Kako do belih zuba u nekoliko minuta


Lepota Fitnes

Da li ste želeli blistavo bele zube, ali ne znate kako da ih postignete? Pa, niste sami, prema studijama koje je sprovela Američka akademija za estetsku stomatologiju, mnogi ljudi žele svetliji i beliji osmeh.Stoga ne čudi što različiti tretmani izbeljivanja postaju toliko popularni. U nastavku teksta pogledajte savete kako da dođete do željenih rezultata kada je izbeljvanje zuba u pitanju.

Premažite zube sodom bikarbonom

Soda bikarbona je veoma popularan sastojak koji se koristi za pravljenje paste za zube i ima prirodna svojstva kada je u pitanju izbeljivanje zuba. Soda bikarbona je blago abrazivna i moćna je u brisanju mrlja sa zuba. Soda bikarbona takođe otežava rast bakterija u ustima stvarajući alkalno okruženje. Iako vam soda bikarbona možda neće odmah izbeliti zube, rezultat ćete sigurno videti nakon kratkog vremena. Dokazano je da neke vrste pasta za zube koje sadrže sodu bikarbonu izbeljuju zube bolje od pasta za zube koje ne sadrže sodu bikarbonu. Da biste koristili sodu bikarbonu, sve što treba da uradite je da kupite sodu bikarbonu u prodavnici I pomešajte jednu kašičicu sode bikarbone sa dve kašičice vode, a zatim stavite malo paste na četkicu i operite zube sa navedenom smešom. Ovo možete ponoviti još nekoliko puta tokom dana.

Koristite vodonik peroksid

Vodonik-peroksid može da ubije bakterije u ustima i takođe pomaže u izbeljivanju zuba jer je prirodno sredstvo za izbeljivanje. Mnogi proizvodi za izbeljivanje koje vidite na internetu i u prodavnicama sadrže veoma visoku koncentraciju vodonik peroksida. Istraživanja su pokazala da pasta za zube koja sadrži 1% vodonik peroksida i sodu bikarbonu može značajno izbeliti zube. Dalja istraživanja takođe pokazuju da pranje zuba pastom koja sadrži vodonik peroksid i sodu bikarbonu dva puta dnevno može izbeliti zube za 62% za samo šest nedelja. Međutim, važno je napomenuti da upotreba vodonik peroksida u visokim koncentracijama može izazvati iritaciju desni i bolne senzacije, a takođe može dovesti do raka. Stoga je bezbedno koristiti ga u niskoj koncentraciji, poželjno kao vodicu za ispiranje usta.Najsigurniji opseg koncentracije vodonik peroksida kreće se od 1,5% do 3%. Osim što se koristi kao tečnost za ispiranje usta, takođe možete pomešati vodonik peroksid sa sodom bikarbonom da napravite pastu koju ćete koristiti za pranje zuba. Da biste dobili ovu pastu, samo pomešajte dve kašičice vodonik peroksida sa jednom kašičicom sode bikarbone.

Koristite jabukovo sirće

Ne samo da je jabukovo sirće dezinfekciono sredstvo, već je i prirodno sredstvo za čišćenje koje može da ubije bakterije u ustima. Može se koristiti i za izbeljivanje zuba. Važno je napomenuti da prečesto korišćenje jabukovog sirćeta može da erodira gleđ i omekša zube. Da ne biste oštetili zube, možete koristiti jabukovo sirće jednom mesečno.  Sve što treba da uradite je da ga razblažite vodom, a zatim ga mućkate u ustima još nekoliko minuta. Takođe, obavezno isperite usta vodom nakon upotrebe sredstva za ispiranje usta. Korišćenje jabukovog sirćeta će izbeliti zube nakon nekoliko upotreba. Pored ovog prirodnog načina izbeljvanja zuba svakako možete posetiti vašu zubarsku ordinaciju gde će proces izbeljivanja odraditi zubar. Panakeia je samo jedna od stručnih stomatoloških ordinacija gde vam se mogu kvalitetno izbeliti zubi. 

Aktivni ugalj

Ako tražite veoma jednostavan i jeftin način da prirodno izbelite zube, razmislite o upotrebi aktivnog uglja. Aktivni ugalj se može koristiti za čišćenje zuba od prljavštine. Aktivni ugalj je sličan običnom uglju koji koristite, ali je napravljen u medicinske svrhe. Nastaje zagrevanjem drvenog uglja korišćenjem gasa koji će stvoriti velike pore u uglju koji će zarobiti hemikalije. Aktivni ugalj je bez ukusa i mirisa i bezbedan za upotrebu na zubima. Međutim, važno je da ne trljate ugalj previše po zubima kako biste izbegli erodiranje zubne gleđi. Kada koristite aktivni ugalj, pazite da malo počepate zube kako biste izbegli lomljenje, grebanje ili čak oštećenje zuba. Nemojte koristiti aktivni ugalj ako imate otvorenu posekotinu, ranu ili ogrebotinu na ustima. Da biste mogli da koristite aktivni ugalj za izbeljivanje zuba, sve što treba da uradite je da zgnječite jednu tabletu uglja u prah, nakon što je razbijete na sitne čestice, umočite četkicu za zube u vodu da bude vlažna, a zatim uronite mokru četkicu u zdrobljene čestice drvenog uglja. 

Zatim operite zube aktivnim ugljem. Mešavinu aktivnog uglja možete ostaviti na zubima oko tri minuta pre nego što je isperite. Nakon kratkog vremena, vaši zubi će postati prirodno beli. Dodatne savete kako da izbelite vaše zube u kućnim uslovima vam može dati vaš zubar. Beograd je prestonica koja je vrlo često posećena i stanovništvom iz inostranstva što zbog kvaliteta usluge, izbeljvanje zuba je jedno od njih, što zbog pristupačne cene.

Za više saveta pratite naš portal centarzdravlja.rs.




Srodni tekstovi:


Koje lekarske analize treba da radite barem jednom godišnje?

Zdravlje je naš najveći blagoslov, a redovni pregledi kod lekara su ključni za očuvanje i una...

Detaljnije

Spremite se za lekarski pregled za vozačku dozvolu

Ukoliko i vas muči ovo pitanje šta uključuje lekarski pregled za vozačku dozvolu, onda evo i ...

Detaljnije

Zašto su probiotici za decu važni za razvoj

Ako ste roditelj, znate koliki izazov može biti da naterate dete da jede zdravu hranu. Pri tome, uko...

Detaljnije

Ašvaganda – metod za prevazilaženje anksioznosti

Asvaganda ili na latinskom Withania somnifera, jeste biljka koja ima široku primenu u farmace...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS