Ovo su rančevi za školu koje prvaci obožavaju i koji su dobri za njihova leđa


Roditeljstvo Roditeljstvo

Polazak u školu deteta izaziva veliku radost, ali i nervozu u kući. Život porodice se menja iz korena, dete dobija neke nove obaveze na koje nije naviklo, a roditelji sebi zadaju zadatak da posvete pažnju načinu učenja i eventualno pomognu mališanima u savladavanju gradiva. Do juče, bilo je dovoljno da se dete uzme iz vrtića i krene u neke nove akcije, izlaske u dvorište, igre sa drugarima. Sada je prvo završavanje školskih obaveza pa ostalo, te je ovo često onaj nesvesan razlog nervoze.

No , kako bi svima olakšali ovu situaciju dobro je da se na vreme krene sa nabavkom ranca i pernice. Ovi proizvodi deci mnogo znače, pa je dobro da njima prepustite odluku.


Anatomski rančevi za školu, najčešći izbor roditelja đaka prvaka

Kod nas je nepisano pravilo da ranac za prvaka mora biti anatomski. Obično se odlučuju roditelji za njih zbog velikog broja udžbenika koje deca nižih razreda svakodnevno nose pa je tako spakovan ranac poprilično težak za nejaka leđa. Dete uzrasta sedam godina prosečno je teško oko 30kg te je jasno zašto je njima ranac veliko opterećenje. Preporuka je, ako postoji mogućnost da stariji pomognu detetu prilikom odlaska i dolaska iz škole. Noviji modeli anatomskih rančeva su teški oko 700-800gr, imaju podešavajuće ramenice i prate rast deteta. Sve su ovo olakšavajuće okolnosti za dete, ali i dalje treba izbegavati da dete dugo nosi ranac pun knjiga kako ne bi došlo do deformiteta kičme.


Nabavite ranac na točkiće ako škola nije blizu

AKo do škole dete ima više od pet minuta hoda, možda treba da razmislite o rancu na točkiće. On je spas za nejaka leđa, no računajte da i njega treba dete da ponese do učionice koje su uglavnom negde na spratu. Ti rančevi su , zbog svoje konsktrukcije dodatno teški te o tome treba voditi računa. No, penjanje par stepenika do učionice nije tako strašno kao nošenje celim putem do škole, te mogu biti odlično rešenje. Postoje modeli sa rotirajućim točkovima, kao i oni sa velikim točkovima. Pazite, neki od tih modela nemaju naramenice te može da bude problem deci. U svakom slučaju, rančevi na točkiće su zastupljeni sa velikim brojem modela koji se veoma dopadaju deci.


Rančevi za školu, likovi poznatih crtanih junaka

Sedmogodišnjaci najviše vole rančeve za školu u liku njima omiljenog crtanog junaka. Za devojčice su to obično Frozen, Minnie, a za dečake Cars ili Spiderman. Mnogi proizvođači imaju licence za ove likove pa ćete ih često naći u ponudi. U novije vreme za devojčice su poznati Santoro Gorjuss i Anekke rančevi za školu. One nisu likovi iz poznatih crtaća, ali jesu od poznatih brendova. Za dečake su uvek popularni rančevi sa aplikacijom fudbala, košarke, kao i Army deseni.


Pustite ih da konačna odluka bude njihova

Deca vole da biraju, baš kao i mi odrasli. Ako imate budžet u okviru kojeg se krećete, odaberite nekoliko rančeva koji vam po tome, ali i boji i kvalitetu odgovara, a zatim dajte detetu da se odluči za neki od odabranih rančeva za školu. Na taj način dete će napraviti izbor i imati konačnu reč. Vi ćete biti srećni jer je izabralo nešto od noga što ste vi želeli, a dete pak jer je ono odabralo ranac za sebe. Mnogi modlei rančeva imaju i svoje prenice, bilo pune ili prazne pa možete i uklopiti što nije imperativ i nemojte na tome insistirati. Detetu je pernica takođe veoma važna pa mu omogućite i tu da napravi samo izbor željene.

Potraga za rančevima može trajati jedan ili mesec dana. Što pre se odlučite, ne samo da ćete staviti tačku na potragu, već i nećete doći u situaciju da ne dobijete željeni ranac. Kako vreme prolazi, sve je manje modela i desena u ponudi i pred sam početak školske godine izbor je poprilično smanjen. Da vas to ne zadesi, birajte u julu ili početkom avgusta.


Izvor: Dečiji sajt






Srodni tekstovi:


Zašto je važno pratiti svoj menstrualni ciklus?

Kada redovno pratite menstrualni ciklus, ne samo da ćete lakše otkriti kada nastupaju plodni ...

Detaljnije

Kako možete unaprediti navike u ishrani? - 3 saveta do zdravijeg obroka

Svako od nas ima svoju definiciju navika u ishrani, neke su dobre a neke manje dobre, i kao takve mn...

Detaljnije

Bliži se nova školska godina? Šta će vam sve trebati za vaše mališane?

Septembar samo što nije stigao,  a sa njim i nova školska godina. Lista primljene...

Detaljnije

Zasto su vazni preventivni pregledi kod zena za ocuvanje vutalnosti organizma

Zamislite svoje telo kao raskošan vrt, prepun raznovrsnog cvetanja, voćaka, i mirisnih biljak...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS