočević.


Na koji način se vrši ugradnja i postavljanje faseta?


Pre bilo kakve ugradnje, potrebno je doći na stomatološki pregled i konsultacije, gde se uzimaju u obzir želje pacijenta i predstavljaju najbolja moguća rešenja za vaš savršeni osmeh. Stomatolog će pripremiti površinu zuba i uzeti vam otisak, da bi izrada fasete bila moguća. Tokom sledećeg dolaska, vrši se isprobavanje faseta. Ukoliko ste zadovoljni postignutim rezultatima, pristupa se cementiranju faseta za površinu zubne gleđi. Keramičke fasete su kvalitetnije i pravilnom primenom mogu trajati od 10, pa i do 30 godina. Za razliku od njih, kompozitne fasete zahtevaju redovne kontrole kako bi se pratile promene koje se na njima mogu vremenom javiti. 

Prilikom izbora tipa fasete, prirodno je voditi se cenama, ali uzmite u obzir i kvalitet materijala i dugotrajnost, kao i činjenicu da se ova korekcija višestruko isplati. Jednom dobro odrađena i kvalitetno postavljena faseta postaje sastavni deo zuba, a rezultati koji se pritom dobijaju utiču na samopouzdanje i kvalitet života. Više o izboru i cenama faseta, možete pogledati ovde







Srodni tekstovi:


Kad internet postane lekar

Za zdravstvene tegobe, nekada davno u posetu su dolazili kućni lekari. Do ne tako davno, kad nas ne&...

Detaljnije

Koliko zuba može da nadoknadi zubni most?

Jedno od veoma čestih pitanja sa kojima se stomatolozi susreću u svojoj praksi je upravo pitanje kol...

Detaljnije

KAKO OJAČATI IMUNI SISTEM

U celini, vaš imuni sistem radi izvanredan posao u odbrani od mikroorganizama koji izazivaju ...

Detaljnije

Svetlost monitora - kako utiče na vaš vid i šta treba znati

Danas je gotovo nezamisliva pojava da u toku dana ne koristite telefon, kompjuter ili tablet. Tehnol...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS