Ideje za zdrav doručak


Ishrana

Poznato je koliko je važno započeti dan sa nešto proteina. To može smanjiti žudnju za glađu tokom celog dana i dati vam energiju potrebnu za obavljanje poslova. Ukoliko tražite recepte bez glutena, veganske ili alternativne, prilagođene, imate ideje za doručak prepunih proteina, ali u potpunosti bez jaja.

Ideje za doručak bez jaja


Pečeni doručak od slatkog krompira i kelja: slatki krompir, kelj i crveni luk. Još bolje ako dodate svežu sezonsku tikvicu. 

Kifle od slatkog krompira: ove kifle na bazi slatkog krompira savršene su za svakoga ko želi da jutro započne čistom, prirodno slatkom poslasticom. 

Veganska posuda sa musli belančevinom od vanile: doručak upakovan sa proteinima na bazi biljaka. Ova veganska posuda sa muslijem je izuzetna, ječam, kakao, sveže voće, med, kokos i proteinsko mleko od vanile. 

Veganski omlet od leblebija: omlet se tradicionalno pravi sa jajima, ali ovoga puta za zdrav doručak koristite leblebije. Možete uštedeti vreme ako napravite testo pre spavanja. Ujutro ga skuvajte na ploči štednjaka i biće spremno za jelo za pet minuta. 

Veganska zob: potopite zob u svoje omiljeno mleko preko noći, a ujutru će biti mekana i slična parfeu. Na vrh stavite pasirano voće, čia semenke, orašaste plodove i bilo šta drugo što volite.

Granola Paleo cimet: Ako ste Paleo, znate koliko frustrirajuće može biti kada recepti za granolu sadrže stvari poput žitarica i šećera. Ali ovaj Paleo prijateljski recept zahteva samo one apsolutno neophodne, potpuno čiste sastojke koji su zaista važni: orasi, semenke, začini i prirodna zaslađivači.

Paleo hleb od čokolade: ovaj recept je bez zrna, bez glutena i bez šećera, zaslađen samo bananama koje ga čine još zdravijim i ukusnijim. 

Smuti činija za doručak od borovnica sa kinoom: kinoa prelivena smutijem od borovnica bogatim antioksidansima, čime se dobija obrok prepun proteina i hranljivih sastojaka.

Granola: granola je zdrava i brza opcija za doručak, možete je preliti nemlečnim mlekom i dobiti ukusnu vegansku poslasticu. Podrazumeva se da je paleo granola  još bolja. Obavezno promešajte svoju granolu nakon što je bila u rerni oko 12 minuta, tako da postane ravnomerno hrskava sa svih strana.

Paleo vafli od badema sa borovnicom: Ovi paleo vafli su napravljeni od bademovog putera i kokosovog brašna, kao i od borovnica, cimeta, pasirane banane i ekstrakta badema. Rezultat je gomila potpuno zdravih vafla bez zrna. 

Veganske proteinske palačinke od banane: jednostavno, proteinski prah umešajte u smesu za palačinke, potom dodajte banane.


Zdrav doručak bogat proteinima


Proteini su neophodni za dobro zdravlje a ako ih unesete dovoljno ujutro, možete se pripremiti za produktivan dan. Isprobajte recepte za zdrav doručak sa visokim sadržajem proteina, koji su jednostavni za pripremu. 

Ćureća kobasica sa jajima: posno meso je osnova ovog jela koje je preliveno jajetom za još više proteina. Zdrave masti dobićete i iz maslinovog ulja, a mikroelemente iz pojačivača ukusa poput kajenskog bibera, komorača i kima.

Borovnica, đumbir, ovas: pored ovsa sa mnogo hranljivih sastojaka koji obezbeđuju vlakna za zdravlje organa za varenje, ovaj recept uključuje bobice, đumbir i dodatne proteine iz kefira. 

Ovsena kaša od kikiriki putera: u ovsenu kašu dodajte puter od kikirikija i čokoladu bogatu antioksidansima.

Jogurt od kokosovog cimeta: zanimljiv način da dodate više zdravih masti u svoj grčki jogurt a istovremeno uživate u brojnim blagodetima cimeta.

Smuti je savršen u bilo koje doba dana. Pomešajte smrznute banane, puter od kikirikija, sojino mleko, grčki jogurt, med i nekoliko kockica leda i zaklećete se da pijuckate milkšejk.





Srodni tekstovi:


Žalfija kao moćan saveznik zdravlja

Žalfija ili kadulja se kao lekovita biljka vekovima koristi u narodnoj medicini, a nekada je imala v...

Detaljnije

SVE PREDNOSTI KUĆNOG SPA CENTRA

Izvor slike: Andrea Piacquadio, PexelsŠiroko je rašireno mišljenje da su hidrom...

Detaljnije

Kako do belih zuba u nekoliko minuta

Da li ste želeli blistavo bele zube, ali ne znate kako da ih postignete? Pa, niste sami, prema studi...

Detaljnije

Lečenje desni ozonoterapijom

Ozonoterapija je najsavremeniji postupak lečenja bolesti desni i podstiče obnavljanje njene struktur...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS