Vrste naočara za vid koje su u trendu


Ostalo Ostalo

Naočare za vid su danas vrlo različite u pogledu proizvođača i brendova, dostupnih modela, oblika, veličina i karakteristika stakala. Biraju se uz sugestije stručnjaka u ovoj oblasti, kao što su oftamolozi i zaposleni u optičarskim radnjama, ali uz vođenje svojim željama u pogledu izgleda.

Brojne su vrste koje postoje na našem tržištu, i mogu poticati od domaćih ili inostranih proizvođača. Razlikuju se prema velikom broju svojstava, i svaki kupac bira savršen par za unapređivanje svog vida u svakom trenutku. Postoje naočare za kompjuter, progresivne i mnoge druge.

Progresivne naočare – više dioptrija u jednom paru

Naočare koje imaju ugrađen veći broj dioptrija u jednom paru, jesu progresivne. Stakla koja se formiraju u vidu peščanog sata i prelaza sa jedne na druge dioptriju, jesu multifokalna. Karakteriše ih visok stepen praktičnosti i korisnosti u svim situacijama – tokom upravljanja automobilom, prezentovanjem na sastancima, u prodavnici, tokom gledanja televizije, čitanja časopisa i velikom broju drugih prilika. 

Mogu se koristiti i kao naočare za kompjuter. Takođe, odlične su za poboljšanje vida na blizinu, srednju i veliku udaljenost uz samo jedan par stakala. Dioptrije se formiraju za individualne potrebe, i može ih biti na primer tri, ali i više od toga. Sve to, utvrđuje se savremenim metodama tokom obavljanja optičarskog pregleda. 

Naočare za kompjuter – profesionalan rad bez tegoba

Prilikom izbora odgovarajućih naočara za svaku priliku, rad na računaru jedan je od kriterijuma koji treba da bude ispunjen. Bez obzira na dioptriju, postoje druga svojstva koje treba da imaju naočare za kompjuter. Pre svega, stakla moraju odlično reagovati na svetlost ekrana, bez umaranja oka. Ove naočare imaju i dodatak u pogledu zaštite od zračenja LCD i LED ekrana u svakom trenutku, bez obzira na ugao gledanja. Takođe, dioptrija je važna sa stanovišta praćenja tekstova i formi na računaru koji su vrlo raznoliki. 

Savršeno odbijanje jarkih boja, animacija i ilustracija je svojstvo koje naočare za kompjuter poseduju kako bi rad bio nesmetan, čak i kada se provede za računarom više od nekoliko časova. Ipak, savet je praviti pauze, bar na svakih sat vremena i to po nekoliko, do 10 minuta. Naočare za kompjuter imaju i stakla koja odlično reflektuju svetlost, koja se na računaru odvojeno podešava. Važno je da rad bude bez umora, glavobolje i drugih tegoba, što će prilagođen tip naočara omogućiti bez problema.

naocare za kompjuter

Bifokalne naočare – dve dioptrije za dve udaljenosti

Progresivne naočare su u trendu, dok su bifokalne nešto stariji, ali i dalje popularni modeli. Karakterišu ih dve dioptrije – za blizinu i daljinu, koje se utvrđuju na pregledu kod očnog lekara. Ipak, za razliku od multifokalnih stakala, imaju samo dva nivoa i mogućnosti za druga i dodatna prilagođavanja ne postoje. Bifokalne naočare mogu imati i nešto uočljiviju liniju koja deli dve dioptrije. Ipak, mogu se naći odlični modeli ovog tipa, kao što su naočare za kompjuter, čitanje različitih fontova, i mnoge druge prilike. Dve dioptrije su svakako modernije i kvalitetnije od standardnih naočara sa jednom i vrlo nefleksibilnom dioptrijom. 

Naočare za kompjuter samo su jedan od tipova koji su danas popularni i traženi. Mogu se koristiti i u svim drugim prilikama, ukoliko se odabere model uz multifokalna, ili samo nekim prilikama, ako se uzmu bifokalna stakla. Svakako, savremene vrste naočara su kvalitetne i daju mnogo pogodnosti i olakšica za rad na računaru, poslovne sastanke, prezentovanja i slično.
Srodni tekstovi:


Starenje kože je moguće usporiti

Nema sumnje da svi žele dug i zdrav život. Mnogo je faktora koji utiču na zdrav život. Raznovrsna is...

Detaljnije

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije

6. nedelja trudnoće - Kako napreduje beba i šta se dešava sa telom majke

Svaka žena koja priželjkuje trudnoću ili koja je već trudna, uglavnom razmišlja samo kako da ...

Detaljnije

Korišćenje NLP-a u koučingu | Zašto koristiti NLP kao kouč

Ako ste kouči ne koristite NLP u koučingu, nedostaje vam jedan značajan trik. U ovom tekstu pisaćem...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS