Koji su trendovi u plastičnoj hirurgiji popularni?


Lepota Lepota

Potreba ili moda?

Da, da, ovo je prvo pitanje na koje se pomisli kada se pomene estetska hirurgija. Mežutim, dobro pitanje i možda najvažnije za svakog budućeg pacijenta koji želi da uradi neku estetsku intervenciju jeste što tih zahvatom želi da dobije.

Stručnjaci kažu da je najvažnije da pacijenti koji imaju neki realni estetski problem znaju da ga je moguće rešiti. Načini postoje, a samo ako se izabere profesionalni i stručni lekar, rezultati će biti odlični, a pacijenti zadovoljni.

Najpopularnije intervencije estetske hirurgije u Srbiji jesu uvećanje grudi, korekcije nosa i podizanje gornjih kapaka. U poslednje vreme sve su traženije intervencije poput uvećanja zadnjice ili povećanja grudi sopstvenim masnim tkivima. Trend je i da se sada koristi sopstveno masno tkivo da bi se u određenim regijama nadoknadio volume koji nedostaje.

Zašto je najtraženija operacija grudi?

Dame vole kada lepo izgedaju, a danas je estetska hirurgija doprinela da se sve nepravilnosti na telu brzo i lako uklone. Iako se čini da je uvećanje grudi danas postalo više moda nego potreba, ovoj intervenciji se mora pristupiti profesionalno i ozbiljno, a od pacijentkinja se očekuje portpuna informisanost i prepremljenost za intervenciju.

Zato se ozbiljne bolnice koje se bave plastičnom hirurgijom vrše preoperativnu pripremu i dogovaraju detalje sa pacijentima, pa se onda vrše detaljni pregledi i tek onda se zakazuje operacija. U dogovoru sa hirurgom određuju se detalhni planovi hirurškog zahvata, a pacijentkinja se i dodatno savetuje u vezi sa postoperativnim tokom. Nakon intervencije obavezne sui  redovne kontrole.

Idealna veličina implantata

O veličini implantata ne odlučuje samo pacijentkinja. Ipak, njena želja je presudna, ali treba napomenuti da sve zavisi i od veličine grudnog koša dame koja se odluči za povećanje grudi. Naravno, u obzir se uzimaju i proporcije tela, a krajnji cilj jeste da se grudi savršeno uklope u visinu i težinu pacijentkinje. Uglavnom se preporuka hirurga i želja pacijenata poklopi, ali naravno uvek ima slučajeva kada dama zahteva nešto što se i ne uklapa u proporcije tela.

Da li beba može da se doji ako grudi sadrže implante?

Mnoge žene se često pitaju da li je moguće dojiti bebu ako su ugradile implante. Stručnjaci kažu da je moguće, jer se tokom intervencije ne diraju žlezde i prepreka za dojenje nema. Ipak, savet za sve dame koje žele da zatrudne da malo sačekaju na uvećanje grudi.

Podizanje kapaka – estetka, ali i funkcionalna intervencija

U Srbije je sve više ljudi koji se odlučuju za podizanje kapaka. Ovde nije samo reč o estetskoj korekciji lica, već se radi i operaciji koja rešava očigledan problem. Kada su pacijentima spušteni kapci, njima je vidno polje suženo, a ovaj višak kože iznad oka ume i te kako da smeta. Najčešće je reč o genetski nasleđenoj predispoziciji, ali estetskom hirurgijom danas je i ovaj problem rešiv. Jednostavno, brzo i lako se možete rešiti spuštenih kapaka, a zadovoljstvo korisnika nakon intervencije uvek je na najvišem nivou.

Ako već odavno razmišljate o nekoj korekciji lica ili tela, raspitajte se na vreme koje su vam opcije u ponudi i ako se ukaže prilika, rešite se nepravilnosti zauvek!
Srodni tekstovi:


Šta znači SPF i u kojoj meri treba koristiti kreme sa faktorom?

Sunce je suštinski deo naših života, pružajući toplotu i svetlost koja održava sva ži...

Detaljnije

Aditivi u hrani - zašto se dodaju i koji su efekti?

Šta su aditivi?Aditivi su hemijske supstance koje se dodaju u hranu u malim količinama, kako bi se p...

Detaljnije

Detoksikacija organizma na prirodan način

Detoksikacija predstavlja složen proces izbacivanja i otklanjanja štetnih materija koje se ta...

Detaljnije

Muči Vas sve slabiji vid nakon četrdesete? Bez brige, rešenje postoji!

Starenje je neminovan proces koji se odvija u svakom od nas. Ipak, u današnjem vremenu stvar ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS