Zašto je higijena u kozmetičkim salonima važna?


Ostalo Ostalo


Kozmetički saloni su danas defitivno mesto koje svaka žena koja vodi računa o svom izgledu i lepoti posećuje. Koliko je to učestalo, zavisi od njenog slobodnog vremena, vrsti usluge koja joj potrebna i sl. Neke žene su prosto zavisne od solarijama, pa ih samim tim redovno posećuju. Druge žele da se opuste pa često sebe počaste nekom prijatnom masažom lica i tela, manikirom, pedikirom ili nekim tretmanom.

Međutim, dešava se da pojedine žene prosto ne obrate dovoljno pažnju na održavanje higijene u njima. A koliko je to zapravo važno, objasnićemo vam u nastavku teksta.


Zašto je važno da svaka žena obrati pažnju na higijenske uslove salona posebno nakon prisustva korona virusa?


Svesni smo koliko je raznovrsnih kozmetičkih salona koji se bave ulepšavanjem žena, a da li se u svima održava higijena onako kako bi trebalo, to često ne znamo dok se malo bolje ne fokusiramo na sam ambijent salona. 

Posebno danas više nego ikad potrebno je obratiti pažnju na to da li se prostor u kojem se pružaju kozmetičke usluge redovno dezinfikuje, da li radnice nose zaštitne maske, i sl. Iskustvo sa korona virisom upravo nas upozorava na to koliko je važno da održamo higijenu, kao i da međusobno držimo odgovarajuće rastojanje. 


Mere koje kozmetički saloni moraju preduzeti kako bi svoje radnike i posetioce zaštitili od korona virusa


Pre svega, saloni moraju poštovati sve propise stručnih ljudi i istih se pridržavi kako bi zaštitili zdravlje svih njegovih posetilaca ali i zaposlenog osoblja. Jedino na taj način mogu biti sigurni da je opasnost od prenošenja ovog virusa svedena na minimum. 

Predstavićemo vam mere kojih bi svi vlasnici kozmetičkih salona trebalo da se pridržavaju kako bi smanjili rizik od prenošenja ove epidemiološke zaraze.


Dezobarijere


Jedna od vrlo važnih preventivnih mera je postavljanje dezobarijera ispred salona tako da svaka osoba koja odluči da poseti salon najpre dezinfikuje svoju obuću od nečistoća posebnim dezinfekcionim sredstvom. Reč je o sunđeru koji se natapa hipohloritom sprečavajući na taj način unos bakterija u prostoriju u koju se ulazi.


Redovno čišćenje salona 


Takođe, svi saloni moraju biti snabdeveni asepsolom ili etil alkoholom kako bi sve svoje prostorije redovno dezinfikovati. Isto tako, savetuje se upotreba odgovajućih antebakterijskih sapuna pre i nakon pružanja određene kozmetičke usluge.


Nošenje maski


Nošenje maski je nešto što se podrazumeva, kako za zaposlene, tako i za osobe koje konzumiraju kozmetičke usluge. Danas u apotekama možete kupiti medicinske maske koje mogu biti jednokratne ili višekratne. Farmaceuti često preporučuju hirurške koje su recimo idealne za one koje imaju osmočasovno radno vreme. Možete kupiti ili sašiti sebi pamučnu masku koja će vam dugo trajati. Potrebno je samo da je redovno perete u mašini na 90 stepeni.


Broj posetilaca svesti na propisani minimum


U zavisnoti od kapaciteta salona, potrebno je odrediti koji je to maksimalan broj korisnika usluga koji salon može da primi u određenom trenutku kako bi se zaštitilo zdravlje svih prisutnih osoba.

Budite obazrivi i ne svraćajte u salone u kojima ne važe ovakve mere. Ostanite nam zdravi i lepi!







Srodni tekstovi:


Žalfija kao moćan saveznik zdravlja

Žalfija ili kadulja se kao lekovita biljka vekovima koristi u narodnoj medicini, a nekada je imala v...

Detaljnije

Kolagen, gde ga ima i zašto je tako bitan

Raznovrsna i organizovana ishrana daje našem telu potrebne materije, koje mu služe za održava...

Detaljnije

Ideje za zdrav doručak

Poznato je koliko je važno započeti dan sa nešto proteina. To može smanjiti žudnju za glađu t...

Detaljnije

SAZNAJ ZAŠTO JE PROIMMUNO DUO SUPLEMENT KOJI JE JEDINSTVEN

Radi prevencije, ali i u sklopu procesa lečenja za osnaživanje imuniteta preporučuju se mnogobrojni ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS