Šta je važno kod ugradnje bezmetalnih krunica?


Prevencija i lečenje

Da bi bilo koja intervencija, korekcija, popravka i bilo šta slično kod zubara bilo isplativo i bilo dugotrajno i odrađeno na maksimalno profesionalan način, mora pre svega da bude detaljno. Šta to znači? To znači da stvari ne mogu da se rade površno. Verovatno ste se do sada više puta susreli sa takvim primerima. Ako niste, onda ste baš imali sreće. Jednostavno neki stomatolozi nisu u potpunosti zainteresovani za svoje pacijente ili gledaju da što pre završe posao. To vidite posle nekog vremana, kada vam deo zuba otpadne,  kada vas lečeni zub zaboli opet, kada vam se hrana zadržava tamo gde ranije nije i slično. I kada je reč o bezmetalnim krunicama i tu može da bude mnogo problema, zato je važno izabrati proverenu stomatološku ordniaciju u kojoj ćete raditi bezmetalne krunice. I važne su sledeće stvari:

Da bezmetalne krunice budu urađene precizno, prema vašem otisku

Bezmetalne krunice zaista moraju da budu veoma precizne, međutim, to i nije tako veliki problem. To je možda veći problem kada su u pitanju metalne krunice s obzirom da se one izrađuju ručno. Ipak, kada je reč o bezmetalnim krunicama onda je veća verovatnoća da one ispadnu savršene, odnosno savršene u u smislu uzetog otiska, s obzirom da je u pravljenje bezmetalnih krunica uključena i kompijuterska tehnologija. Dakle, tu ne bi trebalo da bude velikih grešaka, ali je važno da stomatolog bude uključen u ceo proces, odnosno da bude detaljan i precizan od samog početka procesa izdrade, a kasnije i u gradnje bezmetalnih krunica.

Da svi zubi budu zdravi, odnosno zalečeni

Pre nego što radite bezmetalne krunice zubi moraju da budu zdravi, tačnije morate da uradite sve potrebne popravke, pre nego što ugradite bezmetalne krunice. Samo u tom slučaju bezmetalne krunice mogu da vam traju godinama. To je jedna od "caka" zbog čega nekome bezmetalne krunice traju duže, a nekome kraće.

Da se uklone džepovi između zuba

Ovo je preko potrebno da se uradi pre same ugradnje bezmetalnih krunica. Svaki stomatolog zna da ovo mora da uradi i ukoliko to ne uradi, onda se zaista mogu javiti brojni problemi. Dakle, bezmetalne krunice, kao što smo već i rekli, zahtevaju jednu ozbljinu pripremu i ozbiljan posao, koji mogu da urade samo profesionalni i odgovorni stomatolozi.

Da izaberete dobru i proverenu stomatološku ordinaciju

Ukoliko izaberete dobrog stomatologa, onda će vam sve ovo o čemu smo govorili biti i te kako dobro odrađeno. Ne bi trebalo uopšte da prinete šta će i kako uraditi stomatolog. Naravno da treba da znate kako funkcioniše postupak, treba da znate zbog sebe, da biste videli da li vas vaš stomatolog tretira na pravi način. Ukoliko vam vaš stomatolog nije, na primer, napomenuo da zubi moraju da budu popravljeni ili ukoliko vam nije sanirano, odnosno eliminisao džepove oko zuba, onda je to signal da možda nije u potpunosti posvećen vašem slučaju.

Izvor: Stomatološka ordinacija Panakeia Beograd




Srodni tekstovi:


Kako da znate da li je razvod dobra odluka

Nije tajna da je podnošenje zahteva za razvod ozbiljna odluka koju ne treba shvatiti olako. P...

Detaljnije

Omogućite razvoj emocija, motoričkih veština i društvenost uz primenu dečijih igračaka

Igračke su obavezni deo dečijeg odrastanja uz neizostavne pozitivne strane na razvoj dečije psiholog...

Detaljnije

Problem zagađenog vazduha u životnom prostoru: šta možemo da učinimo?

Bez obzira na to koliki je naš životni prostor, gde se nalazi i koliko ljudi živi u njemu, mo...

Detaljnije

Na vreme planirajte sadnju sadnica

Ako pitate stručnjake, kad je pravo vreme da se zasade sadnice, reći će Vam da je to kasna jesen, uk...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS