Estetski tretmani već su deo usluga koje pružaju stomatolozi


Lepota Lepota



Lepota dolazi iznutra, ali se prvo primećuje na licu. Za to su zaslužni mimika, gestikulacija, ali i sve ono što iznutra ispoljavamo u osmehu i pogledu. I taj osmeh i pogled su lepi dokle god iz nas isijavaju harizma i dobrota, ali ipak postoji nešto što kvari, ili bar utiče da se takav izgled s vremenom gubi. Naravno, kada su oči u pitanju, tu su bore, kao i kod osmeha, s tim što na izgled osmeha utiču i zubi, odnosno njihova boja i izgled. Ključ održavanja lepog izgleda u tom slučaju leži u prevenciji bolesti zuba, izbegavanja loših navika i redovnoj nezi. Sve to je danas u rukama stomatologa – a stomatološka ordinacija postala je mesto gde se pored stomatoloških usluga mogu uraditi i tretmani za lepši izgled lica

Neka vam lice i osmeh ulepša najbolji stomatolog u Beogradu – ordinacija Vuković je put do lepote

Pored stručnosti u svojoj oblasti, a to su lečenje bolesti zuba, hirurške intervencije, kao i implantologija i protetika, stomatolozi su danas i mnogo više od toga. Kao najbolji stomatolog u Beogradu  smatra se onaj koji se upravo specijalizovao i u domenu estetskih procedura koje će pacijente i podmladiti i ulepšati, pored toga što će im rešiti problem sa zubima. Ti tretmani ne podrazumevaju hirurške intervencije, već se uglavnom svode na mezoterapiju lica i hijaluronske filere. To su zapravo dva načina podmlađivanja koja su u današnje vreme izuzetno popularna i predstavljaju prirodni način da se na licu ublaže bore, a koža vrati sjaj i elastičnost. Ovakav tretman možete dobiti samo u stomatološkoj ordinaciji Vuković. Više o njihovom radu pogledajte ovde.

Hijaluronski fileri najnovije generacije – najpopularniji tretman danas

Danas želimo brze promene, i to odmah. Možda tome hijaluronski fileri duguju svoju popularnost. Jer da biste bili kandidat za njih nije potrebna nikakva posebna priprema, sam tretman pruža odmah vidljive rezultate. Kako je hijaluronska kiselina sastojak koji se već nalazi u našoj koži, ali se s godinama postepeno gubi njegovo ubrizgavanje je u stvari vrlo prirodno i bezopasno. Koristi se ne samo za ublažavanje i uklanjanje bora već i pomaže koži da nastavi da sama stvara kolagen, koji je bitan za elastičnost i blistavost kože. 

Šta se sve može korigovati hijaluronskim filerima i mezoterapijom

Najkraće rečeno – sve bore na licu. Od onih koje su nastale usled facijalnih ekspresija (bore smejalice i bore mrštalice), kao i nekh prirodnih linija na licu koje s godinama postaju izrazitije. Najčešće nam smetaju one oko očiju i usana. Takođe, ono za šta su hijaluronski fileri još traženi jeste popunjavanje usana, odnosno isticanje njihove konture. Takođe, nije lice jedino na kom se hijaluron može primenjivati, a to su najpre vrat, dekolte i šake. Uz hijaluron, antiejdž metoda koja podrazumeva koktel supstanci za vraćanje mladolikosti jeste mezoterapija, koja se takođe izvodi ubrizgavanjem putem iglica, prirodna je i bez neželjenih efekata. Obe procedure zahtevaju procenu stručnjaka o količini supstanci koje se ubrizgavaju u kožu, u zavisnosti od starosti i stanja kože. I jedna i druga metoda podmlađivanja preporučuju se u određenim razmacima, odnosno ponavljaju se s vremena na vreme jer im se efekat gubi.




Srodni tekstovi:


Autofagija: benefiti i pravila

U poslednje vreme sve češće pominjana dijeta, a šta je ona zapravo? Šta podrazu...

Detaljnije

Kada je poželjna poseta neurologu?

Neurologija je jedna od grana medicine koja je poslednjih godina značajno zastupljena. Ona ispituje ...

Detaljnije

Zona komfora: zašto da izađete iz nje i kako

Zona komfora predstavlja prostor u kome se osoba oseća sigurno, prijatno i bez stresa. To je mesto n...

Detaljnije

Prevencija zatvora kod dece

Kada imate dete sa konstipacijom, može biti teško da ga gledate kako se nosi sa bolnim pražnj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS