Zašto je FSWT metoda apsolutan hit u lečenju impotencije?


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

Bilo da pripadate grupi muškaraca starije starosne dobi ili spadate u mlađu populaciju, problem koji se tiče erektilne disfunkcije može biti rešen. Važno je na vreme suočiti se sa ovim ni malo prijatnim stanjem i potražiti pomoć od stručnih lica. 

Mnoge privatne klinike koje se bave urološkim problemima kod muškaraca imaju najsavremeniju opremu pomoću koje sprovode neinvazivne tretmane i trajno rešavaju nemogućnost postizanja erekcije u toku seksualnog odnosa. Neke od njih predstavićemo u nastavku teksta.

Kada kažemo erektilna disfunkcija lečenje je moguće 

Kada kažemo erektilna disfunkcija lečenje zavisi od samog uzroka. Naime, u toku samog razgovora lekar treba da proceni da li je impotencija možda povezana sa nekom hroničnom bolešću ili je problem psihološke prirode. Pa tako, za lečenje se mogu prepisati određeni lekovi, seanse sa psihoterapeutom, a u ekstremnim situacijama pacijentu može biti predložena hirurška intervencija. Postavljanje adekvatne terapije garantuje uspešno izlečenje. Zbog toga je važno na vreme obratiti se urologu ili seksologu i zatražiti pomoć.

FSWT metoda laserom – najsavremeniji način lečenja

Ukoliko je impotencija posledica slabe prokrvljenosti penisa, metoda FSWT se može preporučiti s obzirom da se određenim radijalnim talasima direktno deluje na protok krvi i cirkulaciju. U ovom slučaju problem potencije je u direktnoj korelaciji sa vaskularnom erektilnom disfunkcijom. Najčešće pogađa mlađu populaciju usled brzog načina života, koji podrazumeva stres na poslu, nedovoljno bavljenje fizičkom aktivnošću kao i konzumiranje brze i suve hrane.

Koliko dugo se izvodi terapija FSWT laserom?

Najčešće se pacijentu preporučuje oko šest terapija laserom jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od stanja. Maksimalan broj terapija kojima se pacijenti mogu podvrgnuti iznosi dvanaest. Ukoliko ni to ne pomogne, pristupa se alternativnim metodama lečenja. 

Nakon pregleda od strane urologa specijaliste dobija se kompletan plan terapija kojih se treba pridržavati kako bi rezultati bili vidljivi. Jedna terapija traje u proseku dvadesetak minuta, a pacijentima se garantuje apsolutna privatnost u toku tretmana.

Kakvi se rezultati mogu postići ovim tretmanom?

Statistike pokazuju da je čak kod 90% populacije zagarantovano trajno izlečenje, što složićete se, nije mali procenat. Jedino kada je pacijent kandidat za ugradnju penilne proteze, kao i osobe kojima je neophodno hirurško lečenje može se desiti da tretman laserom ne da odgovarajuće rezultate. 

Ko sve može da koristi FSWT laser?

Muškarci različite starosne dobi, kao i pacijenti sa nekim hroničnim oboljenjem (poput kardio-vaskularnih bolesti) mogu potpuno bezbedno pristupiti ovim načinom lečenja erektilne disfunkcije bez ikakvih neželjenjih nuspojava. 

FSWT je apsolutna bezbedna i minimalno invazivna tehnika, a sa druge strane potpuno bezbolna prilikom primene. 

Još nekoliko prednosti ove savremene metode

Da li znate da se laserska terapija sprovodi bez potrebe za uzimanjem medikamenta, gde nije potrebna anestezija? S obzirom da se radi o potpuno bezbolnom postupku, muška populacija nema razloga za brigu. Jedino što mogu da osete u toku tretmana je blago peckanje koje traje nekoliko minuta. Nikakvih neželjenih efekata nema, a pacijent se nakon svakog tretmana pušta kući što znači da nema potrebe za ostajanjem u klinici. 

Svako ko ima problema sa postizanjem erekcije treba da razmisli o ovom zaista delotvornom tretmanu. 




Srodni tekstovi:


Da li CO2 aparat za varenje utiče na zdravlje?

Varenje je proces koji je nezaobilazan u mnogim industrijama, ali koji sa sobom donosi određene rizi...

Detaljnije

Kvalitetan trening u kući bez opreme? Da, moguće je.

Za sve vas koji ste imali naviku redovnog odlaska u teretanu, situacija u poslednjih još malo...

Detaljnije

Kada je potreban ultrazvuk srca?

Za simptome kao što su otežano disanje, lupanje srca ili bol u grudima, lekar može da zatraži...

Detaljnije

Evo kako da unapredite razvoj vaše bebe kroz trudnoću!

Trudnoća je neosporno jedno od najposebnijih i najosetljivijih razdoblja u životu svake žene. Tokom ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS