Izdavanje stanova za studente u Beogradu: Koji je kraj najpopularniji i na šta je potrebno da obratite pažnju?


Ostalo Ostalo

Jedna od najvećih promena u životu svakog čoveka jeste odvajanje od svog doma i odlazak u neki drugi grad na studije, jer osim odvajanja od roditelja, porodice, dolaze promene u vidu sredine, novih ljudi, te promene u samostalnom načinu života, gde je potrebno da brinete o sebi na sve moguće načine sami. Jedna od tih stvari jeste pronalaženje stana za život, ukoliko niste u nekom od studentskih domova. Samim tim, tokom jeseni se u svim univerzitetskim gradovima iznova javlja ogromna potražnja stanova za izdavanje, jer osim onih koji žive kao podstanari u svom gradu, ogroman broj studenata traži mesto na kojem će živeti tokom studija ili jedne školske godine, što je logično onda uslovila veću potražnju nego ponudu stanova za izdavanje. Tako, na primer, po pitanju izdavanja stanova Zemun se čini jednim od delova Beograda koji su najtraženiji u ovom periodu iz više razloga, a kroz taj razlog ćemo pomenuti i šta je sve potrebno da znate i proverite pre uzimanja nekog stana u kojem ćete provesti određen period svog života.


Izdavanje stanova - Zemun sve popularniji

Zašto je izdavanje stanova Zemun učinilo popularnim? Postoji svakako više razloga, ali jedan od osnovnih jeste sama lokacija. Zemun funkcioniše poput gradaa u gradu, pa kada ste u njemu sve vam je na dohvat ruke i za mnoge stvari ne morate koristiti gradski prevoz, a to je jedna od najvažnijih stvari kada ne želite da gubite svoje vreme stalno na neke svakodnevne aktivnosti i potrebe. Pored toga, u blizini Zemuna se nalaze određeni fakulteti, više škole, ali ni ostali, koji se nalaze u starom delu Beograda nisu daleko, jer je Zemun savršeno povezan gradskim prevozom sa skoro svim delovima grada. Upravo zbog toga, izdavanje stanova Zemun jeste nešto što se tokom jesenjeg, studentskog perioda povratka u grad, javlja kao najveća želja mnogih. I ovo je svakako jedan od važnih saveta, uvek gledajte lokaciju, koliko vam odgovara, da li vam je udaljena mnogo od fakulteta, kakva je povezanost linijama graddskog prevoza, jer ćete na taj način uštedeti mnogo vremena koje može pametnije da se utroši.


Proverite stan lično

Na samom tržištu se nalazi ogroman broj stanova, od onih de lux kategorije, do zaista stanova koji nisu pristojni za život. Ali, to je nešto što se vidi veeć samim pogledom fotografija ili ulaskom u stan, stvari koje je potrebno da znate u vezi sa njim, potrebno je da lično pogledate i proverite. Kada se zainteresujete za neki stan i želite da ga iznajmite, najpre proverite funkcionalnost svih mogućih malih i velikih aparata u njemu. Proverite da li sve radi i da li je u funkcionalnom stanju. To isto uradite kada su u pitanju vodovodne cevi, slavine, da li nešto negde curi, proverite sve prekidače i utikače. Ovo će vam ukazati u kakvom je stvarnom stanju određen stan, da li je nešto potrebno da se sredi i popravi pre vašeg ulaska, te ujedno, sebe ćete osigurati da znate da je sve ispravno i da sam gazda zna da niste vi ništa pokvarili ili uništili svojim ulaskom. Kada sve to prođete, onda je vreme da uzmete ključ u ruke i započnete jednu lepu životnu avanturu.




Srodni tekstovi:


Na koje zdravstvene probleme ukazuju tamni podočnjaci

Koliko god godina da imate, kog god da ste pola i čime god da se bavite – tamni podočnjaci su ...

Detaljnije

Šta je kognitivna disonanca? - odgovara psiholog Nataša R.

Definicija kognitivne disonance - ko ju je postavio i kako glasi?Socijalni psiholog Leon Festinger b...

Detaljnije

Kako se koriste mape uma u nastavi

Kao što reče Duško Radović „dete je čovek u odelu deteta“ i zbog toga je v...

Detaljnije

Kako da izaberete mleko za bebe?

Svima nam je poznato koliko su bebe i mala deca aktivna. Oni stalno pomeraju rukice i nogice, okreću...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS