O ovim ćevapima se priča…. Više o njima vam otkrivamo u tekstu.


Ishrana Ishrana

Ćevapi su jedno od najpopularnijih jela u srpskoj kuhinji, a u Beogradu postoji veliki broj mesta na kojima se mogu pronaći ovi ukusni ćevapčići. Da bi se napravili najbolji cevapi, prvo je potrebno odabrati kvalitetno meso. Tradicionalno, za pripremu cevapa koristi se mešavina junećeg i ovčijeg mesa, što im daje poseban ukus. Meso se sitno isecka, a zatim dodaje začinima i ostavlja da odstoji kako bi se meso upilo sve arome.

najbolji cevapi u lepinji u beogradu

Koji je tajni sastojak ćevapa da bi bili preukusni

Tajna ukusnih cevapa leži u dobroj mešavini začina. Tradicionalna kombinacija bibera, soli i aleve paprike obično se koristi kao osnova, ali neki majstori cevapa dodaju i druge začine kako bi poboljšali ukus. Na primer, neki koriste kim, korijander, origano ili čak cimet u svojoj mešavini začina. Međutim, svaki majstor cevapa ima svoju tajnu mešavinu začina koja im daje jedinstven i prepoznatljiv ukus. Upravo zbog ovog raznolikog izbora začina, cevapi se mogu razlikovati u ukusu od mesta do mesta, čineći svaki zalogaj drugačijim i uzbudljivim.

Da li se vrsni ćevapi služe uz somun ili hleb

Najbolji način da se uživa u cevapima je uz sveži somun, koji se obično koristi za pravljenje sendviča od cevapa. Ovaj sendvič je jednostavno pripremiti: somun se prerezuje na pola, zatim se u njega stavljaju cevapi, a preko njih se dodaje kajmak i ljuta paprika po želji. Zatim se sendvič prepeče na roštilju dok ne postane hrskav i zlatno smeđ. Ova kombinacija čini da cevapi budu još ukusniji, a sendvič je pogodan za jedenje dok se šeta gradom ili za brzi obrok. Ipak, u Beogradu se mogu pronaći i mesta na kojima se cevapi služe uz hleb, a ova opcija može biti dobra alternativa za one koji ne vole somun ili traže laganiji obrok. Bez obzira na izbor, cevapi su jelo koje se uživa u društvu prijatelja i porodice, uz dobro piće i opuštenu atmosferu.

U Crnom Petlu su najbolji ćevapi u Beogradu

Kada su u pitanju najbolji cevapi u Beogradu, mnogi će se složiti da se oni mogu probati upravo u Crnom Petlu. Ovo popularno mesto za roštilj nalazi se u Ustaničkoj 170V, na Voždovcu. Osim odličnih cevapa, u Crnom Petlu se mogu pronaći i druga ukusna jela sa roštilja poput pljeskavica i ražnjića. Uz dobru hranu, atmosfera u ovom restoranu je takođe nešto što privlači ljude iz celog grada.

Da zaključimo…

Ćevapi su jedan od omiljenih specijaliteta srpske kuhinje, a u Beogradu se mogu pronaći na različitim mestima. Ipak, za one koji traže najbolje cevape u gradu, Crni Petao je svakako mesto koje treba posetiti. Kvalitetno meso, tajna mešavina začina i svež somun su samo neki od faktora koji čine ove cevape tako ukusnim. Bez obzira da li se služe uz somun ili hleb, cevapi su jelo koje se uživa u društvu prijatelja i porodice, uz dobro piće i opuštenu atmosferu.




Srodni tekstovi:


Kako da odabrane naočare za vid budu izbor koji će upotpuniti izgled

Nakon 30. godine, a posebno deceniju kasnije, pojavljuju se prvi znaci da će biti potrebne naočare z...

Detaljnije

Pripremite se za teretanu - šta vam je sve potrebno za trening?

Vežbanje i trening predstavljaju suštinski momenat u zdravom načinu života. Osim toga što redovnim v...

Detaljnije

Koliko zuba može da nadoknadi zubni most?

Jedno od veoma čestih pitanja sa kojima se stomatolozi susreću u svojoj praksi je upravo pitanje kol...

Detaljnije

Koji su trendovi u plastičnoj hirurgiji popularni?

Potreba ili moda?Da, da, ovo je prvo pitanje na koje se pomisli kada se pomene estetska hirurgija. M...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS