Theta healing - osnovne stvari koje treba da znate o ovoj tehnici


Psiha

U poslednje vreme vrlo često se spominju različite tehnike koje nam mogu pomoći da prebrodimo stresne situacije u životu, koje nam mogu pomoći da se osećamo bolje, da upoznamo sebe bolje i da razumemo zašto ponavljamo neke postupke, koji nam ne donose uvek dobro. Kao jedna od tehnika koja se smatra isceljujućom u svakom smislu jeste i theta healing. Ipak, ljudi praktično vrlo malo znaju o ovoj tehnici, kao i o mnogim drugim relativno novim tehnikama, te su zbog toga skloni da se pridržavaju i da koriste samo one tehnike koje su im već poznate. 


Da biste pronašli ono što vam odgovara i ono što će vam pomoći, poželjno je da se informišete što bolje i da upoznate različite metode. U ovom tekstu predstavićemo osnovne stvari koje treba da znate o tehinici koja se naziva theta healing. 

Drevna tehnika, koja je popularizovana devedesetih godina 

Theta healing nije tehnika koja je nastala relativno skoro, samo je ona skoro popularizovana i od skoro je počela da se primenjuje i na našim prostorima. Dakle, radi se o jednoj drevnoj metodi, koju je američka isceliteljka Vajana Stajbal prilagodila savremenim potrebama devedesetih godina prošlog veka. 

Theta healing je meditativan proces i deluje na četiri nivoa 

Treba odmah na početku objasniti šta podrazumeva theta healing. Dakle, to je metoda tokom koje se vi nalazite u nekom stanju meditacije, gde pokušavate da doprete do sebe, da pronađete neke odgovore, jer su svi odgovori zapravo skriveni u vama. Uz vas je i terapeut, koji vam pomaže u svakom smislu i usmerava vas uz pomoć pitanja koje vam postavlja. To je jedan razgovor u kojem vi potpuno treba da se prepustite, da se okrenete sebi i da počnete na neki način da "kopate" po svojoj podstvesti, ne biste li pronašli odgovore. Theta healing obuhvata sva četiri nivoa našeg bića - fizički nivo, zatim emocionalni, duhovni i mentalni. 

Theta healing pomaže u otklanjanju blokada, strahova, trauma...

Theta healing je metoda koja je osmišljena tako da pomogne ljudima da se oslobode nekih ograničavajućih uverenja i stavova koji ih guše neprestano, koji im ne dozvoljavaju da napreduju i da se dalje usavršavaju i rastu u svakom smislu. Sa druge strane, to je metoda koja je zamišljena tako da pomogne osobi da se oslobodi nekih strahova, trauma, loših sećanja, teškog detinjstva, loših iskustava i slično. Nekada i nismo svesni koliko su neka iskustva loše delovala na nas. Kroz proces theta healinga i kroz pitanja terapueta, vi ćete shvatiti šta je to što vas tačno muči, šta je to što nikada niste preboleli i što vas ometa u poslu, u porodičnim, ljubavnim ili prijateljskim odnosima. Kada to shvatite i kada vidite šta je to što vas ograničava, onda ćete i znati kako dalje da delate. 

Broj potrebnih tretmana

Theta healing je tehnika koja na sve deluje različito, ali ne u negativnom smislu. Dakle, neko posle samo jednog tretmana može osetiti poboljšanje, može praktično "progledati", dok će nekome biti potrebno više tretmana da postigne željeni rezultat. Poboljšanje, makar i minmalno ćete svakako osetiti i posle prvog tretmana, bar tako kažu iskustva svih ljudi. U zavisnosti od traume koju nosite, strahova ili ograničenja će zavisiti i to koliko će vam tretmana tj. Vremena biti potrebno da ih se oslobodite. 




Srodni tekstovi:


Šta je katarakta? Simptomi, uzroci i lečenje

Promene do kojih dolazi na očnom sočivu dovode do oboljenja, koje je poznato pod nazivom katarakta.&...

Detaljnije

Inovativne medicinske metode 21. veka

U današnjem digitalnom dobu, medicina se neprestano razvija uz inovacije koje je nekad te&sca...

Detaljnije

Detoksikacija organizma na prirodan način

Detoksikacija predstavlja složen proces izbacivanja i otklanjanja štetnih materija koje se ta...

Detaljnije

Analiza određivanje vrednosti D- dimera u krvi

Analiza koja dobija na značajnoj popularnosti poslednjih godine je upravo određivanje D- dimera, pro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS