Kako noćni život pomaže našem mentalnom zdravlju?


Psiha Psiha

Prezauzetost raznim obavezama ne ostavlja vam puno vremena za sebe. Jedan od načina da se izborite se iscrpljujućim tempom je da s vremena na vreme odvojite vreme za opuštanje. I dok neki dobro balansiraju obaveze i zabavu, mnogi se teško odlučuju na to. Uvek ima nešto preče, a česta je i griža savesti, pogotovo kod mladih roditelja. Vreme je da prestanete da se osećate krivim ako odvojite vreme isključivo za sebe. Ne samo da ćete se bolje osećati, već ćete učiniti veliku uslugu svom mentalnom zdravlju. 


Zašto je vaše mentalno zdravlje važno

Toliko puta ste pročitali da je mentalno zdravlje važno. Svi to znamo, ali često ga zapostavljamo. Imate posao, porodicu i još obaveza uz to. Čini se nekad nemogućim odvojite vreme za sebe i za izlazak. A bez odvajanja vremena za brigu o sebi, kako ćete se efikasno pobrinuti za one koji su važan deo vašeg života? Dobro mentalno zdravlje pomaže vam da uživate u životu i da se nosite sa problemima. Baš kao što brinete o svom telu pravilno jedući i vežbajući, tako možete i da zaštitite svoje mentalno zdravlje. Izlasci smanjuju osećaj depresije, stresa i anksioznosti, a dovode do povećanja hormona koji podstiču razvoj vašeg imunog sistema. Istraživanja pokazuju da druženje sa prijateljima igra važnu ulogu u poboljšanju mentalnog zdravlja. 


Izlasci sa dragim ljudima

Druženje sa prijateljima, uz opuštanje i smeh povećava vašu sreću i umanjuje stres. Sem toga, druženja vam pomažu da se bolje nosite sa problemima i stresom. Ako ostanete sami sa svojim problemima, oni će uvek izgledati veći nego što jesu. Ukoliko sve nedoumice podelite sa dragim ljudima, videćete kako se problem smanjuje. Bolje ćete se nositi sa traumama i vaše samopouzdanje će biti veće.


Splav Tag za opuštanje uz kafu sa prijateljima

Ukoliko želite da se opustite na mestu koje pruža pogled na Kalemegdansku tvrđavu, onda je ovo pravo mesto za vas Ovde ćete se osećati kao da ste u nekom restoranu pored mora.. Splav Tag se sastoji iz dva nivoa. Na donjem nivou nalazi se restoran, a na gornjem kafić pod vedrim nebom. Ovde se uživa u specijalitetima iz kuhinje, kao i u dobrim koktelima. Posebno je akcenat stavljen na modernoj arhitekturi. Di-džejevi puštaju raznovrsnu muziku koja prija vašem uhu i savršeno odgovara popodnevnom opuštanju. Kafa s prijateljima ili neki egzotični koktel upotpuniće vaš izlazak i pružiti potpuno uživanje. A ukoliko se druženje oduži, splav Tag organizuje i žurke koje neretko potraju do jutra.

Za noćni provod izaberite splav Freestyler

Splav Freestyler je već dugi niz godina poznat mnogim generacijama, koje su tu napravile nezaboravne uspomene. Ovo mesto je postalo nezaobilazno kada je reč o letnjim žurkama. Preovladava popularna house muzika, kao i r’n’b, hip-hop i disko muzika. Zaštitini znak su kokteli, go-go plesačice, kao i osoblje koje se dobro zabavlja i atmosferu dovodi do usijanja, pa izgleda kao da se žurka nikad neće završiti. Mnogima je splav Freestyler uvertira i polazna tačka dobrog provoda. Svojom energijom postao je poznat i zemljama u regionu, pa je obavezno mesto na spisku turističkih atrakcija koje nudi najbolji noćni provod.
Srodni tekstovi:


Hipotireoza: 9 najboljih prirodnih načina za normalizaciju rada štitne žlezde

Kada telu zapreti ozbiljna bolest, uzdamo se u signale koji će nas alarmirati da nešto nije u...

Detaljnije

Lep osmeh, ali i zdravlje – važno je nadoknaditi izgubljene zube

Kada se desi da usled neke bolesti zuba dođe do toga da on mora da se izvadi ili čak sam ispadne, ob...

Detaljnije

Zaštite svoj vid na vreme

Zdrav vid je neprocenjiv, a pronalaženje odgovarajućeg oftalmologa od vitalne je važnosti za održava...

Detaljnije

Čokolada - namirnica koje se ne treba odricati

Čokolada - mnogima omiljena poslastica, a koja u nama izaziva osećaj krivice svaku put kada je pojed...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS