Šta spakovati detetu za ekskurziju


Roditeljstvo Roditeljstvo

Vaše dete treba uskoro da krene na ekskurziju, a vi još uvek ništa niste spakovali? Brinete se da li ćete stići i da li ćete se setiti sve da spakujete? Ne brinite, evo nekoliko smernica kako i šta da spakujete svom detetu za sedmodnevnu ekskurziju sa školom. Od nesesera za ličnu higijenu do činjenice kako ruksaci za školu mogu biti zgodni za pakovanje, ovde ćete naći sve što vam treba!

Neseser sa priborom za ličnu higijenu

Neseser za ličnu higijenu treba i mora da se nađe na vašem spisku za pakovanje stvari za ekskurziju. U neseser ćete spakovati sav pribor koji vaše dete koristi ujutru i uveče. Četkicu i pastu za zube, šampon, češalj, sapun i tako dalje. Vrlo je bitno da sav pribor bude na jednom mestu kako bi ga vaše dete što lakše našlo.


Lekovi ili terapija

U slučaju da vaše dete ima neku terapiju ili iz bilo kog drugog razloga zahteva lekove, njih treba da date učitelju ili razrednom starešini i da njemu date uputstva kada i kako vaše dete treba da dobija te lekove. Ovo je bitno da ne biste razmišljali da li se dete setilo da uzme lekovi ili da je uzelo slučajno previše.


Da li su ruksaci za skolu dobar izbor za ekskurziju?

Oni su vrlo praktična stvar koju treba spakovati i koju vaše dete treba da ponese jer ruksaci za skolu nisu preveliki tako da vaše dete može da ga unese sa sobom u autobus kojim putuje. 

U ruksake za školu možete da stavite neke stvari koje nisu stale u kofer, rezervnu odeću za put i hranu, grickalice i piće koje će dete imati tokom puta do mesta gde odsedaju. Hrane i pića ne treba da bude puno već tek toliko da vaše dete ne bude gladno. 

Razlog ovome je da će dete najverovatnije zaboraviti na sendviče koje ste mu napravili i to će biti u ruksakuu narednih sedam dana. I sami znate da to nikako nije dobro zato ne preterujte sa hranom. U ruksak za školu možete da spakujete i neke stvari koje će detetu držati pažnju tokom puta, a možete da pustite dete da samo spakuje taj deo. 

Kofer


Stigli smo do glavnog dela pakovanja za ekskurziju. Vrlo je važno da kofer koji pakujete ne bude preveliki i pretežak, a ako imate neki sa točkićima to bi bilo najbolje, da se dete ne bi mučilo i teglilo težak kofer. Kofer koji ste odabrali sada treba i napuniti. 

Stvari poređajte po redovima ili kombinacijama. Ili stavite majice u jedan red, a pantalone u drugi ili napravite odevne kombinacije i složite ih zajedno u koferu. Veš i čarape spakujte u jednu kesu, a spakujte i kesu za prljave stvari. Neseser treba da ide u kofer, na vidno mesto. Peškire i kofer obeležite nekako da se zna da su vaši kako bi dete znalo šta da ponese kući. 

Srećno! 


Ako ste pratili instrukcije ovog teksta onda ste spakovali vaše dete za ekskurziju. Ako ste ipak zaboravili nešto da spakujete, ne brinite, vaše dete ima druge odrasle osobe koje mu mogu pomoći da kupi ili nađe ono što mu treba. Dajte učitelju ili razrednom starešini novac koji može da koristi za hitne slučajeve, ako vašem detetu nešto zafali.  




Srodni tekstovi:


Zaštite svoj vid na vreme

Zdrav vid je neprocenjiv, a pronalaženje odgovarajućeg oftalmologa od vitalne je važnosti za održava...

Detaljnije

Tri razloga zbog kojih sve osobe sa hroničnim bolestima treba da koriste trake za trčanje

Dijabetes, insulinska rezistencija, kardiovaskularni problemi su sve češće bolesti u modernom...

Detaljnije

Ašvaganda – metod za prevazilaženje anksioznosti

Asvaganda ili na latinskom Withania somnifera, jeste biljka koja ima široku primenu u farmace...

Detaljnije

Saveti za pripremu zdravih i dijetalnih obroka

Zdrava ishrana jedan je od fundamentalnih osnova za kvalitetan, dugačak i srećan život, pa verujemo ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS