Vrhunski spektar usluga koje pruža moderna stomatološka ordinacija


Lepota Prevencija i lečenje


Ništa nema lepše na licu osobe od zdravog i blistavog osmeha, bez obzira na godine i raspoloženje. Da bi najlepši nakit bio upravo niz biserno belih zuba, stomatološka ordinacija treba da se posećuje bar nekoliko puta u toku godine. Ne samo da je značajno zbog realizacije brojnih procesa u pogledu lečenja i zamene zuba, već je preventiva najbolji način izbegavanja intervencija. 

Stomatološka ordinacija u modernom vremenu raspolaže savremenom opremom, aparatima, uređajima i sredstvima koja zajedničkim delovanjem pružaju gotovo bezbolno izvođenje čak i najzahtevnijih procedura. U poređenju sa ranijim decenijama, spektar usluga koje pruža moderna ordinacija u domenu stomatologije, danas je znatno raznovrsniji, brojniji i kvalitetniji.

Preventivne mere i korektivne procedure u stomatologiji

Osnovni zadatak koji ima stomatološka ordinacija, odnosno tim vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti, jeste sačuvati svaki prirodni zub u vilici pacijenta, kada god je to realno izvodljivo. Na taj način, danas postoje delotvorna rešenja održavanja čistoće, beline i svežine zuba, kao i brojne korektivne mere – popravke, koje će obezbediti dugovečnost prirodnog osmeha. Skidanje površinskog kamenca putem nanošenja specijalnih krema i gelova, uz dejstvo osvetljenja, čišćenje aparatima ili jednostavnim skidanjem četkicama, neke su od modernih tehnika sprečavanja kvarenja zuba. 

Stomatološka ordinacija u Beogradu vrši i raznovrsne načine popravke zuba uz isključivo danas bele plombe, kao i prema potrebi prethodno vađenje živca i postavljanje leka na nekoliko dana. Cilj lečenja zuba jeste da se što duže sačuva u vilici pacijenta, ali bez neprijatnog osećaja snažnih bolova, reagovanja na toplo i hladno, kao i „grebanje“ jezika i usne duplje. Takođe, u slučajevima kada je došlo do oštećenja zuba koje ne zahteva nužno navlake, implante ili most, moguće je odgovarajućim plombama izvršiti „nadogranju“ i dobiti novi izgled postojećeg zuba. 

Hirurški zahvati i protetika za novi osmeh

Usluge koje vrši stomatološka ordinacija u slučajevima kada ima zaposlenog ili povremeno angažovanog hirurga i protetičara, obuhvataju i niz složenih postupaka i procedura. U domenu hirurgije, vrši se pročišćavanje korena, otklanjanje gnojnih „procesa“ u okruženju zuba i desnima, kao i vađenje umnjaka, odnosno „osmica“ ili krajnjih zuba u vilici. Pored toga, stomatološka ordinacija vrši redovno vađenje svih zuba, kao i ugradnju protetike. Na osnovu tehnika koje se realizuju, veštački zubi se mogu postaviti na most sa vezivnim elementima, zatim putem nekoliko pričvršćenih implantata, kao i uz navlake na postojeće korene prirodnih zuba, ili „kočića“. 

Sve metode razlikuju se od jednog do drugog protetičara stomatologije. Istovremeno, na to da li će stomatološka ordinacija realizovati proceduru postavljanja kompozitnih ili keramičkih zuba, povezanih u most ili pojedinačno pričvršćivanjem, u najvećoj meri zavisi od konkretnog stanja u vilici svakog pacijenta. Na osnovu primarno sprovedenog pregleda, kao i uz redovne kontrole prilikom pripreme za izradu finalne protetike, prati se stanje i šta je sve neophodno da se obezbedi pacijentu za blistav i bezbolni osmeh. 

Spektar profesionalnih, kvalitetnih i efikasnih usluga vrši današnja moderna stomatološka ordinacija. Pacijenti imaju pravo izbora kojeg će zubara posetiti i kakve usluge žele u određenom trenutku da realizuju, ali je važno pratiti savete stomatologa i postupati u skladu sa preporukama. To je jedini put ka zdravom, blistavom i osmehu sa olakšanjem. 







Srodni tekstovi:


Dubinsko pranje tepiha cuva vase zdravlje

Ako već muku mučite sa pranjem tepiha i ribanjem, onda je pravi trenutak da to prepustite profesiona...

Detaljnije

Kako se pripremiti za dolazak bebe

Dolazak prinove je svakako najuzbudljiviji događaj u životu, koji je ujedno i pun lepih emocija i is...

Detaljnije

Kako noćni život pomaže našem mentalnom zdravlju?

Prezauzetost raznim obavezama ne ostavlja vam puno vremena za sebe. Jedan od načina da se izborite s...

Detaljnije

Ko je dobar kandidat za zatezanje očnih kapaka?

Zatezanje očnih kapaka ili stručno blefaroplastika može biti naćin da se prevaziđu samo estetske pro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS