Ukrasite dnevnu sobu modernim lusterima i iskoristite prednosti savremene rasvete


Ostalo Ostalo

Savremena rasvetna tela su mnogo više od modernih dodataka u prostoru jer donose nove mogućnosti i kvalitetnije svetlo u svakoj prostoriji, a naročito dnevnoj sobi kao prostoru gde se provodi najviše vremena. 

Moderni lusteri za dnevni boravak više ne izgleda kao klasičan luster, to su sada LED diode koje se spajaju sa drvetom, metalom, plastikom…i dobijaju se neverovatne mogućnosti od plafonske rasvete. 

Da bi razumeli savremene sisteme prvo treba započeti sa objašnjenjem šta je LED rasveta.

Mogućnosti LED rasvete

…su neograničene. To je najbolji odgovor kada treba sagledati kapacitete LED rasvete jer se njene mogućnosti sve više pomeraju granice. 

LED svetlo je sačinjene od sitnih dioda, a toliko su savršene da se čak koriste i u tehničkim uređajima kao najsavremenija podrška emitovanju slike. 

Stavljaju se u creva, trake, metal, plastiku, drvo, a to sve je moguće jer ne gore, ne zagrevaju se i troše 10 puta manje struje u odnosu na stare sijalice iste jačine. 

Mogu da menjaju boju svetla, jačinu i dolaze u 3 nijanse bele, ali ono što savremene sisteme izdvaja jeste to što LED rasveta traje dugo, godinama bez pregorevanja i neće se menjati. 

Kada se na to doda da se proizvode i kao klasična grla, ali i brojne druge varijante, dobijamo neku predstavu zbog čega se moderni lusteri za dnevni boravak vezuju za LED svetlo.

Kako se biraju moderni lusteri za dnevni boravak?

Postoje dve najčešće vrste koje se mogu odabrati za ovu namenu – visilice i plafonski moderni lusteri za dnevni boravak. 

Visilice, kao što samo ime kaže – vise i spuštaju svetlo na niži nivo od plafona što čini da se bolje obasjava prostor ispod, ali i slabije usmerava na okolinu. 

Kada je u pitanju različitost modela izbor je zaista veliki, tu su neobične sijalice koje drži konopac, metalna konstrukcija koja nosi kristale sa svetlima, kombinacija drveta, tekstila, rasveta u neobičnim oblicima i konstrukcijama. 

Ovakvi modeli su kao stvoreni za velike dnevne sobe ili dnevne sobe gde postoji i trpezarijski deo pa da se odlično uklopi u poziciju iznad stola. 

Kada su u pitanju plafonski modeli, ovakvi moderni lusteri za dnevni boravak odgovaraju manjim prostorijama jer su postavljeni bliže plafonu i čine efektan, a nenametljiv deo dekoracije

Sada su „in“ kombinacije materijala i rasveta koja dopunjuje lepotu samih lustera, ali se rado kupuju i neobične grane koje omogućavaju usmerenu rasvetu na više mesta što je odličan izbor ako u dnevnoj sobi postoji samo jedan izvor svetla. 

Izvor svetla (dioda) više nije skrivena unutar zaštitne kutije već ona sama čini da neobični i moderni luster za dnevni boravak izgledaju sasvim drugačije u odnosu na stare modele. To mogu jedno savremene i moderne vrste. 

Pošto je na tržištu ogroman broj modela i ponuda koja će vas ostaviti bez daha, predlažemo vam da prvo odlučite koja vrsta odgovara – visilice ili plafonske vrste i koje boje su prihvatljive, a onda u prodaji potražiti odgovarajuće vrste.

Potrebna vam je Mobiliart prodavnica koja ima široku ponudu pristupačne cene pa će izbor najbolje vrste biti zagarantovan.
Srodni tekstovi:


Znac i simptomi da je potrebno potražiti stručnu pomoć kod hemoroida

Hemoroidi su zdravstveni problem koji može da zahvati svakoga, ali zbog neprijatnosti koju nosi ova&...

Detaljnije

Kako izabrati pouzdanog plastičnog hirurga za botoks?

Odabir pouzdanog plastičnog hirurga za botoks je važna stavka kako biste se osećali prijatno tokom t...

Detaljnije

Kako da izvučete maksimum tokom kućnog treninga?

Sobni bicikl je već decenijama osnovna sprava zavežbanje i to sa dobrim razlogom. Vežbanje na bicik...

Detaljnije

Kada je napetost normalno stanje

 Sigurno je da danas možemo reći da ne postoji osoba koja povremeno ne oseti  tesobu, stre...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS