Botoks lica i usana sve zastupljeniji u estetskoj hirurgiji


Lepota Lepota

Negovanje kože lica i dekoltea, zatezanje bora, podizanje jagodica i kapaka samo su neki od sve češćih metoda podmlađivanja u estetskoj hirurgiji. Zapravo, kada je reč o upotrebi botoksa u medicinske svrhe, ne može se reći da je reč o prestižu ili isticanju statusnog simbola, već je reč o negovanju svoga tela i o načinu života. Negovani i osveženi delovi tela, podmladiće čitav organizam, a to će ostaviti traga i na vaše samopouzdanje i kvalitet života. U tekstu otkrivamo neke bitne podatke, ali hajde prvo da odgovorimo na ono najvažnije pitanje…

Da li je botoks lica rizičan za naš organizam?

Zahvaljujući mnogoborojnim naučnim istraživanjima i plasiranim studijama dokazano je da je botoks lica u medicinske i estetske svrhe potpuno bezopasan. Zapravo, primenom botoksa nećete poremetiti balans vašeg organizma, niti ćete naškoditi normalnom funkcionisanju i metabolizmu. Imaćete samo benefit u vidu dobrog izgleda. 

Zatezanje bora na licu uz botoks

Najčešća mesta gde se bore mogu javiti su u predelu nosa, očiju, podočnjaka i čela. Ma koliko vodili računa o svom izgledu, higijeni, hidrataciji kože i upotrebi kvalitetnih kozmetičkih preparata prisustvo bora je neizbežno. Da bi se eliminisale stare i smanjio uticaj nastajanja novih bora svakako se možete osloniti na tretmane botoksom. Zapravo pregledom u kozmetičkom salonu utvrdiće se stepen bore i oštećenje kože, na osnovu čega se prepisuje količina botoksa koja se ugrađuje. Postupak ubrizgavanja botoksa je identičan kao kod osvežavanja usana. Savet je da sa spoznajom prvih bora otpočne tretman, na taj način smanjiće se mogućnost stvaranja novih bora, a koža će dobiti novi sjaj. 

Botoks usana

Prve bore kod žena upravo se javljanju oko gornje usne. Usled stalnih pokreta mišića i izloženosti raznim kozmetičkim proizvodima predeo oko usana i najbrže stari. Baš iz tih razloga žene, a poslednjih godina i muškarci odlučuju se da ugrade botoks u usne. Na taj način vaše usne dobijaju jedar, svež i zdrav izgled. Tretman je kratak i potpuno bezbolan. Da bi se smanjili neprijatni osećaji tokom tretmana koristi se lokalni anestetik. Botoks se ubrizgava na željeno mesto uz pomoć male igle, pa je postupak bezbolan. Poželjno je ubrizgati botoks sa jedne strane usne, koji se uz pomoć masiranja prstiju slaže, a zatim isti postupak ponoviti i sa druge strane usne.

Razgradnja botoksa u organizmu

Sve uneto u organizam biva podložno razgradnji i metaboličkim procesima, pa tako i botoks lica. Bez obzira za koji deo tela se odlučite da podvrgnete botoks tretmanu imajte u vidu da ćete ga nakon nekog vremena obnavljati. Obično razgradnja botoksa lica traje od 4 do 6 meseci. Moguće je da se kod određenih osoba botoks zadrži i duže od 8 meseci. Mada savet je da sa spoznajom prvih znakova bora i kada kože izgubi jedrinu i punoću, ponovite tretman. 

Cena botoksa

Nekada sa prvim koracima upotrebe botoksa lica u estetskoj hirurgiji cena je bila paprena. Kako se primena proširila, a usput i ispitale sve karakteristike i svojstva botoksa lica cene su formirane u sladu sa standardima. Svaki kozmetičarski salon ili estetske klinike imaju svoje formirane cene, pa je izlišno govoriti o jedinstvenom naičinu obračuna. Ali treba pomenuti da je botoks lica izuzetno jeftin i dostupan svakoj osobi. Obično cena jednog tretmana može se meriti sa cenom intervencije stomatologa. Što se mora priznati da za naš standard nije mnogo. 





Srodni tekstovi:


Kako sve more pozitivno utiče na naše zdravlje?

More je oduvek privlačilo ljude svojom lepotom, mistikom i mirisom soli u vazduhu. Ali osim š...

Detaljnije

Šta je biorevitalizacija lica i kako izgleda u praksi?

Ako vam se u poslednje vreme često dešava da stojite pred ogledalom i zagledate bore koje su ...

Detaljnije

Lečenje (tretmani) pijavicama - alternativna biorevitalizacija organizma

Lečenje pijavicama nije nikakva novina. Još su stari Egipćani znali za ovu metodu. Kleopatra ...

Detaljnije

Inovativne medicinske metode 21. veka

U današnjem digitalnom dobu, medicina se neprestano razvija uz inovacije koje je nekad te&sca...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS