Theta healing - osnovne stvari koje treba da znate o ovoj tehnici


Psiha

U poslednje vreme vrlo često se spominju različite tehnike koje nam mogu pomoći da prebrodimo stresne situacije u životu, koje nam mogu pomoći da se osećamo bolje, da upoznamo sebe bolje i da razumemo zašto ponavljamo neke postupke, koji nam ne donose uvek dobro. Kao jedna od tehnika koja se smatra isceljujućom u svakom smislu jeste i theta healing. Ipak, ljudi praktično vrlo malo znaju o ovoj tehnici, kao i o mnogim drugim relativno novim tehnikama, te su zbog toga skloni da se pridržavaju i da koriste samo one tehnike koje su im već poznate. 


Da biste pronašli ono što vam odgovara i ono što će vam pomoći, poželjno je da se informišete što bolje i da upoznate različite metode. U ovom tekstu predstavićemo osnovne stvari koje treba da znate o tehinici koja se naziva theta healing. 

Drevna tehnika, koja je popularizovana devedesetih godina 

Theta healing nije tehnika koja je nastala relativno skoro, samo je ona skoro popularizovana i od skoro je počela da se primenjuje i na našim prostorima. Dakle, radi se o jednoj drevnoj metodi, koju je američka isceliteljka Vajana Stajbal prilagodila savremenim potrebama devedesetih godina prošlog veka. 

Theta healing je meditativan proces i deluje na četiri nivoa 

Treba odmah na početku objasniti šta podrazumeva theta healing. Dakle, to je metoda tokom koje se vi nalazite u nekom stanju meditacije, gde pokušavate da doprete do sebe, da pronađete neke odgovore, jer su svi odgovori zapravo skriveni u vama. Uz vas je i terapeut, koji vam pomaže u svakom smislu i usmerava vas uz pomoć pitanja koje vam postavlja. To je jedan razgovor u kojem vi potpuno treba da se prepustite, da se okrenete sebi i da počnete na neki način da "kopate" po svojoj podstvesti, ne biste li pronašli odgovore. Theta healing obuhvata sva četiri nivoa našeg bića - fizički nivo, zatim emocionalni, duhovni i mentalni. 

Theta healing pomaže u otklanjanju blokada, strahova, trauma...

Theta healing je metoda koja je osmišljena tako da pomogne ljudima da se oslobode nekih ograničavajućih uverenja i stavova koji ih guše neprestano, koji im ne dozvoljavaju da napreduju i da se dalje usavršavaju i rastu u svakom smislu. Sa druge strane, to je metoda koja je zamišljena tako da pomogne osobi da se oslobodi nekih strahova, trauma, loših sećanja, teškog detinjstva, loših iskustava i slično. Nekada i nismo svesni koliko su neka iskustva loše delovala na nas. Kroz proces theta healinga i kroz pitanja terapueta, vi ćete shvatiti šta je to što vas tačno muči, šta je to što nikada niste preboleli i što vas ometa u poslu, u porodičnim, ljubavnim ili prijateljskim odnosima. Kada to shvatite i kada vidite šta je to što vas ograničava, onda ćete i znati kako dalje da delate. 

Broj potrebnih tretmana

Theta healing je tehnika koja na sve deluje različito, ali ne u negativnom smislu. Dakle, neko posle samo jednog tretmana može osetiti poboljšanje, može praktično "progledati", dok će nekome biti potrebno više tretmana da postigne željeni rezultat. Poboljšanje, makar i minmalno ćete svakako osetiti i posle prvog tretmana, bar tako kažu iskustva svih ljudi. U zavisnosti od traume koju nosite, strahova ili ograničenja će zavisiti i to koliko će vam tretmana tj. Vremena biti potrebno da ih se oslobodite. 
Srodni tekstovi:


Prirodna sredstva za lečenje kandide

Iako se oboljenje izazvano pojačanom pojavom gljivice Candida Albicans, odnosno takozvana kandidijaz...

Detaljnije

Promenite loše navike koje utiču na pojavu gihta

Pre nego što krenemo da govorimo o lošim navikama koje utiču na to da se giht pojavi, ...

Detaljnije

Vrhunski spektar usluga koje pruža moderna stomatološka ordinacija

Ništa nema lepše na licu osobe od zdravog i blistavog osmeha, bez obzira na godine i r...

Detaljnije

Saveti kako da kvalitetno provedemo raspust

Letnji raspust je asocijacija za odmor, putovanja, izlete, kupanje, lenčarenje... To je vreme koje p...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS