Hladno vam je u stanu? Ne znate kako da sačuvate zdravlje! Možda je pravo vreme da razmislite o zameni stolarije?!


Ostalo Ostalo

pvc prozori

Zima je mesec koji neko voli, dok neki ne podnose hladnoću koju sa sobom nosi. Bilo hladno ili ne, važno je kako vam je stanu, tj. da li je ušuškana i prijatna atmosfera ili vam je uvek hladno bez obzira na to kakvu vrstu grejanja imali. 

Ako već imate problem grejanja u prostoriji u kojoj boravite zbog prozora koji ne dihtuju kako treba, savetujemo vas da što pre krenete sa zamenom stolarije. Stara i ne - funkcionalna stolarija ne samo da će vam onemogućiti da vam zimi bude toplo u stanu, već će vam konstantno povećavati račune za grejanje. Poznato je da to uopšte nije mala suma novca naročito ako se grejete na električnu energiju. 

Novi pvc prozori kao i vrata će znatno preokrenuti situaciju pa ćete uz manje troškove za grejanje dobiti topliju prostoriju u kojoj ćete moći nesmetano da uživate čak i u najhladnijem periodu godine. 


Pvc prozori su danas vrlo popularni kada je zamena stolarije u pitanju

Dovoljno je da se malo osvrnete oko sebe i počnete da obraćate pažnju kada odete kod nekoga u goste. Primetićete da većina njih ima baš pvc stolariju u svojim domovima, mnogo više od recimo aluminijumske ili drvene. Pvc prozori su se na tržištu pokazali kao kvalitetni i pristupačni kada se radi o ceni pa je to jedan od razloga zašto danas ima toliko korisnika. 

Ipak, na tržištu možete pronaći veliki broj proizvođača koji nude pvc stolariju različitog kvaliteta. Zbog toga kada se upuštate u ovu avanturu dobro razmislite gde ostavljate novac. Kako biste bili sigurni da će vam se ova investicija na kraju isplatiti trebali biste da obratite na sam PVC profil koji je krucijalan za postizanje dobre termo i zvučne izolacije. Nemački profili su se pokazali kao vrlo izdržljivim, dok nijih možete prepoznati po broju komora koje poseduju. Imaju ih ukupno 5, pa vam ovo može biti smernica kada idete u kupovinu nove stolarije. 

Kako da budete sigurni da ste izabrali najkvalitetniju pvc stolariju?

Kao što napomenusmo u prethodnom pasusu, u moru proizvođača kupac može biti zbunjen za koju se odlučiti jer se ova investicija ne praktikuje često. Trebalo bi da vas nova stolarija služi barem narednih deset godina. Zato je veoma bitno pronaći profesionalnu firmu koja se bavi proizvodnjom i ugradnjiom PVC stolarije. Jedna od takvih je Beocentar pvc iz Beograda.

Fokusirajte se na težinu pvc profila

PVC stolarija kao što joj i sam naziv govori je napravljena od plastike, a poznato je da plastika i nije baš toliko izdržljiv materijal. Ipak, kada se govori o pvc stolariji, proizvođači biraju najkvalitetniju kako bi ispunili očekivanja potrošača. Naime, što je profil teži to znači da je veća količina plastike upotrebljena za taj model stolarije pa možete biti sigurni da se radi o kvalitetnijoj vrsti pvc profila. 

Broj komora mora pratiti širinu profila

Kod odabira pvc stolarije treba obratiti pažnju na to da li je broj komora u skladu sa širinom profila. Veći broj komora ne znači da se radi o dobroj stolariji. Deblji profili ne mogu da pariraju tanjim sa većim brojem komora. 






Srodni tekstovi:


Spremite se za lekarski pregled za vozačku dozvolu

Ukoliko i vas muči ovo pitanje šta uključuje lekarski pregled za vozačku dozvolu, onda evo i ...

Detaljnije

Lepota i zdravlje se čuvaju u dermatološkim ordinacijama

Nega kože nije samo stvar estetike, već i brige o svom zdravlju. Prva asocijacija na dermatolo&scaro...

Detaljnije

Mnogima je omiljeni jutarnji napitak, ali kafu možete upotrebiti i na druge načine

Gotovo da smo sigurni da i vi spadate u ljude koji početak savršenog dana nikako ne mogu da z...

Detaljnije

Kako se pripremiti za dolazak bebe

Dolazak prinove je svakako najuzbudljiviji događaj u životu, koji je ujedno i pun lepih emocija i is...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS