Prirodna sredstva za lečenje kandide


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje

Iako se oboljenje izazvano pojačanom pojavom gljivice Candida Albicans, odnosno takozvana kandidijaza svrstava u vrlo uporno i zahtevno sa aspekta lečenja, postoji prirodan način za iskorenjivanje tog oboljenja.

Međutim, pre svega treba poslušati savet stručnjaka i koristiti i hemijska sredstva, to jest medikamente, po njegovoj preporuci.

Zapravo je najbolje kombinovati terapiju medikamentima, koje prepisuje isključivo nadležni stručnjak i prirodno lečenje kandidijaze.

Da li je neophodno koristiti lekove protiv kandide ?


S obzirom na to da je kandidijaza okarakterisana kao posebno uporna pojava, to je vrlo važno poslušati najpre savet stručnjaka. A u zavisnosti od toga na kom delu tela je došlo do ovog oboljenja će zavisiti i preporuka lekara za lečenje, odnosno za korišćenje određenih medikamenata.

Mahom se koriste antigljivični preparati za lečenje kandide, kao i probiotici i drugi preparati, koji se koriste za jačanje imuniteta pacijenta. U tom smislu je uvek preporučljivo da pacijent za traži savet lekara, a koji će posle sprovedene dijagnostike odlučiti koje sve lekove je potrebno uključiti u terapiju.

Naravno da ima pravo, ako to želi naravno, i da kroisti određene biljne preparate, kako bi poboljšao efekat medikamenata i ojačao imunitet, na prvom mestu.


Lečenje kandide prirodnim putem


Na svu sreću, postoje i prirodna sredstva, koja se mogu koristiti za lečenje kandidijaze. Ipak, ne treba izostaviti ni terapiju medikamentima, te je svakako najbolja opcija kombinovati jedan i drugi način lečenja.

Naravno da primena prirodnih sredstava zavisi od toga gde se ovo gljivično oboljenje pojavilo i da li se i u kojoj meri raširilo na tom delu tela. Više o ovome čitajte na 


Prirodni lekovi za kandidu


Ukoliko je u pitanju vaginalna kandidijaza, onda je soda bikarbona najbolji prirodni lek u tom slučaju. Međutim, vrlo je važno da bude korišćena soda bikarbona bez aluminijuma za lečenje kandide tom prilikom. Kod žena se preporučuje tada koristiti rastvor sode bikarbone za ispiranje, a kod muškaraca je dovoljno da tim rastvorom premažu polni organ nekoliko puta u toku dana.

Takođe se kandidijaza u ustima uspešno može lečiti sodom bikarbonom.

Jabukovo sirće, kao i kantarion se preporučuju kao prirodna sredstva protiv kandide, a koja se javila u crevima. A čaj od kantariona se preporučuje upravo za kandidu u crevima, dok se ulje koristi kada je u pitanju kandidijaza na reproduktivnim organima.

Beli luk je jedno od najboljih prirodnih sredstava u ovom slučaju. Naime, preporučuje se za ojačavanje odbrambenih snaga organizma, a čajem od belog luka i limuna bi trebalo da se ispiraju žene, kod kojih se javila kandidijaza na reproduktivnim organima.

Ulje divljeg origana se koristi prema priloženom uputstvu najpre za jačanje odbrambenih snaga organizma, ali isto tako i ako se u urinarnom traktu javila kandidijaza ili ako je ona prisutna u grlu. O tome kako divlji origano pomaže u lečenju kandide čitajte ovde.


Čajevi za lečenje kandidijaze


Postoje brojne čajne mešavine, koje se preporučuju kod pojave ovog oboljenja, ali i pojedinačni čajevi koji mogu da pomognu.

A izuzev čaja od maslačka, tada bi trebalo koristiti i čaj od divljeg origana, zatim čaj od koprive i čaj od cikorije. Takođe je dobro kombinovati i čaj od majčine dušice i trave pirevine, kao i čaj od cimeta, ali i čaj od đumbira.


Treba imati na umu da prirodna sredstva za lečenje kandide mogu imati efekat jedino ako se kombinuju na pravi način uz adekvatne medikamente, a koje će nadležni lekar na osnovu dijagnostike svakom pacijentu prethodno da preporuči.


Srodni tekstovi:


Vožnja bicikla najbolja fizička aktivnost

Ako volite da vozite bicikl onda vam zima sigurno teško pada. Iako nije bilo naleta snega, bi...

Detaljnije

Izbeljivanje zuba u stomatološkim ordinacijama

Nekada smo blistavo bele i sjajne zube mogli videti samo u osmesima holivudskih glumaca, ali čini se...

Detaljnije

Inovativne medicinske metode 21. veka

U današnjem digitalnom dobu, medicina se neprestano razvija uz inovacije koje je nekad te&sca...

Detaljnije

Botoks lica i usana sve zastupljeniji u estetskoj hirurgiji

Negovanje kože lica i dekoltea, zatezanje bora, podizanje jagodica i kapaka samo su neki od sve če&s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS