Starenje kože je moguće usporiti



Nema sumnje da svi žele dug i zdrav život. Mnogo je faktora koji utiču na zdrav život. Raznovrsna ishrana, fizička aktivnost, manje stresa, nikotina i alkohola dokazano pomažu telu da se izbori sa bolestima koje vremenom postaju sastavni deo života. Vrlo je važno negovati telo iznutra, ali i spolja. Na licu i vratu se najbrže vide prvi nagoveštaji starenja, a to mnogi dočekuju kao znak da je vreme da se nešto uradi na licu.

Kućna nega lica je pod broj jedan

Sa adekvatnom negom lica i vrata se počinje na ulasku u pubertet. Odabirom odgovarajućih blagih umivalica, tonera i krema je sasvim dovoljno za početak. Lice se opere uveče i ujutru i kremama dobro nahrani. Preko dana je obavezno korišćenje kreme sa zaštitinim faktorom koja se maže nakon što se nanese hidratantna krema. Krema za zaštitnim faktorom od sunca se maže tokom cele godine. Sunce, koliko god da volimo, ubrzava starenje kože i doprinosi pojavi fleka i sitnih bora. Preparati se menjaju na nekoliko meseci, kako se koža ne bi navikla i zasitila. Takođe, preparati i sama nega lica se dopunjuju kako koža stari, pa se od 25.godine mogu dodati razni serumi i antirid kreme.

Zrelijoj koži je potrebna napredna nega

Nauka i tehnologija u ovoj oblasti su veoma napredovale, pa se u kozmetičkim salonima mogu obaviti mezoterapija, PrP lica, kao i blage doze botoksa, popularan kao baby botoks. Mezoterapija je tretman lica koji mnogi opisuju kao jedan malo bolji kozmetički tretman. U kožu se tankim iglicima ubrizgavaju razni vitamini, hijaluronska kiselina, kolagen kako bi se koži vratio sjaj i jedrina. Ovaj postupak se može raditi jednom mesečno, potpuno je bezbedan i neinvazivan. Za razliku od ovog tretmana, PrP je procedura kojom se iz krvi izdvoji plazma koja se ponovo ubrizga u kožu lica, vrata, dekoltea ili glave. Na taj način se pospešuje revitalizacija lica, popunjavaju se fine bore, a može pomoći i kod rasta kože. Ova procedura zahteva nešto dublje ubode iglicom, traje oko 30 minuta i nema potrebe za posebnim oporavkom.

Botoks najbrže rešenje

Ubrizgavanje botoksa najbrže rešava znake starenja, a njegovi efekti su vidljivi odmah i traju do

6 meseci. I dok mnogi povezuju botoks za začuđenim izrazom lica, danas to više nije slučaj. Male doze posebne vrste botoksa daju svežiji, mlađi izgled gde mimika lica nije poptuno onemogućena. Na taj način lice izgleda prirodnije i svežije. Postupak se ponavlja tek nakon 4 meseca, a najbolje posle 6 meseci.

Facelift daje najdugoročnije efekte

Ovo je operativni zahvat koji obavlja hirurg i podrazumeva zatezanje lica, malim rezovima najčešće iza ušiju i ivice kose. Ožiljci su gotovo nevidljivi. Podmlađivanje može ići i do 15 godina. Facelift daje rezultate koji traju zauvek. Proces starenja će se, naravno, i posle ovoga nastaviti, samo će uvek biti tih 15 godina u prednosti. Oporavak traje nešto duže. Konci se skidaju nakon 7 dana, ali i nakon toga treba se pridržavati instrukcija lekara. Mogući su otoci i temperatura, pa se treba ozbiljno pripremiti za ovaj zahvat. Facelift je za one hrabre, koji žele i mogu da izdvoje određeno vreme, a zauzvrat dobijaju lice vidno pomlađeno čak više od decenije.




Srodni tekstovi:


Muči Vas sve slabiji vid nakon četrdesete? Bez brige, rešenje postoji!

Starenje je neminovan proces koji se odvija u svakom od nas. Ipak, u današnjem vremenu stvar ...

Detaljnije

Prednosti kuvanja kod kuće i planiranje zdravih obroka

U današnjem ubrzanom svetu, gde je sve dostupno na dlanu, često zaboravljamo osnovne stvari koje čin...

Detaljnije

Za prelom kičmenog pršljena postoji pouzdano rešenje

Prelomi kičmenih pršljenova najčešće se dešavaju starijim ljudima usled degener...

Detaljnije

Strategije za upravljanje hroničnim bolom: od prirode do farmacije!

Hronični bol je složen i često iscrpljujući problem koji utiče na milione ljudi širom sveta. ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS